Citrónové brambory se hodí ke všemu! Znáte recept?

Citrónové bram­bo­ry jsou úžas­nou, níz­ko­ka­lo­ric­kou bom­bou, kte­rou musí­te vyzkou­šet. Jedná se o rych­lé a lev­né jíd­lo, kte­ré oce­ní­te nejen na jaře. Pokud máte mož­nost pou­žít vlast­ní bram­bo­ry ze skle­pa, nevá­hej­te a udě­lej­te to.

 

Recept pro 4 osoby
  • 1 kg bram­bor
  • 3 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je
  • sůl
  • pepř
  • asi 10 dkg más­la
  • šťá­va ze dvou citró­nů
  • 1 kost­ka maso­xu

Brambory oškrá­be­me a nakrá­jí­me na cen­ti­me­t­ro­vé plát­ky. V míse je oso­lí­me, ope­pří­me, zali­je­me ole­jem a citró­no­vou šťá­vou a dob­ře ruka­ma prom­ne­me.

Pekáček si vyma­že­me más­lem, roz­pro­stře­me na něj bram­bo­ry, na kte­ré roz­dro­bí­me kost­ku maso­xu, pokro­pí­me asi 1 dl vody a pekáč důklad­ně při­kry­je­me alo­ba­lem.

Pečeme v trou­bě při­bliž­ně 3/4 hodi­ny, potom odkry­je­me a nechá­me ješ­tě 10 minut dopé­ci dozla­to­va, aby se odpa­ři­la vlh­kost a bram­bo­ry dosta­ly kůr­ku.

Podáváme buď jako pří­lo­hu, nebo samot­né, s dob­rým jar­ním salá­tem.

 

Věděla jste, že citró­no­vé bram­bo­ry exis­tu­jí? Koukněte na dal­ší skvě­lé recep­ty!

 

Tvojechvilka.cz

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte10. dubna 2019 To je bomba! Fleky se zelím, jak je neznáte Dnes si ukážeme recept na velmi jednoduché jídlo, a to i pro sváteční kuchařky a kuchaře. Dříve jsem se vyžívala v domácích těstovinách, ale vzhledem k současnému výběru a […]
  • Recept na vánoční makronky konečně odhalen!12. dubna 2019 Recept na vánoční makronky konečně odhalen! Vánoční makronky jsou další ze řady makronkových receptů, které můžete na Tvojechvilka nalézt. V návaznosti na předchozí vanilkové makronky dnes přidáváme recept, který se hodí do vánoční […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž […]
  • Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy!11. dubna 2019 Máme recept na strouhaný jablkový koláč z Moravy! Strouhaný jablkový koláč má kořeny na Moravě, kde byl ve 20. století považován za slavnostní dezert pro návštěvy z daleka. Lehký, nasládlý a hlavně lahodný. To je jablkový koláč. Jaký je […]
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […]
  • Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru20. března 2019 Sýrová kolečka na vánoční stůl! Recept od babi Maru Sýrová kolečka se náramně hodí jako vánoční pohoštění pro sváteční návštěvy příbuzných. Jejich příprava je jednoduchá a nezabere vám, v očekávaném vánočním spěchu, zbytečně moc času. […]
  • Trojbarevný koláč navodí vánoční pohodu!19. března 2019 Trojbarevný koláč navodí vánoční pohodu! Trojbarevný koláč je skvělým zimním dezertem, který se náramně hodí ke kávě, zimní pohodě a vánočním pohádkám. Navíc fakt, že má koláč opravdu tři barvy, ho dělá ještě atraktivnějším jak […]
  • Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy!10. dubna 2019 Vejce s křenem. Jídlo pro pořádné chlapy! Vejce s křenem bylo nejoblíbenější jídlo mého, dnes již zesnulého, otce. Vždycky, když přišel večer z pole, maminka mu uvařila vajíčka a on si je celá posypal křenem a s chutí se do […]
  • Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!26. března 2019 Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte! Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *