Recept na vánoční makronky konečně odhalen!

qa 300x216

Vánoční makron­ky jsou dal­ší ze řady makron­ko­vých recep­tů, kte­ré může­te na Tvojechvilka nalézt. V návaz­nos­ti na před­cho­zí vanil­ko­vé makron­ky dnes při­dá­vá­me recept, kte­rý se hodí do vánoč­ní poho­dy, jako lahod­ný dárek pod štedro­ve­čer­ní stro­me­ček nebo jako záku­sek ke kávě. Čím jsou vánoč­ní makron­ky výji­meč­né?

Recept na 16 kousků
  • 3/4 hrn­ku mle­tých mand­lí
  • 1 hrnek mouč­ko­vé­ho cuk­ru
  • 1 lžič­ka mle­té­ho nové­ho koře­ní
  • 2 bíl­ky z vel­kých vajec
  • 1/4 hrn­ku kru­pi­co­vé­ho cuk­ru
  • 1/2 lžič­ky čer­s­tvě nastrou­ha­né­ho mušká­to­vé­ho oříš­ku
  • 1 lžič­ka zla­té­ho cuk­rář­ské­ho zdo­be­ní (kuli­ček)

Náplň

  • 60 g změk­lé­ho más­la
  • šťá­va a najem­no nastrou­ha­ná kůra z 1/2 pome­ran­če
  • 1/2 lžič­ky nové­ho mle­té­ho koře­ní
  • 1 hrnek pro­sá­té­ho mouč­ko­vé­ho cuk­ru
  • 2 lží­ce nadrob­no nakrá­je­ných kan­do­va­ných třeš­ní

 

Vánoční makron­ky jsou pas­tva pro oči i žalu­dek

 

Více na Kritiky.cz
Pavel Horváth: Zpívám rád a je to na mně doufám znát Proč jste se rozhodl přijmout nabídku na poměrně velkou roli ve filmu Decibely lásky? Já jse...
Probíhá přesun serveru pod nového poskytovatele ...
Komiks 10 ...
Petr a Lucie „A protože byl v onom tvárném věku, kdy se duše – s povrchem ještě příliš hebkým ...
Killer Instinct Součást balíku Killer Instinct: Season 2 Ultra Edition, který je zdarma pro Xbox One Gold - 16...

Mleté man­dle, mouč­ko­vý cukr a mle­té nové koře­ní nasy­pe­me do mixé­ru a zpra­co­vá­vá­me 15 sekund. Směs násled­ně pro­se­je­me do mísy. Dva ple­chy vylo­ží­me peči­cím papí­rem.

Bílky nali­je­me do mísy a ušle­há­me je do nepří­liš pev­né­ho sně­hu. Postupně do něj zašle­há­me kru­pi­co­vý cukr, aby vznik­la pev­ná lesk­lá hmo­ta.

Pomocí stěr­ky zapra­cu­je­me osmič­ko­vým pohy­bem po tře­ti­nách man­dle s cuk­rem a novým koře­ním. Když budou všech­ny suché pří­sa­dy rov­no­měr­ně zapra­co­va­né v bíl­ko­vé hmo­tě, pokra­ču­je­me v míchá­ní stej­ným způ­so­bem, aby byla hmo­ta lesk­lá a hus­tá a ze stěr­ky sté­ka­la jako stu­ha.

Více na Kritiky.cz
Neviditelné zlo - See No Evil Je tu parta teenagerů, opuštěná budova plná koutů ukrytých v neproniknutelné tmě. Je vám a...
Tak jde čas s Přáteli aneb jak se v letech 1994-2003 měnila Rachel Pokud bych se nestal uznávaným žurnalistou, byl bych pravděpodobně světově proslulým vizáž...
Mrakodrap (Skyscraper) - Recenze - 40% Už samotný název filmu divákovi snadno napoví, kde se bude odehrávat. A pokud divák viděl n...
Komiks 98 ...
Hvězdné války IV v TV Před dávnýmilety v předaleké galaxii začín první kapitola mýtické ságy Star Wars. Vracím...

 

 

kan­do­va­né třeš­ně kou­pí­te v kaž­dém běž­ném obcho­dě

 

Více na Kritiky.cz
Čertoviny - Kdo patří do pekla? Luciper v pohádce Čertoviny vyšle Popeláka a Uheláka, aby přivedli do pekla každý jednu hř...
Obsluhoval jsem anglického krále Ať už jste slyšeli o adaptaci Hrabalova románu Obsluhoval jsem anglického krále cokoliv, je ji...
Logan: Wolverine Příroda mě stvořila jako podivína. Člověk ze mě udělal zabijáka. A Bůh způsobil, že t...
Petra Vajová: festivalový guest service ...
Farma SK – 8. série – 30. díl ...

Hmotu pře­ne­se­me do cuk­rář­ské­ho sáč­ku s hlad­kou tru­bič­kou s otvo­rem o prů­mě­ru 1 cm.

Na ple­chy vytvo­ří­me 32 kole­ček o prů­mě­ru 3 cm.

Pečlivě vytvoř­te 32 kole­ček

Oběma ple­chy klep­ne­me o pult, abychom hmo­tu zba­vi­li vzdu­cho­vých bub­li­nek. Polovinu kole­ček posy­pe­me nastrou­ha­ným mušká­to­vým oříš­kem a cuk­rář­ským zdo­be­ním.

Více na Kritiky.cz
Assassin’s Creed Odyssey – PC 4K Low vs. High vs. Ultrahigh V pátek vyšla hra Assassin's Creed Odyssey. Vlastníci PC si můžou dle své sestavy (procesoru ...
Richard Nemec - Onanie ...
TV TIPY Opět pár tipů pro dlouhé večery od 18 - 26.3.04 ...
MICHIE, David. Dalajlamova kočka Dalajláma má Kočku. Dalajláma má mluvící kočku. To by nebyl první na světě, mluvících k...
Skyfall [90%] Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičk...

Necháme odpo­čí­vat 30 minut při poko­jo­vé tep­lo­tě. Troubu roze­hře­je­me na 160 °C.

Pečeme 10 minut. Poté nechá­me 10 minut vychla­dit na ple­chu, pak kor­pu­sy opa­tr­ně sloup­ne­me z peči­cí­ho papí­ru a nechá­me zce­la vychlad­nout na mříž­ce.

Na náplň vyšle­há­me más­lo s pome­ran­čo­vou šťá­vou a kůrou do pěny.

Postupně zašle­há­me nové koře­ní a mouč­ko­vý cukr, aby vzni­kl hlad­ký krém. Vmícháme kan­do­va­né třeš­ně a nápl­ní spo­jí­me po párech makron­ko­vé kor­pu­sy.

Podáváme ke kávě, čaji nebo s limo­ná­dou!

 

Obdivujete krá­su a chuť makro­nek? Jaké jsou ty vaše oblí­be­né?

 

Tvojechvilka.cz

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept?30. března 2019 Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept? Citrónové brambory jsou úžasnou, nízkokalorickou bombou, kterou musíte vyzkoušet. Jedná se o rychlé a levné jídlo, které oceníte nejen na jaře. Pokud máte možnost použít vlastní brambory […]
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […]
  • Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru20. března 2019 Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru Sýrová kolečka se náramně hodí jako vánoční pohoštění pro sváteční návštěvy příbuzných. Jejich příprava je jednoduchá a nezabere vám, v očekávaném vánočním spěchu, zbytečně moc času. […]
  • Sváteční vánočka: Babi Maru konečně prozradila recept!6. dubna 2019 Sváteční vánočka: Babi Maru konečně prozradila recept! O Vánocích se můžeme obejít bez dortů, cukroví, dokonce i bez štrůdlu, ale bez vánočky v žádném případě. Ta prostě ke svátkům patří. V minulosti se dokonce do vánočky zapékal hrášek, a kdo […]
  • To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte10. dubna 2019 To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte Dnes si ukážeme recept na velmi jednoduché jídlo, a to i pro sváteční kuchařky a kuchaře. Dříve jsem se vyžívala v domácích těstovinách, ale vzhledem k současnému výběru a […]
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […]
  • Rychlá hrnková bábovka24. srpna 2017 Rychlá hrnková bábovka Rychlá hrnková bábovka Má k vám dorazit nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábovka, u které se nemusí suroviny vážit, vám vytrhne trn z […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Domácí levandulový sirup (med)19. července 2017 Domácí levandulový sirup (med) Domácí levandulový med (sirup) Skvělá náhražka sladidla do kávy nebo čaje. Suroviny: 500 g levandulových natí v plném květy, 3 citróny, 3 skořice vcelku, 1 a 12/ až 2 kg cukru, 750 […]

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *