Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!

Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!


Vejce s kře­nem bylo nej­ob­lí­be­něj­ší jíd­lo mého, dnes již zesnu­lé­ho, otce. Vždycky, když při­šel večer z pole, mamin­ka mu uva­ři­la vajíč­ka a on si je celá posy­pal kře­nem a s chu­tí se do nich dal. Nechápala jsem poin­tu a jeho chuť až do svých 20 let, než jsem tomu sama při­šla na chuť.

Pokud jste tuto pochout­ku ješ­tě nezku­si­li, roz­hod­ně pře­ko­nej­te svo­je prvot­ní nechu­ten­ství, kte­ré vás může před oku­se­ním vej­cí s kře­nem pro­vá­zet. Jakmile jed­nou ochut­ná­te, nebu­de­te moct bez této sta­ro­dáv­né mlsky být. Jak tedy vej­ce s kře­nem při­pra­vit?

Příprava

Natvrdo uva­ře­ná vej­ce nakrá­jí­me na koleč­ka. Následně je oso­lí­me, posy­pe­me strou­ha­ným kře­nem a poka­pe­me más­lem. Jíme s tma­vým chle­bem.

Takto jed­no­du­ché to je! Rychlé, zdra­vé, pří­rod­ní!

Dobrou chuť!

Zajímají vás dal­ší recep­ty pro čte­ná­ře TvojeChvilka? Projděte si celou sek­ci recep­tů!

Tvojechvilka.cz


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Rebarborový koláč s jahodami28. června 2019 Rebarborový koláč s jahodami Jahodová sezóna sice ještě nezačala a ještě si na ní nějaký ten čas počkáme, ale o rebarboře to už říci nemůže. Právě začíná na záhonku krásně růst a rozrůstat se, tak proč nevyzkoušet […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž sáhnete […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám čočka […]
  • Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept?30. března 2019 Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept? Citrónové brambory jsou úžasnou, nízkokalorickou bombou, kterou musíte vyzkoušet. Jedná se o rychlé a levné jídlo, které oceníte nejen na jaře. Pokud máte možnost použít vlastní brambory […]
  • Recept na kuře z Marseille odhalen! Znáte ho?23. dubna 2019 Recept na kuře z Marseille odhalen! Znáte ho? Kuře z Marseille je typická jihofrancouzská pochoutka a tomu odpovídá i samotná chuť kuřete. Stačí vyrobit, usadit se ke stolu, ochutnat první sousta a v tu chvílí se octnete ve Středomoří […]
  • Rebarborová marmeláda s levandulí16. května 2019 Rebarborová marmeláda s levandulí A co všechno budeme na tuto skvělou marmeládu potřebovat? 1 kg očištěné a oloupané rebarbory 1/2 kg cukru krystal nebo želírovacího cukru 350 ml vody 1 limetka nebo 1 citrón 4 lžíce […]
  • Sedmikráskový med1. června 2019 Sedmikráskový med Sedmikrásky všude krásně kvetou, děti rády z nich zaplétají náramky na ruku, tak proč tyto krásná a drobná kvítka nevyužít pro něco zdraví prospěšného. Třeba na med, s kterým si můžete v […]
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […]