Rebarborové želé s bezovými kvítky

rebarborové želé

Suroviny:

při­bliž­ně 1 600 g rebar­bo­ry

5 kvě­tů čer­né­ho bezu

1 balí­ček Gelfixu Klasik 1:1 od Dr. Oetkera

1000 g krys­ta­lo­vé­ho cuk­ru

Postup:

Rebarboru si očis­tí­me, olou­pe­me a nakrá­jí­me na malé kous­ky, kte­ré roz­mi­xu­je­me a vzniklou šťá­vu pře­li­su­je­me přes ced­ník. Květy čer­né­ho bezu oplách­ne­me a kvít­ka otr­há­me.

Do vel­ké­ho hrn­ce nali­je­me šťá­vu z rebar­bo­ry a při­dá­me Gelfix smí­cha­ný s 2 polév­ko­vý­mi lží­ce­mi cuk­ru. Za stá­lé­ho míchá­ní vaří­me asi jed­nu minu­tu. Přisypeme zby­tek cuk­ru a celou směs při­ve­de­me k varu. Vaříme dále mini­mál­ně pět minut.

A jak zjis­tí­me, že máme uva­ře­no? Stačí na talí­řek káp­nout jed­nu až dvě kávo­vé lžič­ky prá­vě sva­ře­né­ho želé. Pokud je po vychlad­nu­tí malič­ko tuhé, vmí­chá­me ješ­tě dvě zarov­na­né kávo­vé lžič­ky kyse­li­ny citró­no­vé, jinak nechá­me tak jak je.

Pokud se na povrchu utvo­ři­la pěna, může­te ji ode­brat, a vmí­chat otr­ha­ná kvít­ka bezu. Takto vytvo­ře­ným želé plní­me skle­nič­ky až po okraj. Dobře uza­vře­me a obrá­tí­me dnem vzhů­ru, dokud nevy­chlad­ne.

 

 

Zdroj Foto: 1

Líbí se Vám náš článek, dejte o něm vědět internetu:


Ohodnoťte článek


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Rebarborová marmeláda s levandulí16. května 2019 Rebarborová marmeláda s levandulí A co všechno budeme na tuto skvělou marmeládu potřebovat? 1 kg očištěné a oloupané rebarbory 1/2 kg cukru krystal nebo želírovacího cukru 350 ml vody 1 limetka nebo 1 citrón 4 lžíce […]
  • Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček18. dubna 2019 Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Fazolkový salát s cherry rajčátky1. června 2019 Fazolkový salát s cherry rajčátky   Suroviny: 250 g naložených, zelených, fazolových lusků, 8 cherry rajčátek, 2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky olivového oleje, 2 […]
  • Vanilkové makronky: světový zákusek proti depresi!28. dubna 2019 Vanilkové makronky: světový zákusek proti depresi! Makronky je sladká pochoutka z Francie, kterou jakmile jednou ochutnáte, už bez ní nebudete moci žít. V dnešním receptu se podíváme na vanilkové makronky, které se hodí jak na oslavu […]
  • Meduňkový sirup na spaní16. června 2019 Meduňkový sirup na spaní Pokud trpíte nespavostí, bolestivou menstruací anebo jen zažívacími potížemi a kolikami, určitě si uvařte do zásoby tento skvělý sirup. Suroviny: 5 litrů vody 10 g kyseliny citrónové 200 […]
  • Pampeliškový med se skořicí4. června 2019 Pampeliškový med se skořicí Právě teď je to pravé a ideální období, kdy si do zásoby navařit pampeliškový med. Všude v trávě se na nás žlutě usmívají pampelišky a volají po tom, abychom je utrhly a vhodným způsobem […]
  • Rychlá hrnková bábovka24. srpna 2017 Rychlá hrnková bábovka Rychlá hrnková bábovka Má k vám dorazit nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábovka, u které se nemusí suroviny vážit, vám vytrhne trn z […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […]