Kopřivová polévka

kopřivapolevka

Ano, jaro je koneč­ně tady! A ven­ku na zahrád­ce se zele­ná spous­ta byli­nek, kte­ré lze vyu­žít nejen k jar­ní očis­tě orga­nis­mu, ale i cel­ko­vé­mu deto­xu.

K tomu vše­mu krás­ně poslou­ží výhon­ky mla­dých kopřiv, z nichž lze při­pra­vit vel­mi chut­nou polév­ku, nená­roč­nou nejen na pří­pra­vu, ale i naši peně­žen­ku.

Nuže, pusť­me se do toho!

Suroviny:

500 g mla­dých lis­tů kopři­vy

4 ks šalot­ky

2 lží­ce más­la

1 bram­bo­ra

1 lžič­ka soli

1 lžič­ka pepře

1 lží­ce zaky­sa­né sme­ta­ny

Postup:

Kopřivy oplách­ne­me a tře­ti­nu nase­ká­me najem­no. V hrn­ci roz­pus­tí­me más­lo a podu­sí­me na něm šalot­ku, vmí­chá­me celé lis­ty kopřiv a asi minu­tu dusí­me.

Přidáme bram­bo­ru pokrá­je­nou na kos­tič­ky a litr stu­de­né vody. Přidáme sůl a pepř pod­le chu­ti a vaří­me, dokud bram­bo­ry nebu­dou úpl­ně měk­ké.

Pak polév­ku roz­mi­xu­je­me, vmí­chá­me nase­ka­né líst­ky kopřiv a zjem­ní­me sme­ta­nou. Ozdobíme lží­cí zaky­sa­né sme­ta­ny a podá­vá­me s peči­vem.

Zdroj Foto: 1

 

 

 

Líbí se Vám náš článek, dejte o něm vědět internetu:


Ohodnoťte článek


Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Pampeliškový med se skořicí4. června 2019 Pampeliškový med se skořicí Právě teď je to pravé a ideální období, kdy si do zásoby navařit pampeliškový med. Všude v trávě se na nás žlutě usmívají pampelišky a volají po tom, abychom je utrhly a vhodným způsobem […]
  • Pampeliškový med s citróny a pomerančem26. května 2019 Pampeliškový med s citróny a pomerančem Každý si určitě alespoň jednou vyzkoušel udělat domácí pampeliškový med, ostatně recept je velmi jednoduchý a zvládne jej opravdu každý. Na základní med je potřeba 300 až 400 květů […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Levandulové sušenky8. června 2019 Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich zapráší. Suroviny: 300 g másla 220 g […]
  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […]
  • Rychlá hrnková bábovka22. května 2019 Rychlá hrnková bábovka Přijela nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte, co byste jim nabídli ke kávě? Nevadí! Upečte jim velmi rychlou a poměrně jednoduchou hrnkovou bábovku. Je nejen rychlá, ale i báječně […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Sedmikráskový med1. června 2019 Sedmikráskový med Sedmikrásky všude krásně kvetou, děti rády z nich zaplétají náramky na ruku, tak proč tyto krásná a drobná kvítka nevyužít pro něco zdraví prospěšného. Třeba na med, s kterým si můžete v […]
  • Domácí šalvějové bonbóny23. května 2019 Domácí šalvějové bonbóny V tomto období šalvěj krásně obrůstá a má nové výhonky a listy, jež lze zužitkovat při výrobě domácích šalvějových bonbónů a uložit si je na období, kdy nás bude trápit kašel nebo […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]