Studená okurková polévka podle Týnky Strmé

aa 4 300x194

Představovali jste si někdy, jak by asi chut­na­la tako­vá polév­ka z okur­ky? Potom se vám prá­vě poštěs­ti­lo. Studená okur­ko­vá polév­ka je ide­ál­ní pokrm do par­ných let­ních dnů a navíc neče­ka­ně obo­ha­tí váš jídel­ní­ček. Recept mi pora­di­la kama­rád­ka Týnka Strmá, kte­rá ráda expe­ri­men­tu­je. Věřím, že ten­to expe­ri­ment bude chut­nat i Vám!

 
Recept:
  • 1 l šle­ha­né­ho pod­más­lí
  • 1 střed­ní salá­to­vá okur­ka
  • 1 lžič­ka plno­tuč­né hoř­či­ce
  • špet­ka cuk­ru
  • špet­ka soli
  • 1 sva­ze­ček lahůd­ko­vé mla­dé cibul­ky včet­ně nati
  • 1 lžič­ka nase­ka­né­ho čer­stvé­ho kop­ru

Než se pus­tí­me do prá­ce, musím vám pro­zra­dit, že okur­ko­vá polév­ka se pří­pra­vu­je napros­to bez vaře­ní!

Oloupeme okur­ku a nakrou­há­me na koleč­ka, vmí­chá­me do pod­más­lí, ochu­tí­me pří­sa­da­mi a najem­no nase­ka­nou cibul­kou i s natí. Kdo by chtěl a má to rád, může tře­ba při­dat i nakrá­je­nou papri­ku nebo raj­ča­ta. Polévku nechá­me vychla­dit a jíme s tma­vým chle­bem nebo roh­lí­kem.

Pokud máte mož­nost, zvol­te domá­cí salá­to­vou okur­ku. Změna chu­ti bude výrazná

Napadlo vás někdy, že exis­tu­je stu­de­ná okur­ko­vá polév­ka? Jak vám chut­na­la?

Více na Kritiky.cz
Podivná holka Když je dětská psychologička Imogen Reidová donucena vrátit se do rodného města a začít ta...
Artcam a Nová scéna ND uvádějí CAESAR MUSÍ ZEMŘÍT Shakespearův Julius Caesar v podání vězňů jedné z nejpřísnějších římských věznic ...
REVENANT Zmrtvýchvstání - LEONARDO DICAPRIO JAKO HUGH GLASS Leonardo DiCaprio ztvárnil kaleidoskopickou škálu postav - od Howarda Hughese přes Jay Gatsbyho ...
Johnny English Rowan Atkinson to z podivína Mr Beana dotáhl až na agenta číslo 1 celé Británie. Ovšem pouze...
Norské dřevo Nelze tento japonský příběh odvyprávět od začátku,  nešli/y  byste na to.  A bylo by to ...

 

Tvojechvilka.cz

Ohodnoťte článek


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!26. března 2019 Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte! Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme […]
  • Rychlá hrnková bábovka24. srpna 2017 Rychlá hrnková bábovka Rychlá hrnková bábovka Má k vám dorazit nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábovka, u které se nemusí suroviny vážit, vám vytrhne trn z […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Hráškový krém 1000x jinak12. dubna 2019 Hráškový krém 1000x jinak Hráškový krém není ani tak polévka,  jako spíš výtečná omáčka. Pro tuto pochoutku má hodně lidí svůj vlastní název, já jí říkám lidově "hrašice". Název, který mi připomíná moji […]
  • Domácí levandulový sirup (med)19. července 2017 Domácí levandulový sirup (med) Domácí levandulový med (sirup) Skvělá náhražka sladidla do kávy nebo čaje. Suroviny: 500 g levandulových natí v plném květy, 3 citróny, 3 skořice vcelku, 1 a 12/ až 2 kg cukru, 750 […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […]