Polévka z dýně Hokkaido

20423882 10209189526927362 140511805790916242 o

Polévka z dýně Hokkaido

Suroviny:

1 cibu­le

2 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je

500 g dýně Hokkaidó

750 ml vody

sme­ta­na ke šle­há­ní (může být i zaky­sa­ná)

mle­tý pepř

sůl

tro­cha výva­ru

Postup:

Na oli­vo­vém ole­ji lehce osma­ží­me nakrá­je­nou cibu­li.  Přisypeme nahru­bo nakrá­je­nou dýni Hokkaido (klid­ně i se slup­kou).

Chvíli ores­tu­je­me a míchá­me. Poté pod­li­je­me hor­kou vodou, oso­lí­me pod­le chu­ti, při­dá­me tro­chu výva­ru.  Směs dusí­me doměk­ka při­bliž­ně 10 až 15 minut.

Sundáme z ohně a roz­mi­xu­je­me.  Vzniklou pas­tu pro­pa­sí­ru­je­me přes síto.  Pro zjem­ně­ní při­dá­me sme­ta­nu ke šle­há­ní nebo zaky­sa­nou sme­ta­nu.  Dochutíme solí a pepřem.

Polévku podá­vá­me s osma­že­nou houskou na más­le nebo s kru­to­ny.

Ohodnoťte článek


|

Související příspěvky:

  • DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně.10. února 2019 DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně. Pro všechny milovníky medu je tato kniha "Medová kuchařka" s více než 160 recepty jako dělaná. Kromě autorkou vyzkoušených receptů na velké množství dobrot, kde je z jednou složek […]
  • Rychlá hrnková bábovka24. srpna 2017 Rychlá hrnková bábovka Rychlá hrnková bábovka Má k vám dorazit nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábovka, u které se nemusí suroviny vážit, vám vytrhne trn z […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […]
  • Domácí levandulový sirup (med)19. července 2017 Domácí levandulový sirup (med) Domácí levandulový med (sirup) Skvělá náhražka sladidla do kávy nebo čaje. Suroviny: 500 g levandulových natí v plném květy, 3 citróny, 3 skořice vcelku, 1 a 12/ až 2 kg cukru, 750 […]
  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […]
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […]
  • KOSMETIKA HROU. V souladu s přírodou.15. ledna 2019 KOSMETIKA HROU. V souladu s přírodou. Koho by nelákalo umět si vyrobit domácí kosmetiku úplně na všechno sám a z přírodních materiálů? Asi každého. A tahle kniha plná voňavé inspirace vám ukáže, jak na to. Kniha je nabitá […]
  • Babicovy dobroty - 78 receptů, triků a vychytávek, které v televizi určitě neuvidíte - kniha - recenze6. dubna 2017 Babicovy dobroty - 78 receptů, triků a vychytávek, které v televizi určitě neuvidíte - kniha - recenze Tohle je velmi speciální kuchařka. Tady totiž najdeme recepty, které si Jiří Babica vesměs vymyslel z hlavy a neuvedl je do televizní praxe. Hned první recepty jsou pod nadpisem Děti. […]
  • Jiří Babica na cestách - kniha - recenze23. dubna 2017 Jiří Babica na cestách - kniha - recenze Jiří Babica na cestách je kuchařka rozdělená podle světadílů a následně i některých zemí. Evropa je dost rozlehlá, tedy co se týká receptů v této knize. Nejvíce předpisů najdete z Německa […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *