Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!


Zapečené bram­bo­ry s lil­kem a raj­ča­ty jsou jed­no z mých nej­ob­lí­be­něj­ších jídel. Zdravé, leh­ké, jed­no­du­ché. Nejlépe se jíd­lo hodí do jara a léta, ale v dneš­ní době, kdy si ingre­di­en­ce může­me sehnat celo­roč­ně v obcho­dech, může­te si ho při­pra­vit v kaž­dém roč­ním obdo­bí. Kredit za ten­to recept putu­je paní Marii Rottrové!

Recept pro 4 osoby
  • 2 vět­ší lil­ky
  • 6 bram­bor
  • 6 strouž­ků česne­ku
  • 2 dl oli­vo­vé­ho ole­je
  • 2 kon­zer­vy lou­pa­ných raj­čat
  • 2 šle­hač­ky
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 lžič­ky tabaska (nebo chil­li papri­ček)

Lilek a bram­bo­ry nakrá­jí­me na drob­něj­ší kost­ky a asi 8 minut res­tu­je­me na oli­vo­vém ole­ji. V polo­vi­ně pří­pra­vy při­dá­me roz­mač­ka­ný česnek, všech­no vysy­pe­me do zapé­ka­cí mísy, ochu­tí­me solí, pepřem a tabaskem, zali­je­me raj­ča­ty a šle­hač­kou.

Následně peče­me v trou­bě při­kry­té alo­ba­lem asi 3/4 hodi­ny. Na závěr nechá­me tak 10 až 15 minut nepři­kry­té dodě­lat.

Už teď se mi sbí­ha­jí sli­ny! A co Vám? Zapečené bram­bo­ry s lil­kem a raj­ča­ty jsou nesku­teč­ná pochout­ka!

Ráda expe­ri­men­tu­je­te se zapa­če­ný­mi bram­bo­ra­mi? Máme spous­tu dal­ších recep­tů, tak si vyber­te!

Tvojechvilka.cz


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete23. dubna 2019 Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete Jsem milovnice salátů! Ať už se jedná o letní, ovocné saláty nebo hovězí salát, mám pro ně slabost. Saláty se hodí na slavnostní sešlosti s přáteli a nebo třeba jako lehká pochoutka při […]
  • Mátová zmrzlina26. června 2019 Mátová zmrzlina Otepluje se, tak proč si nezkusit vyrobit třeba osvěžující domácí "mátovou" zmrzlinu... 375 ml plnotučného mléka 375 ml smetany ke šlehání 150 g cukru 5 žloutků 80 g čerstvé máty 100 g […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám čočka […]
  • Kotlety s rýží a vínem. Konečně ten správný recept!22. dubna 2019 Kotlety s rýží a vínem. Konečně ten správný recept! Kotlety s rýží a vínem na tento způsob dělám moc ráda doma, máme je s celou rodinou moc rádi. Na vepřové zkrátka nedám dopustit! Proto jsem ráda, že vám dnes představuji tento recept. […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]
  • Medovník29. června 2019 Medovník Také tak milujete sladké v podobě malého zázraku jménem medovník? Toho úžasného dortíku, rozděleného na pět medových plátů spojených krémem, posypaným drobenkou nebo oříšky? My tedy […]
  • Sváteční vánočka: Babi Maru konečně prozradila recept!6. dubna 2019 Sváteční vánočka: Babi Maru konečně prozradila recept! O Vánocích se můžeme obejít bez dortů, cukroví, dokonce i bez štrůdlu, ale bez vánočky v žádném případě. Ta prostě ke svátkům patří. V minulosti se dokonce do vánočky zapékal hrášek, a kdo […]
  • Studená okurková polévka podle Týnky Strmé29. března 2019 Studená okurková polévka podle Týnky Strmé Představovali jste si někdy, jak by asi chutnala taková polévka z okurky? Potom se vám právě poštěstilo. Studená okurková polévka je ideální pokrm do parných letních dnů a navíc nečekaně […]
  • Babičky recept! Jelení tokáň na hřibech9. dubna 2019 Babičky recept! Jelení tokáň na hřibech Jelení tokáň na hřibech je výborná maďarská zvěřinová pochoutka, která bude určitě chutnat a přijde vhod v období silvestra a novoročních oslav. Jeho příprava nepatří k těm nejjednodušším […]