Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!


Vejce s kře­nem bylo nej­ob­lí­be­něj­ší jíd­lo mého, dnes již zesnu­lé­ho, otce. Vždycky, když při­šel večer z pole, mamin­ka mu uva­ři­la vajíč­ka a on si je celá posy­pal kře­nem a s chu­tí se do nich dal. Nechápala jsem poin­tu a jeho chuť až do svých 20 let, než jsem tomu sama při­šla na chuť.

Pokud jste tuto pochout­ku ješ­tě nezku­si­li, roz­hod­ně pře­ko­nej­te svo­je prvot­ní nechu­ten­ství, kte­ré vás může před oku­se­ním vej­cí s kře­nem pro­vá­zet. Jakmile jed­nou ochut­ná­te, nebu­de­te moct bez této sta­ro­dáv­né mlsky být. Jak tedy vej­ce s kře­nem při­pra­vit?

Příprava

Natvrdo uva­ře­ná vej­ce nakrá­jí­me na koleč­ka. Následně je oso­lí­me, posy­pe­me strou­ha­ným kře­nem a poka­pe­me más­lem. Jíme s tma­vým chle­bem.

Takto jed­no­du­ché to je! Rychlé, zdra­vé, pří­rod­ní!

Dobrou chuť!

 

Zajímají vás dal­ší recep­ty pro čte­ná­ře TvojeChvilka? Projděte si celou sek­ci recep­tů!

 

Tvojechvilka.cz

Líbí se Vám náš článek, dejte o něm vědět internetu:


Ohodnoťte článek


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám […]
  • Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept?30. března 2019 Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept? Citrónové brambory jsou úžasnou, nízkokalorickou bombou, kterou musíte vyzkoušet. Jedná se o rychlé a levné jídlo, které oceníte nejen na jaře. Pokud máte možnost použít vlastní brambory […]
  • Recept na kuře z Marseille odhalen! Znáte ho?23. dubna 2019 Recept na kuře z Marseille odhalen! Znáte ho? Kuře z Marseille je typická jihofrancouzská pochoutka a tomu odpovídá i samotná chuť kuřete. Stačí vyrobit, usadit se ke stolu, ochutnat první sousta a v tu chvílí se octnete ve Středomoří […]
  • Rebarborová marmeláda s levandulí16. května 2019 Rebarborová marmeláda s levandulí A co všechno budeme na tuto skvělou marmeládu potřebovat? 1 kg očištěné a oloupané rebarbory 1/2 kg cukru krystal nebo želírovacího cukru 350 ml vody 1 limetka nebo 1 citrón 4 lžíce […]
  • Sedmikráskový med1. června 2019 Sedmikráskový med Sedmikrásky všude krásně kvetou, děti rády z nich zaplétají náramky na ruku, tak proč tyto krásná a drobná kvítka nevyužít pro něco zdraví prospěšného. Třeba na med, s kterým si můžete v […]
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […]
  • Francouzská cibulačka podle Týnuše Pobožné26. dubna 2019 Francouzská cibulačka podle Týnuše Pobožné Pro ty, kteří hledají recept na cibulačku podle české receptury, doporučuji přejít na tento článek. Francouzská cibulačka se od té české liší některými ingrediencemi, ale určitě stojí […]