Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!


Zapečené bram­bo­ry s lil­kem a raj­ča­ty jsou jed­no z mých nej­ob­lí­be­něj­ších jídel. Zdravé, leh­ké, jed­no­du­ché. Nejlépe se jíd­lo hodí do jara a léta, ale v dneš­ní době, kdy si ingre­di­en­ce může­me sehnat celo­roč­ně v obcho­dech, může­te si ho při­pra­vit v kaž­dém roč­ním obdo­bí. Kredit za ten­to recept putu­je paní Marii Rottrové!

Recept pro 4 osoby
  • 2 vět­ší lil­ky
  • 6 bram­bor
  • 6 strouž­ků česne­ku
  • 2 dl oli­vo­vé­ho ole­je
  • 2 kon­zer­vy lou­pa­ných raj­čat
  • 2 šle­hač­ky
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 lžič­ky tabaska (nebo chil­li papri­ček)

Lilek a bram­bo­ry nakrá­jí­me na drob­něj­ší kost­ky a asi 8 minut res­tu­je­me na oli­vo­vém ole­ji. V polo­vi­ně pří­pra­vy při­dá­me roz­mač­ka­ný česnek, všech­no vysy­pe­me do zapé­ka­cí mísy, ochu­tí­me solí, pepřem a tabaskem, zali­je­me raj­ča­ty a šle­hač­kou.

Následně peče­me v trou­bě při­kry­té alo­ba­lem asi 3/4 hodi­ny. Na závěr nechá­me tak 10 až 15 minut nepři­kry­té dodě­lat.

Už teď se mi sbí­ha­jí sli­ny! A co Vám? Zapečené bram­bo­ry s lil­kem a raj­ča­ty jsou nesku­teč­ná pochout­ka!

Ráda expe­ri­men­tu­je­te se zapa­če­ný­mi bram­bo­ra­mi? Máme spous­tu dal­ších recep­tů, tak si vyber­te!

Tvojechvilka.cz

Líbí se Vám náš článek, dejte o něm vědět internetu:


Ohodnoťte článek


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete23. dubna 2019 Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete Jsem milovnice salátů! Ať už se jedná o letní, ovocné saláty nebo hovězí salát, mám pro ně slabost. Saláty se hodí na slavnostní sešlosti s přáteli a nebo třeba jako lehká pochoutka při […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám čočka […]
  • Kotlety s rýží a vínem. Konečně ten správný recept!22. dubna 2019 Kotlety s rýží a vínem. Konečně ten správný recept! Kotlety s rýží a vínem na tento způsob dělám moc ráda doma, máme je s celou rodinou moc rádi. Na vepřové zkrátka nedám dopustit! Proto jsem ráda, že vám dnes představuji tento recept. […]
  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Sváteční vánočka: Babi Maru konečně prozradila recept!6. dubna 2019 Sváteční vánočka: Babi Maru konečně prozradila recept! O Vánocích se můžeme obejít bez dortů, cukroví, dokonce i bez štrůdlu, ale bez vánočky v žádném případě. Ta prostě ke svátkům patří. V minulosti se dokonce do vánočky zapékal hrášek, a kdo […]
  • Studená okurková polévka podle Týnky Strmé29. března 2019 Studená okurková polévka podle Týnky Strmé Představovali jste si někdy, jak by asi chutnala taková polévka z okurky? Potom se vám právě poštěstilo. Studená okurková polévka je ideální pokrm do parných letních dnů a navíc nečekaně […]
  • Babičky recept! Jelení tokáň na hřibech9. dubna 2019 Babičky recept! Jelení tokáň na hřibech Jelení tokáň na hřibech je výborná maďarská zvěřinová pochoutka, která bude určitě chutnat a přijde vhod v období silvestra a novoročních oslav. Jeho příprava nepatří k těm nejjednodušším […]
  • Hráškový krém 1000x jinak12. dubna 2019 Hráškový krém 1000x jinak Hráškový krém není ani tak polévka, jako spíš výtečná omáčka. Pro tuto pochoutku má hodně lidí svůj vlastní název, já jí říkám lidově "hrašice". Název, který mi připomíná moji babičku, […]
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […]