Kritiky.cz > Domácí rady > Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!

Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!

ll 1
ll 1
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Zelňaček je spous­ta, moc dob­rá je i ta čes­ká, ale já se chci s vámi dnes podě­lit o svůj vlast­ní, maďar­ský recept. Když jsem tuto polé­ku udě­la­la popr­vé, vnou­ča­ta po ní sko­či­la a na mě nezby­la ani kapič­ka. Od té doby jsem dala recept všem svým kama­rád­kám, kte­ré si ho nemo­hou vyna­chvá­lit! Zelňačka může slou­žit jako polév­ka před hlav­ním jíd­lem, ale neboj­te se ji ser­ví­ro­vat i jako hlav­ní chod s roh­lí­kem nebo chle­bem. Je to sku­teč­ně výživ­né jíd­lo, tak­že se skvě­le hodí pro vel­ké jed­lí­ky. Podívejme se na, jak tuto pochout­ku udě­lat tře­ba na slav­nost­ní veče­ři:

Recept pro 4 oso­by:

  • 50 dkg kysa­né­ho zelí
  • cca 30 dkg olou­pa­ných a nadrob­no nakrá­je­ných bram­bor
  • 2 nožič­ky klo­bá­sy (já pre­fe­ru­ji čabaj­ku, ale může­te pou­žít i jinou, vaši oblí­be­nou)
  • 1 vel­ká cibu­le
  • 4 strouž­ky česne­ku
  • 2 bob­ko­vé lis­ty
  • 6 kuli­ček nové­ho koře­ní
  • špet­ka drce­né­ho kmí­nu
  • kost­ka maso­xu
  • 2 lží­ce hlad­ké mou­ky
  • 2 lží­ce ole­je
  • 1 lží­ce čer­ve­né papri­ky
  • tro­cha majo­rán­ky
  • 2 lží­ce zaky­sa­né sme­ta­ny
  • sůl
  • tro­š­ka chil­li papri­ček
Nebojte se při­dat čabaj­ku a nebo jinou, vaši oblí­be­nou klo­bás­ku

Pokrájené kysa­né zelí vaří­me asi v 1,5 lit­ru vody s maso­xem a koře­ním, zvlášť si uva­ří­me nakrá­je­né bram­bo­ry. Mezitím si udě­lá­me cibu­lo­vou jíš­ku: na ole­ji osmah­ne­me cibu­li, když začí­ná dostá­vat pěk­nou bar­vič­ku, při­sy­pe­me hlad­kou mou­ku, osma­ží­me, při­dá­me čer­ve­nou papri­ku, s tou pra­cu­je­me rych­le, jinak by nám moh­la zhořknout. Zalijeme vodou, do hoto­vé jíš­ky násled­ně nadro­lí­me majo­rán­ku a při­dá­me chil­li.

Jíšku nali­je­me do polév­ky, při­dá­me roze­tře­ný česnek a ješ­tě 18-20 minut vaří­me na mír­ném ohni s klo­bá­sou nakrá­je­nou na ten­ké plát­ky. Zakysanou sme­ta­nu při­dá­vá­me, až když je polév­ka na talí­ři.

TIP: Jíšku si vždy naře­dím stu­de­nou vodou. Poté je krás­ně hla­ďouč­ká a nedě­la­jí se žmol­ky!

Zkusila jste udě­lat zelňač­ku pod­le Týny? Jak vám chut­na­la?!


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,15767 s | počet dotazů: 274 | paměť: 71830 KB. | 19.03.2024 - 05:33:35