Myslela jsem, že o marinování masa vím už všechno, nápad číslo 3 mě ale překvapil! Výsledek musí být úžasný!

fb 15002052831

Marinování masa je pří­mo umě­ní. Není to jen tro­cha koře­ní, aby maso hez­ky vypa­da­lo, má to vel­ký vliv pře­de­vším na chuť masa a zvý­raz­ně­ní jeho chu­ti. Grilovací sezó­na už je v plném prou­du a my pro vás máme něko­lik úžas­ných mari­nád, kte­ré jsou hitem toho­to léta.

Balkánská mari­ná­da 
Na 2 kg masa:
- 3 čer­ve­né papri­ky
- 120 - 150 g semí­nek kori­an­d­ru
- 650 g bílé­ho jogur­tu
- šťá­va z půl­ky cit­ro­nu
- sůl a pepř pod­le chu­ti

Papriky krát­ce opečte v trou­bě nebo na ohni a poté nakrá­jej­te na ten­ké prouž­ky. Smíchejte je s jogur­tem, šťá­vou z cit­ro­nu a koře­ním. Semínka kori­an­d­ru může­te nahra­dit i čer­s­tvým, dávej­te ale pozor na množ­ství, pro­to­že má intensiv­ní a spe­ci­fic­kou chuť a vůni.

Středozemní mari­ná­da 
Na 2 kg masa:
- 450 ml oli­vo­vé­ho ole­je
- 650 ml rost­lin­né­ho ole­je
- šťá­va z půl­ky cit­ro­nu
- čer­s­tvý tymi­án (vět­vič­ka)
- čer­s­tvý roz­ma­rýn (3 vět­vič­ky)
- 2 vět­vič­ky šal­vě­je
- 1 strou­žek česne­ku
- pepř a sůl pod­le chu­ti

Smíchejte rost­lin­ný a oli­vo­vý olej, při­dej­te cit­ro­no­vou šťá­vu, pepř a nahru­bo nase­ka­né bylin­ky. Stroužek česne­ku roz­mač­kej­te plo­chou stra­nou nože a při­dej­te do mari­ná­dy.

Pomerančová mari­ná­da 
Na 2-3 kg masa:
- 1 pome­ranč
- 2 strouž­ky česne­ku
- 2 lžič­ky suše­né bazalky
- 1 lžič­ka kar­da­mo­mu
- 650 ml sme­ta­ny
- 250 g majoné­zy
- sůl, pepř pod­le chu­ti

Nastrouháme pome­ran­čo­vou kůru a poté vytla­čí­me šťá­vu. Smícháme s česne­kem, bazalkou a kar­da­mo­mem. Přidejte sůl, pepř a nako­nec sme­ta­nu a majoné­zu. Všechny ingre­di­en­ce smí­chej­te dohro­ma­dy a potře­te maso.

Vínová mari­ná­da 
Na 2 kg masa:
- 200 g cibu­le
- 150 ml vlaž­né vody
- 250 ml suché­ho bílé­ho vína
- 4 lžič­ky cit­ro­no­vé trá­vy
- 2 lžič­ky bílé­ho pepře
- sůl pod­le chu­ti

Cibuli nakrá­jí­me na kost­ky, při­dá­me víno, sůl, vodu a nakrá­je­nou citró­no­vou trá­vu. Pokud ji nemů­že­te sehnat, nahraď­te ji stej­ným množ­stvím cit­ro­no­vé šťá­vy. Nakonec při­dej­te sůl a pepř a potře­te maso.

Toskánská mari­ná­da 
Na 2-3 kg masa:
- 2-3 cit­ro­ny
- 1 strou­žek česne­ku
- 1-2 vět­vič­ky roz­ma­rýnu
- 250 ml oli­vo­vé­ho ole­je
- 750 ml rost­lin­né­ho ole­je
- nahru­bo namle­tá sůl a pepř pod­le chu­ti.

Vymačkejte šťá­vu z cit­ro­nů a smí­chej­te s pro­tla­če­ným česne­kem a roz­ma­rýnem. Nechte odpo­či­nout 2-3 minu­ty, až se uvol­ní chuť a poté při­dej­te sůl a pepř. Poté důklad­ně potře­te maso.

Líbí se Vám náš článek, dejte o něm vědět internetu:


Myslela jsem, že o marinování masa vím už všechno, nápad číslo 3 mě ale překvapil! Výsledek musí být úžasný!
Hodnocení: 2.5 - ‎2 hl.


Profilový obrázek

Redaktor webu: Dnešnídoba.cz

Chcete být informováni o nových článcích? Přidejte se na náš...

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Linecká kolečka s marmeládou recept na pár minut21. února 2019 Linecká kolečka s marmeládou recept na pár minut Máte chuť na linecká kolečka s marmeládou a už si nevzpomínáte na recept a suroviny? Nevadí, s námi se můžete společně na tuto dobrotu podívat. V případě, že jste linecká kolečka […]
  • Vynikající zapékaný lilek10. února 2019 Vynikající zapékaný lilek Lilek je vynikající zelenina a navíc zdravá. Díky své textuře je nejlepší zapékaný. Skvěla chutná i na horko i na studeno a jeho příprava není časově náročná. Potřebujeme: 1 lilek 340 g […]
  • Domácí Toffifee7. února 2019 Domácí Toffifee Podívejte se, jak si můžete udělat chutné Toffifee doma! Potřebujeme: Skořápka: 150 ml 30% smetany 100 g cukru 30 g medu, nebo kukuřičný sirup špetka soli čajová lžička vanilkového […]
  • Pokud používáte vývar z kostky, po přečtení tohoto článku to už víc neuděláte!5. února 2019 Pokud používáte vývar z kostky, po přečtení tohoto článku to už víc neuděláte! Vývar z kostky je velmi populární. Díky němu je polévka hotová rychleji a má intenzivnější chuť. Nicméně, dietologové varují, že bychom se vývaru měli raději vyhýbat. Níže najdete […]
  • Smažená vejce!13. února 2019 Smažená vejce! Vejce můžeme připravit různými způsoby. Tato populární chuťovka se dočkala nové interpretace. Dnes vám ukážeme, jak lze připravit smažená vejce s lahodnou náplní. Potřebujeme: 6 vajec […]
  • TENTO recept na rychlý dort bez pečení ještě určitě neznáte! Je to tak jednoduché!27. února 2019 TENTO recept na rychlý dort bez pečení ještě určitě neznáte! Je to tak jednoduché! Nepečené koláče jsou v létě ideální řešení! Vyzkoušejte tento jemný a měkoučký dortík z čokoládové směsi. Stačí několik ingrediencí, trochu trpělivosti a máte ideální pochoutku. Díky […]
  • Houbařská sezóna je tu! Máme pro Vás nejlepší recepty na houbové smaženice15. února 2019 Houbařská sezóna je tu! Máme pro Vás nejlepší recepty na houbové smaženice Smaženice je první houbový recept, která vás napadne, když si z lesa přinesete plný košík. Kde rostou houby, vám sice neporadíme, ale recepty na poctivou smaženici vám nabídneme hned […]
  • Grilované kuře podle šéfkuchaře: Ďábelsky dobrá specialita!12. února 2019 Grilované kuře podle šéfkuchaře: Ďábelsky dobrá specialita! Máte rádi jídla, která mají říz? Tak to je dnešní lahůdka přesně pro vás! Připravte si s námi ďábelské kuřátko, vhodné na gril i na pánev. Dnešní pořad Kuchař ví! internetové […]
  • Jak správně zavařovat? Není to jen o ovoci, pusťte se do masa nebo polévek8. února 2019 Jak správně zavařovat? Není to jen o ovoci, pusťte se do masa nebo polévek Chystáte se na dovolenou a děláte si starosti, co s jídlem? Zavařte si pár dobrot na cestu. Stačí jen vyklopit do ešusu a třeba ohřát na ohni. Zavařování sice není žádná velká věda, ale […]
  • Originální slané růžičky6. února 2019 Originální slané růžičky Tyto slané růžičky jsou ideální a originální chuťovka, která udělá dojem na každého. Jejich výroba je velmi jednoduchá a konečný výsledek je víc než působivý. Vypadají elegantně a […]