Recept na kuře z Marseille odhalen! Znáte ho?

d1

Kuře z Marseille je typic­ká jihofran­couz­ská pochout­ka a tomu odpo­ví­dá i samot­ná chuť kuře­te. Stačí vyro­bit, usa­dit se ke sto­lu, ochut­nat prv­ní sous­ta a v tu chví­lí se oct­ne­te ve Středomoří a ucí­tí­te neza­mě­ni­tel­nou vůni všech vel­kých pří­sta­vů. Dejte kuřát­ku z Marseille šan­ci a nebu­de­te lito­vat.

 

Recept pro 4 osoby
  • 1 kuře
  • 20 dkg sla­ni­ny
  • 4 střed­ní cibu­le
  • 2 strouž­ky česne­ku
  • 1 malá kon­zer­va raj­ské­ho pro­tla­ku
  • šálek čer­ných oliv
  • 2 dl bílé­ho vína
  • sůl
  • čer­ný mle­tý pepř
  • petr­žel­ka

 

Tohle jíd­lo se nej­lé­pe při­pra­vu­je v hlu­bo­kém liti­no­vém peká­či s pok­li­cí (cocot­te), ale může­te pou­žít i peká­ček a mís­to pok­li­ce alo­bal. Syrové kuře roz­dě­lí­me na jed­not­li­vé por­ce, oso­lí­me a ope­pří­me.

Nebojte se vyzkou­šet sel­ské bram­bo­ry!

Slaninu nakrá­jí­me na kos­tič­ky a ope­če­me, při­ho­dí­me nahru­bo nase­ka­nou cibu­li a nechá­me zesklo­va­tět. Přidáme kuře, pro­tlak, pře­krá­je­né vypec­ko­va­né oli­vy, zali­je­me bílým vínem a zvol­na nechá­vá­me v trou­bě pod pok­li­cí pobublá­vat asi hodi­nu.

Nespěcháme, neboť jak pra­ví mno­ho slav­ných kucha­řů a kucha­řek, pokud chce­te spě­chat, radě­ji se vaře­ní vyhně­te oblou­kem!

Na závěr se neboj­te ochut­nat, abys­te pří­pad­ně moh­li při­lít více vína či jinak dochu­tit. Šťáva by měla být hus­tá, kuře měk­ké, krás­né čer­ve­né bar­vy s čer­no­o­li­vo­vý­mi akcen­ty.

Na talí­ři posy­pe­me seka­nou per­žel­kou. Podáváme s bílým chle­bem či bram­bo­ra­mi, kro­mě vaře­ných zkus­te vyzkou­šet i bram­bo­ry sel­ské!

 

TIP: Doporučuji nepo­u­ží­vat Vodňanská kuřa­ta. Raději sáh­ně­te po kva­lit­ních kusech a vůbec nej­lé­pe po domá­cím cho­vu!

 

Zajímají vás dal­ší skvě­lé recep­ty exklu­ziv­ně pro čte­ná­ře tvo­jíchvil­ky? Koukněte na celou sek­ci!

 

Tvojechvilka.cz

Recept na kuře z Marseille odhalen! Znáte ho?
Hodnocení: 1 - ‎1 hl.


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu23. května 2017 Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu Moderní trendy ve stravování asi nemusím sáhodlouze představovat. Nejspíš každý už slyšel o raw (syrové) stravě, zná nějakého vegetariána, jedl veganskou sušenku bez cukru a ochutnal […]
  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]
  • Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!26. března 2019 Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte! Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […]
  • Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!10. dubna 2019 Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy! Vejce s křenem bylo nejoblíbenější jídlo mého, dnes již zesnulého, otce. Vždycky, když přišel večer z pole, maminka mu uvařila vajíčka a on si je celá posypal křenem a s chutí se do […]
  • Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru20. března 2019 Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru Sýrová kolečka se náramně hodí jako vánoční pohoštění pro sváteční návštěvy příbuzných. Jejich příprava je jednoduchá a nezabere vám, v očekávaném vánočním spěchu, zbytečně moc času. […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte10. dubna 2019 To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte Dnes si ukážeme recept na velmi jednoduché jídlo, a to i pro sváteční kuchařky a kuchaře. Dříve jsem se vyžívala v domácích těstovinách, ale vzhledem k současnému výběru a […]