Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!

vans

Smažená jablíč­ka pat­ří k mým vůbec nej­ob­lí­be­něj­ším mouč­ní­kům. Našla jsem v nich záli­bu za mých mla­dých let, když jsem chtě­la za kaž­dou cenu zaujmout své­ho vyvo­le­né­ho, kte­ré­ho jsem si, mož­ná i kvů­li jablíč­kům, vza­la. Kdykoliv mým milo­va­ným stráv­ní­kům ozná­mím, že jsem jako mouč­ník při­chys­ta­la sma­že­ná jablíč­ka, nikdo z nich nikdy neo­do­lá. A to už jsem vaři­la pořád­ným stráv­ní­kům! Často se stá­vá, že si kaž­dý z nich rád ješ­tě při­dá a ješ­te si poru­čí šálek kávy, kte­rý se k jablíč­kům ve vin­ném tes­tíč­ku skvě­le hodí!

Recept:

  • 4 jabl­ka
  • 2 vej­ce (nej­lé­pe domá­cí)
  • 20 dkg hlad­ké mou­ky
  • 1 dl bílé­ho vína
  • špet­ka soli
  • olej na sma­že­ní
  • sko­ři­co­vý cukr (smí­chá­me 2 lží­ce cuk­ru s 1 lžič­kou sko­ři­ce)
Smažená jablíč­ka jsou výbor­ná i s pří­chu­tí vanil­ky

Jsem zná­má svým nutká­ním mít všech­no domá­cí. Takže dámy, pokud máte domá­cí jabl­ka, vej­ce i láhev bílé­ho, nemoh­la jste mít lep­ší výcho­zí pozi­ci!

Vypíchneme jádři­nec, olou­pe­me jabl­ka (dodr­žuj­te toto pořa­dí nebo se vám jabl­ko roz­pad­ne, a to nechce­me), z vají­ček, mou­ky a vína si umí­chá­me těs­tíč­ko, v němž oba­lí­me na plát­ky nakrá­je­ná jablíč­ka a sma­ží­me je na roz­pá­le­ném ole­ji.

Ještě tep­lá oba­lu­je­me ve sko­ři­co­vém cuk­ru. Poté může­me ozdo­bit šle­hač­kou, kte­rou jsme poli­li čoko­lá­do­vou pole­vou. Pokud nechce­te, může­te je nechat jen ve sko­ři­ci a cuk­ru, což je také náram­ná pochout­ka. Poté si už jen udě­lej­te kávu (já milu­ji capuc­ci­no, ale vol­bu nechám to na vás!) a užij­te si tuto náram­nou pochout­ku!

Pokud to vaším stráv­ní­kům nebu­de chut­nat, nema­jí žalu­dek na správ­ném mís­tě!

 

TIP: Připravte tuto pochout­ku jako mouč­ník na ran­de u vás a máte vyhrá­no! Žádný chlap neod­mít­né dobrou kucha­řu. Sama jsem to vyzkou­še­la. To si pama­tuj­te!

 

Tvojechvilka.cz

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […]
  • Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek!19. dubna 2019 Novoroční čočka s uzeným uspokojí nejen Váš žaludek! Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným. Toto jídlo má svoji tradici a pověru, podle které vám […]
  • To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte10. dubna 2019 To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte Dnes si ukážeme recept na velmi jednoduché jídlo, a to i pro sváteční kuchařky a kuchaře. Dříve jsem se vyžívala v domácích těstovinách, ale vzhledem k současnému výběru a […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!10. dubna 2019 Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy! Vejce s křenem bylo nejoblíbenější jídlo mého, dnes již zesnulého, otce. Vždycky, když přišel večer z pole, maminka mu uvařila vajíčka a on si je celá posypal křenem a s chutí se do […]
  • Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru20. března 2019 Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru Sýrová kolečka se náramně hodí jako vánoční pohoštění pro sváteční návštěvy příbuzných. Jejich příprava je jednoduchá a nezabere vám, v očekávaném vánočním spěchu, zbytečně moc času. […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • Hráškový krém 1000x jinak12. dubna 2019 Hráškový krém 1000x jinak Hráškový krém není ani tak polévka,  jako spíš výtečná omáčka. Pro tuto pochoutku má hodně lidí svůj vlastní název, já jí říkám lidově "hrašice". Název, který mi připomíná moji […]
  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *