Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!

Vejce s kře­nem bylo nej­ob­lí­be­něj­ší jíd­lo mého, dnes již zesnu­lé­ho, otce. Vždycky, když při­šel večer z pole, mamin­ka mu uva­ři­la vajíč­ka a on si je celá posy­pal kře­nem a s chu­tí se do nich dal. Nechápala jsem poin­tu a jeho chuť až do svých 20 let, než jsem tomu sama při­šla na chuť.

Pokud jste tuto pochout­ku ješ­tě nezku­si­li, roz­hod­ně pře­ko­nej­te svo­je prvot­ní nechu­ten­ství, kte­ré vás může před oku­se­ním vej­cí s kře­nem pro­vá­zet. Jakmile jed­nou ochut­ná­te, nebu­de­te moct bez této sta­ro­dáv­né mlsky být. Jak tedy vej­ce s kře­nem při­pra­vit?

Příprava

Natvrdo uva­ře­ná vej­ce nakrá­jí­me na koleč­ka. Následně je oso­lí­me, posy­pe­me strou­ha­ným kře­nem a poka­pe­me más­lem. Jíme s tma­vým chle­bem.

Takto jed­no­du­ché to je! Rychlé, zdra­vé, pří­rod­ní!

Dobrou chuť!

 

Zajímají vás dal­ší recep­ty pro čte­ná­ře TvojeChvilka? Projděte si celou sek­ci recep­tů!

 

Tvojechvilka.cz

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám […]
  • Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept?30. března 2019 Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept? Citrónové brambory jsou úžasnou, nízkokalorickou bombou, kterou musíte vyzkoušet. Jedná se o rychlé a levné jídlo, které oceníte nejen na jaře. Pokud máte možnost použít vlastní brambory […]
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […]
  • Hráškový krém 1000x jinak12. dubna 2019 Hráškový krém 1000x jinak Hráškový krém není ani tak polévka,  jako spíš výtečná omáčka. Pro tuto pochoutku má hodně lidí svůj vlastní název, já jí říkám lidově "hrašice". Název, který mi připomíná moji […]
  • Podzimní cibulačka nasytí nejen farmáře!2. dubna 2019 Podzimní cibulačka nasytí nejen farmáře! Cibulačka je oblíbená polévka zejména mezi farmáři! To jsem poznala již za svých mladých let, kdy jsem vyvářela, ještě coby svobodná a nezkušená děva, farmářům po celodenní šichtě na poli! […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *