Originální slané růžičky

Tyto sla­né růžič­ky jsou ide­ál­ní a ori­gi­nál­ní chu­ťov­ka, kte­rá udě­lá dojem na kaž­dé­ho. Jejich výro­ba je vel­mi jed­no­du­chá a koneč­ný výsle­dek je víc než půso­bi­vý. Vypadají ele­gant­ně a chut­ně… co víc si přát? To, co bude upro­střed závi­sí od vaší fan­ta­zie a chu­ti. Představujeme vám sýro­vou ver­zi.

Ingredience na 9 růži­ček:

2 střed­ně vel­ké bram­bo­ry
olej
pepř
1 cibu­le
3 lží­ce sýru feta
1 čer­ve­ná cibu­le
4 plát­ky suše­ných raj­čat
her­me­lín
lis­to­vé těs­to

Brambory, cibu­li a her­me­lín nakrá­jí­me na ten­ké plát­ky. Brambory poli­je­me oli­vo­vým ole­jem a posy­pe­me čer­ve­nou papri­kou. Rajčata nakrá­jí­me na plát­ky. Listové těs­to rozřízne­me na pásy o šíř­ce při­bliž­ně 4 cm. Každý kou­sek potře­me sýrem feta a poté ulo­ží­me bram­bo­ro­vé plát­ky, cibu­li, raj­ča­ta a her­me­lín, aby vyční­va­ly nad okraj při­bliž­ně 1-2 mm. Opatrně sro­lu­je­me. Poté dáme do for­my na muf­fi­ny vytře­nou tukem. Pečeme 20 minut na 180°C.

Originální slané růžičky
Ohodnoťte článek

DD

Redaktor webu: Dnešnídoba.cz

Související příspěvky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *