No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem

Jedno z nej­ob­lí­be­něj­ších jídel mla­dých lidí. Rychlé, leh­ké, zvlád­ne ho téměř kaž­dý a uspo­ko­jí i vel­mi nároč­né stráv­ní­ky. Těstoviny s raj­ča­ty a se sýrem jsou vyni­ka­jí­cí vol­bou pro všech­ny pří­pa­dy. Zasytí na dlou­hou dobu, ale nebu­de vám z nich těž­ko. 

 

Recept pro 4 osoby
  • 1 balí­ček vrtu­lí
  • 1 kon­zer­va lou­pa­ných raj­čat (45 dkg)
  • 1/4 l šle­hač­ky
  • 20 dkg strou­ha­né­ho eida­mu
  • 10 dkg más­la
  • sůl
  • pepř
Vrtulky jsou jen jed­na z mož­nos­tí pří­pra­vy. Nebojte se vyu­žít i těs­to­vi­no­vé „trub­ky“.

Uvaříme si těs­to­vi­ny „al den­te“, nepro­pla­chu­je­me, vysy­pe­me do zapé­ka­cí mísy vyma­za­né más­lem. Zbytek más­la vmí­chá­me do tep­lých těs­to­vin, zali­je­me naklá­da­ný­mi raj­ča­ty z kon­zer­vy, zasy­pe­me sýrem, oso­lí­me, ope­pří­me a v míse vše pro­mí­chá­me vid­lič­kou.

Poté zali­je­me šle­hač­kou a zape­če­me v pře­dem vyhřá­té trou­bě asi 20 minut.

TIP 1: Zkuste k těs­to­vi­nám sla­dit i polév­ku. Doporučuji toma­to­vou.

TIP 2: S těs­to­vi­na­mi si může­te hrát, jak se vám zachce. Pokud máte oblí­be­nou ingre­di­en­ci, neboj­te se ji k těs­to­vi­nám při­dat.

 

Zajímá vás více recep­tů? Tvojechvilka pro vás při­pra­vi­la celou sek­ci!

 

Tvojechvilka.cz

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • Hráškový krém 1000x jinak12. dubna 2019 Hráškový krém 1000x jinak Hráškový krém není ani tak polévka,  jako spíš výtečná omáčka. Pro tuto pochoutku má hodně lidí svůj vlastní název, já jí říkám lidově "hrašice". Název, který mi připomíná moji […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!26. března 2019 Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte! Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru20. března 2019 Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru Sýrová kolečka se náramně hodí jako vánoční pohoštění pro sváteční návštěvy příbuzných. Jejich příprava je jednoduchá a nezabere vám, v očekávaném vánočním spěchu, zbytečně moc času. […]
  • Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček18. dubna 2019 Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při […]
  • Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu23. května 2017 Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu Moderní trendy ve stravování asi nemusím sáhodlouze představovat. Nejspíš každý už slyšel o raw (syrové) stravě, zná nějakého vegetariána, jedl veganskou sušenku bez cukru a ochutnal […]
  • Studená okurková polévka podle Týnky Strmé29. března 2019 Studená okurková polévka podle Týnky Strmé Představovali jste si někdy, jak by asi chutnala taková polévka z okurky? Potom se vám právě poštěstilo. Studená okurková polévka je ideální pokrm do parných letních dnů a navíc nečekaně […]
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *