Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!

gf 202x300

Rybí filé v raj­ča­tech pat­ří mezi leh­ká jíd­la, kte­rá dopo­ru­ču­ji k všed­no­den­ní­mu obě­du nebo k veče­ři před spa­ním. Dejte si pozor, abys­te si v obcho­dě vybra­li vhod­né filé. Pokud totiž sáh­ne­te po zasta­ra­lém či suchém kous­ku, ani raj­ča­to­vá omáč­ka chuť neza­chrá­ní.

 

Recept pro 4 osoby
  • 60 dkg rybí­ho filé
  • 1 kon­zer­va lou­pa­ných raj­čat
  • 2 cibu­le
  • 1 pórek
  • 4 strouž­ky česne­ku
  • hrst seka­né petr­žel­ky
  • sůl
  • pepř
  • 60 dkg bram­bor
  • 2 lží­ce ole­je

Oškrábané bram­bo­ry uva­ří­me, cibu­li nastou­há­me nahru­bo a na ole­ji osmah­ne­me dozla­to­va. Když začne cibu­le zlát­nout, hodí­me na ní na plát­ky nakrá­je­ný česnek.

Už jen lehce ores­tu­je­me, zali­je­me kon­zer­vo­va­ný­mi raj­ča­ty, poso­lí­me, ope­pří­me a asi 10 minut vaří­me.

Loupaná raj­ča­ta Giana pat­ří mezi mé nej­ob­lí­be­něj­ší

Teď už máme hoto­vou šťá­vič­ku, do ní zamí­chá­me najem­no nakrá­je­ný pórek a petr­žel­ku. Filé si roz­lo­ží­me do hlub­ší­ho pekáč­ku, pro­lo­ží­me je nakrá­je­ný­mi uva­ře­ný­mi bram­bo­ry a vše zali­je­me při­pra­ve­nou raj­ča­to­vou omáč­kou.

V trou­bě peče­me při­kry­té alo­ba­lem asi 30 minut.

 

Chcete si pochut­nat na dal­ších recep­tech? Navštivte sek­ci „Recepty“.

 

Tvojechvilka.cz

 

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte10. dubna 2019 To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte Dnes si ukážeme recept na velmi jednoduché jídlo, a to i pro sváteční kuchařky a kuchaře. Dříve jsem se vyžívala v domácích těstovinách, ale vzhledem k současnému výběru a […]
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]
  • Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!10. dubna 2019 Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy! Vejce s křenem bylo nejoblíbenější jídlo mého, dnes již zesnulého, otce. Vždycky, když přišel večer z pole, maminka mu uvařila vajíčka a on si je celá posypal křenem a s chutí se do […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept?30. března 2019 Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept? Citrónové brambory jsou úžasnou, nízkokalorickou bombou, kterou musíte vyzkoušet. Jedná se o rychlé a levné jídlo, které oceníte nejen na jaře. Pokud máte možnost použít vlastní brambory […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *