Vynikající zapékaný lilek

fb 1486504460Przechwytywanie

Lilek je vyni­ka­jí­cí zele­ni­na a navíc zdra­vá. Díky své tex­tu­ře je nej­lep­ší zapé­ka­ný. Skvěla chut­ná i na hor­ko i na stu­de­no a jeho pří­pra­va není časo­vě nároč­ná.

Potřebujeme:
1 lilek
340 g raj­ča­to­vé omáč­ky
raj­če nakrá­je­né na plát­ky
1 lžič­ka soli
1/2 lžič­ky pepře
2 strouž­ky česne­ku
olej
2 lží­ce strou­han­ky
2 lží­ce strou­ha­né­ho par­me­zá­nu
1 lžič­ka soli
1/2 lžič­ky pepře

Vyhřejeme trou­bu na 190°C. Lilek nakrá­jí­me podél­ně tak, aby zůstal z jed­né stra­ny asi 3 cm nepo­ru­še­ný. Do zapé­ka­cí mísy vli­je­me raj­ča­to­vou omáč­ku. Do lil­ku poté vlo­ží­me na plát­ky nakrá­je­ná raj­ča­ta, moz­za­rellu a čer­stvou bazalku. Přidáme sůl, pepř, česnek a oli­vo­vý olej. Přikryjeme alo­ba­lem a peče­me asi 50 minut. V malé mis­ce smí­chá­me strou­han­kou s par­ma­zá­nem, solí a pepřem. Lilek vyn­dá­me z trou­by, posy­pe­me smě­sí a peče­me dal­ších 5 minut dozla­to­va. Necháme tro­chu vystyd­nout a nedá­vá­me navrch žád­nou poklič­ku. Poté podá­vá­me.

Více na Kritiky.cz
Višňový sad - Anton Pavlovič Čechov Pár slov o autorovi: Anton Pavlovič Čechov byl prozaik, dramatik a mistr povídky. Věnoval se p...
Občasné opovržení ...
#1908: Vlad 3: Rudá zóna - 50 % Vlad 3: Rudá zóna (Vlad: Zone rouge)Vydalo nakladatelství BB/art v pevné vazbě v roce...
24. Český lev - nominace Záznam z novinářské konference 18.1.2017....
Kancl (2018) Divadlo Rokoko jsem navštívil co si pamatuji poprvé. Překvapilo mě, kolik menších divadelníc...

Ohodnoťte článek


|

Profilový obrázek

Redaktor webu: Dnešnídoba.cz

Související příspěvky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *