Rebarborová marmeláda s levandulí

rebarbora

A co všech­no bude­me na tuto skvě­lou mar­me­lá­du potře­bo­vat?

1 kg očiš­tě­né a olou­pa­né rebar­bo­ry

1/2 kg cuk­ru krys­tal nebo želí­ro­va­cí­ho cuk­ru

350 ml vody

1 limet­ka nebo 1 citrón

4 lží­ce suše­ných levan­du­lo­vých kvít­ků

A nyní nezbý­vá než se do toho pus­tit:

Nejprve si očis­tí­me ston­ky rebar­bo­ry a olou­pe­me je. Pořádně oplách­ne­me pod stu­de­nou vodou a nechá­me na utěr­ce pořád­ně oka­pat.

Osušenou rebar­bo­ru nakrá­jí­me na drob­né kous­ky a zali­je­me tro­chou vody, dokud se neroz­va­ří. Rebarboru lze i roz­mi­xo­vat, pokud vám neš­ma­ku­je po kous­kách.

Do tak­to při­pra­ve­né smě­si při­dá­me cukr, já osob­ně mám radě­ji limet­ko­vou než citró­no­vou šťá­vu a něko­lik lžic suše­né levan­du­le.

Vše uva­ří­me, dokud mar­me­lá­da pořád­ně nezhoust­ne.

Celou směs prů­běž­ně míchej­te a prů­běž­ně sbí­rej­te vzniklou pěnu. U želí­ro­va­cí­ho cuk­ru bude mar­me­lá­da mno­hem tuž­ší, tak s tím neza­po­meň­te malin­ko počí­tat.

Hmotu ješ­tě hor­kou slé­vá­me do při­pra­ve­ných skle­ni­ček, zavíč­ku­je­me a nechá­me dnem vzhů­ru vychlad­nout.

Zdroj Foto: 1

Ohodnoťte článek


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Rebarborové želé s bezovými kvítky22. května 2019 Rebarborové želé s bezovými kvítky Suroviny: přibližně 1 600 g rebarbory 5 květů černého bezu 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 od Dr. Oetkera 1000 g krystalového cukru Postup: Rebarboru si očistíme, oloupeme a nakrájíme na […]
  • Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček18. dubna 2019 Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Vanilkové makronky: světový zákusek proti depresi!28. dubna 2019 Vanilkové makronky: světový zákusek proti depresi! Makronky je sladká pochoutka z Francie, kterou jakmile jednou ochutnáte, už bez ní nebudete moci žít. V dnešním receptu se podíváme na vanilkové makronky, které se hodí jak na oslavu […]
  • Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete23. dubna 2019 Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete Jsem milovnice salátů! Ať už se jedná o letní, ovocné saláty nebo hovězí salát, mám pro ně slabost. Saláty se hodí na slavnostní sešlosti s přáteli a nebo třeba jako lehká pochoutka při […]
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […]
  • Recept na vánoční makronky konečně odhalen!12. dubna 2019 Recept na vánoční makronky konečně odhalen! Vánoční makronky jsou další ze řady makronkových receptů, které můžete na Tvojechvilka nalézt. V návaznosti na předchozí vanilkové makronky dnes přidáváme recept, který se hodí do vánoční […]
  • Recept na dvoubarevné koule z centra Prahy16. dubna 2019 Recept na dvoubarevné koule z centra Prahy Recept na dvoubarevné koule jsem se naučila v cukrárně v centru Prahy, kde jsem strávila svá nejlepší léta. Po kuličkách byl vždy ten největší zájem, a tak jsem si dala záležet, abych se […]
  • Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!10. dubna 2019 Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy! Vejce s křenem bylo nejoblíbenější jídlo mého, dnes již zesnulého, otce. Vždycky, když přišel večer z pole, maminka mu uvařila vajíčka a on si je celá posypal křenem a s chutí se do […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám […]