Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!

vans

Smažená jablíč­ka pat­ří k mým vůbec nej­ob­lí­be­něj­ším mouč­ní­kům. Našla jsem v nich záli­bu za mých mla­dých let, když jsem chtě­la za kaž­dou cenu zaujmout své­ho vyvo­le­né­ho, kte­ré­ho jsem si, mož­ná i kvů­li jablíč­kům, vza­la. Kdykoliv mým milo­va­ným stráv­ní­kům ozná­mím, že jsem jako mouč­ník při­chys­ta­la sma­že­ná jablíč­ka, nikdo z nich nikdy neo­do­lá. A to už jsem vaři­la pořád­ným stráv­ní­kům! Často se stá­vá, že si kaž­dý z nich rád ješ­tě při­dá a ješ­te si poru­čí šálek kávy, kte­rý se k jablíč­kům ve vin­ném tes­tíč­ku skvě­le hodí!

Recept:

  • 4 jabl­ka
  • 2 vej­ce (nej­lé­pe domá­cí)
  • 20 dkg hlad­ké mou­ky
  • 1 dl bílé­ho vína
  • špet­ka soli
  • olej na sma­že­ní
  • sko­ři­co­vý cukr (smí­chá­me 2 lží­ce cuk­ru s 1 lžič­kou sko­ři­ce)
Smažená jablíč­ka jsou výbor­ná i s pří­chu­tí vanil­ky

Jsem zná­má svým nutká­ním mít všech­no domá­cí. Takže dámy, pokud máte domá­cí jabl­ka, vej­ce i láhev bílé­ho, nemoh­la jste mít lep­ší výcho­zí pozi­ci!

Vypíchneme jádři­nec, olou­pe­me jabl­ka (dodr­žuj­te toto pořa­dí nebo se vám jabl­ko roz­pad­ne, a to nechce­me), z vají­ček, mou­ky a vína si umí­chá­me těs­tíč­ko, v němž oba­lí­me na plát­ky nakrá­je­ná jablíč­ka a sma­ží­me je na roz­pá­le­ném ole­ji.

Ještě tep­lá oba­lu­je­me ve sko­ři­co­vém cuk­ru. Poté může­me ozdo­bit šle­hač­kou, kte­rou jsme poli­li čoko­lá­do­vou pole­vou. Pokud nechce­te, může­te je nechat jen ve sko­ři­ci a cuk­ru, což je také náram­ná pochout­ka. Poté si už jen udě­lej­te kávu (já milu­ji capuc­ci­no, ale vol­bu nechám to na vás!) a užij­te si tuto náram­nou pochout­ku!

Pokud to vaším stráv­ní­kům nebu­de chut­nat, nema­jí žalu­dek na správ­ném mís­tě!

 

TIP: Připravte tuto pochout­ku jako mouč­ník na ran­de u vás a máte vyhrá­no! Žádný chlap neod­mít­né dobrou kucha­řu. Sama jsem to vyzkou­še­la. To si pama­tuj­te!

 

Tvojechvilka.cz

Líbí se Vám náš článek, dejte o něm vědět internetu:


Ohodnoťte článek


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete23. dubna 2019 Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete Jsem milovnice salátů! Ať už se jedná o letní, ovocné saláty nebo hovězí salát, mám pro ně slabost. Saláty se hodí na slavnostní sešlosti s přáteli a nebo třeba jako lehká pochoutka při […]
  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […]
  • Levandulové sušenky8. června 2019 Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich zapráší. Suroviny: 300 g másla 220 g […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám […]
  • Rebarborová marmeláda s levandulí16. května 2019 Rebarborová marmeláda s levandulí A co všechno budeme na tuto skvělou marmeládu potřebovat? 1 kg očištěné a oloupané rebarbory 1/2 kg cukru krystal nebo želírovacího cukru 350 ml vody 1 limetka nebo 1 citrón 4 lžíce […]
  • To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte10. dubna 2019 To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte Dnes si ukážeme recept na velmi jednoduché jídlo, a to i pro sváteční kuchařky a kuchaře. Dříve jsem se vyžívala v domácích těstovinách, ale vzhledem k současnému výběru a […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Sedmikráskový med1. června 2019 Sedmikráskový med Sedmikrásky všude krásně kvetou, děti rády z nich zaplétají náramky na ruku, tak proč tyto krásná a drobná kvítka nevyužít pro něco zdraví prospěšného. Třeba na med, s kterým si můžete v […]
  • Fazolkový salát s cherry rajčátky1. června 2019 Fazolkový salát s cherry rajčátky   Suroviny: 250 g naložených, zelených, fazolových lusků, 8 cherry rajčátek, 2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky olivového oleje, 2 […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]