Hráškový krém 1000x jinak

wq

Hráškový krém není ani tak polév­ka,  jako spíš výteč­ná omáč­ka. Pro tuto pochout­ku má hod­ně lidí svůj vlast­ní název, já jí říkám lido­vě „hra­ši­ce“.

Název, kte­rý mi při­po­mí­ná moji babič­ku, kte­rá půso­bi­la dojmem, že je schop­ná udě­lat vše hned a téměř bez prá­ce. Stejně jako hráš­ko­vý krém. Jeho pří­pra­va pro vás bude více zába­va, než prá­ce a pří­pra­va zabe­re jen něko­lik minut.

I pro­to se kré­mo­vá pochout­ka hodí v časech, kdy nestí­há­me dělat slo­ži­tá jíd­la, ale i tak si chce­me dopřát tep­lé jíd­lo. Navíc je hráš­ko­vý krém vita­mí­no­vá bom­ba, tak­že je to jackpot v kaž­dém ohle­du! Považuje se za leh­ké, jar­ní jíd­lo, kte­ré je vhod­né i pro vás, kte­ří drží­te die­tu!

Krém se podá­vá nej­lé­pe s vaře­ným či sáze­ným vej­cem. Ten, kdo musí mít za kaž­dou cenu maso, může si k němu vzít vaře­né hově­zí. Polévku bude­me ve vět­ši­ně pří­pa­dů dělat z mra­že­né­ho či kon­zer­vo­va­né­ho hráš­ku. Pokud se vám poštěs­tí, může­te si ji při­pra­vit z hráš­ku čer­stvé­ho.

Více na Kritiky.cz
Aneta Krejčíková (Milada (18–38let) – nejlepší kamarádka Olgy) - Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Milada je nejlepší kamarádkou hlavní hrdinky Olgy. Je její rádkyní, vrbou, ale i parťačkou ...
Marta Davouze: Vypadni z mýho života! Román Marty Davouze s názvem Vypadni z mýho života! vyniká zajímavým skloubením autorčiný...
Lukas Pavlasek - Denik ...
Padesát odstínů šedi (Fifty Shades of Grey) – Recenze – 30% Padesát odstínů šedi asi není třeba sáhodlouze představovat. Knižní trilogie se stala feno...
The Cast Remembers: Emilia Clarke on Playing Daenerys Targaryen | Game of Thrones: Season 8 (HBO) ...
Recept pro 4 osoby:
  • 50 dkg mra­že­né­ho (čer­stvé­ho) hráš­ku
  • 3 lží­ce ole­je
  • 4 lží­ce hlad­ké mou­ky
  • 3 dl šle­hač­ky
  • sůl
  • bílý pepř
  • tro­cha cuk­ru a octa dle chu­ti
Čerstvý hrá­šek je k pří­pra­vě hráš­ko­vé­ho kré­mu nej­lep­ší

Asi do půl lit­ru vody dáme vařit hrá­šek. Mezitím si z ole­je a mou­ky vyro­bí­me světlou jíš­ku, kte­rou rozře­dí­me asi půl lit­rem stu­de­né vody. Počkáme, až bude hrá­šek měk­ký, a při­li­je­me k němu do vody šle­hač­ku a rozře­dě­nou jíš­ku.

Následně krát­ce pova­ří­me, oko­lo 10 minut. Měl by nám vznik­nout hust­ší krém s celým hráš­kem. Hrášek násled­ně roz­mi­xu­je­me, což způ­so­bí lahod­ný a hus­tý krém. Dochutíme solí, bílým pepřem, octem a cuk­rem. Servírujeme na hlu­bo­ký talíř se sáze­ným nebo vaře­ným vej­cem.

Pokud jste si při­pra­vi­li vaře­né hově­zí maso, může­te ser­ví­ro­vat i to. Jako pří­lo­hu pre­fe­ru­ji chléb nebo osma­že­ný a drob­ně nakrá­je­ný roh­lík či housku.

 

TIP: Já osob­ně milu­ji sme­ta­nu. Proto si dám do již nali­té­ho talí­ře lží­ci sme­ta­ny, což ješ­tě umoc­ní výteč­nou chuť hráš­ko­vé­ho kré­mu.

 

Tvojechvilka.cz

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]
  • To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte10. dubna 2019 To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte Dnes si ukážeme recept na velmi jednoduché jídlo, a to i pro sváteční kuchařky a kuchaře. Dříve jsem se vyžívala v domácích těstovinách, ale vzhledem k současnému výběru a […]
  • Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček18. dubna 2019 Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při […]
  • Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!26. března 2019 Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte! Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […]
  • Babičky recept! Jelení tokáň na hřibech9. dubna 2019 Babičky recept! Jelení tokáň na hřibech Jelení tokáň na hřibech je výborná maďarská zvěřinová pochoutka, která bude určitě chutnat a přijde vhod v období silvestra a novoročních oslav. Jeho příprava nepatří k těm […]
  • Celý život18. května 2017 Celý život Útlá knížka, která však ve svém textu dokáže obsáhnout, jak již sám název napovídá, celý život jednoho muže. Muže, který by pro spoustu lidí asi nebyl ničím výjimečný, avšak doba, kterou […]
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *