Domácí šalvějové bonbóny

alvěj

V tom­to obdo­bí šal­věj krás­ně obrůs­tá a má nové výhon­ky a lis­ty, jež lze zužit­ko­vat při výro­bě domá­cích šal­vě­jo­vých bonbó­nů a ulo­žit si je na obdo­bí, kdy nás bude trá­pit kašel nebo pobo­lí­vat v krku.

Co všech­no bude­me potře­bo­vat?

120 g medu

100 g krys­ta­lo­vé­ho cuk­ru (ane­bo kdo chce může nahra­dit třti­no­vým)

2 lží­ce nadr­ce­né šal­vě­je (kdo nemá čer­stvou, může pou­žít suše­nou)

šťá­va z polo­vi­ny citró­nu

A jak bude­me postu­po­vat?

Med, cukr a šal­věj spo­lu s citró­no­vou šťá­vou krát­ce pova­ří­me. Vaříme do doby, dokud hmo­ta nebu­de tako­vá, že když z ní vyn­dá­me kap­ku mimo hrn­ce, tak kap­ka ztvrd­ne.

V tom­to oka­mži­ku víme, že hmo­ta je při­pra­ve­ná na to, abychom ji vyli­li na navlh­če­nou nebo namaš­tě­nou des­ku a mokrým nebo namaš­tě­ným nožem ihned nakrá­je­li na kos­tič­ky.

Necháme ztuh­nout, a poté uklá­dá­me do skle­ni­ce s pev­ným uzá­vě­rem, aby bon­bo­ny nezvlh­ly.

Zdroj Foto: Pixabay


Domácí šalvějové bonbóny
Hodnocení: 3 - ‎10 hl.


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


|

Související příspěvky:

  • Meduňkový sirup na spaní16. června 2019 Meduňkový sirup na spaní Pokud trpíte nespavostí, bolestivou menstruací anebo jen zažívacími potížemi a kolikami, určitě si uvařte do zásoby tento skvělý sirup. Suroviny: 5 litrů vody 10 g kyseliny citrónové 200 […]
  • Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček18. dubna 2019 Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […]
  • Mátová zmrzlina26. června 2019 Mátová zmrzlina Otepluje se, tak proč si nezkusit vyrobit třeba osvěžující domácí "mátovou" zmrzlinu... 375 ml plnotučného mléka 375 ml smetany ke šlehání 150 g cukru 5 žloutků 80 g čerstvé máty 100 g […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Sedmikráskový med1. června 2019 Sedmikráskový med Sedmikrásky všude krásně kvetou, děti rády z nich zaplétají náramky na ruku, tak proč tyto krásná a drobná kvítka nevyužít pro něco zdraví prospěšného. Třeba na med, s kterým si můžete v […]
  • Kopřivová polévka23. května 2019 Kopřivová polévka Ano, jaro je konečně tady! A venku na zahrádce se zelená spousta bylinek, které lze využít nejen k jarní očistě organismu, ale i celkovému detoxu. K tomu všemu krásně poslouží výhonky […]
  • Rebarborový koláč s jahodami28. června 2019 Rebarborový koláč s jahodami Jahodová sezóna sice ještě nezačala a ještě si na ní nějaký ten čas počkáme, ale o rebarboře to už říci nemůže. Právě začíná na záhonku krásně růst a rozrůstat se, tak proč nevyzkoušet […]
  • Medovník29. června 2019 Medovník Také tak milujete sladké v podobě malého zázraku jménem medovník? Toho úžasného dortíku, rozděleného na pět medových plátů spojených krémem, posypaným drobenkou nebo oříšky? My tedy […]