Rebarborová marmeláda s levandulí

rebarbora

A co všech­no bude­me na tuto skvě­lou mar­me­lá­du potře­bo­vat?

1 kg očiš­tě­né a olou­pa­né rebar­bo­ry

1/2 kg cuk­ru krys­tal nebo želí­ro­va­cí­ho cuk­ru

350 ml vody

1 limet­ka nebo 1 citrón

4 lží­ce suše­ných levan­du­lo­vých kvít­ků

A nyní nezbý­vá než se do toho pus­tit:

Nejprve si očis­tí­me ston­ky rebar­bo­ry a olou­pe­me je. Pořádně oplách­ne­me pod stu­de­nou vodou a nechá­me na utěr­ce pořád­ně oka­pat.

Osušenou rebar­bo­ru nakrá­jí­me na drob­né kous­ky a zali­je­me tro­chou vody, dokud se neroz­va­ří. Rebarboru lze i roz­mi­xo­vat, pokud vám neš­ma­ku­je po kous­kách.

Do tak­to při­pra­ve­né smě­si při­dá­me cukr, já osob­ně mám radě­ji limet­ko­vou než citró­no­vou šťá­vu a něko­lik lžic suše­né levan­du­le.

Vše uva­ří­me, dokud mar­me­lá­da pořád­ně nezhoust­ne.

Celou směs prů­běž­ně míchej­te a prů­běž­ně sbí­rej­te vzniklou pěnu. U želí­ro­va­cí­ho cuk­ru bude mar­me­lá­da mno­hem tuž­ší, tak s tím neza­po­meň­te malin­ko počí­tat.

Hmotu ješ­tě hor­kou slé­vá­me do při­pra­ve­ných skle­ni­ček, zavíč­ku­je­me a nechá­me dnem vzhů­ru vychlad­nout.

Zdroj Foto: 1


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


|

Související příspěvky:

  • Rebarborové želé s bezovými kvítky22. května 2019 Rebarborové želé s bezovými kvítky Suroviny: přibližně 1 600 g rebarbory 5 květů černého bezu 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 od Dr. Oetkera 1000 g krystalového cukru Postup: Rebarboru si očistíme, oloupeme a nakrájíme na […]
  • Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček18. dubna 2019 Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při […]
  • Rebarborový koláč s jahodami28. června 2019 Rebarborový koláč s jahodami Jahodová sezóna sice ještě nezačala a ještě si na ní nějaký ten čas počkáme, ale o rebarboře to už říci nemůže. Právě začíná na záhonku krásně růst a rozrůstat se, tak proč nevyzkoušet […]
  • Mátová zmrzlina26. června 2019 Mátová zmrzlina Otepluje se, tak proč si nezkusit vyrobit třeba osvěžující domácí "mátovou" zmrzlinu... 375 ml plnotučného mléka 375 ml smetany ke šlehání 150 g cukru 5 žloutků 80 g čerstvé máty 100 g […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Fazolkový salát s cherry rajčátky1. června 2019 Fazolkový salát s cherry rajčátky Suroviny: 250 g naložených, zelených, fazolových lusků, 8 cherry rajčátek, 2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky olivového oleje, 2 vejce   Postup: Fazolkové […]
  • Pampeliškový med s citróny a pomerančem26. května 2019 Pampeliškový med s citróny a pomerančem Každý si určitě alespoň jednou vyzkoušel udělat domácí pampeliškový med, ostatně recept je velmi jednoduchý a zvládne jej opravdu každý. Na základní med je potřeba 300 až 400 květů […]
  • Vanilkové makronky: světový zákusek proti depresi!28. dubna 2019 Vanilkové makronky: světový zákusek proti depresi! Makronky je sladká pochoutka z Francie, kterou jakmile jednou ochutnáte, už bez ní nebudete moci žít. V dnešním receptu se podíváme na vanilkové makronky, které se hodí jak na oslavu […]
  • Meduňkový sirup na spaní16. června 2019 Meduňkový sirup na spaní Pokud trpíte nespavostí, bolestivou menstruací anebo jen zažívacími potížemi a kolikami, určitě si uvařte do zásoby tento skvělý sirup. Suroviny: 5 litrů vody 10 g kyseliny citrónové 200 […]
  • Pampeliškový med se skořicí4. června 2019 Pampeliškový med se skořicí Právě teď je to pravé a ideální období, kdy si do zásoby navařit pampeliškový med. Všude v trávě se na nás žlutě usmívají pampelišky a volají po tom, abychom je utrhly a vhodným způsobem […]