Je to ten nejlepší chléb, jaký jsem kdy jedla! Nejlepší na něm je to, že nemusíte mísit těsto!

fb 1498021884chleb

Většina z nás si sní­da­ni bez peči­va nedo­ká­že před­sta­vit. Ne kaž­dý chléb nebo houska jsou však zdra­vé a níz­ko­ka­lo­ric­ké… Co říká­te na chut­ný, domá­cí chléb, kte­rý je zdra­vý a navíc níz­ko­ka­lo­ric­ký? 🙂

Potřebujeme:

- 2 vej­ce
- 1/2 skle­ni­ce oli­vo­vé­ho ole­je
- 2 skle­ni­ce vody
- 1 lžič­ka cuk­ru
- 2 skle­ni­ce oves­né mou­ky nebo oves­ných vlo­ček
- 2 zra­lé baná­ny
- 1 skle­ni­ce nase­ka­ných oříš­ků
- 1 balí­ček suše­né­ho drož­dí

Obrovské plus je to, že těs­to nemu­sí­me mísit - sta­čí mixér 🙂 Ukážeme vám, jak krok za kro­kem upéct ten­to chut­ný chléb:

1. 2 vej­ce vyšle­há­me s ole­jem.

2. Přidáme vodu a na kous­ky nakrá­je­né baná­ny a cukr - celou dobu šle­há­me. (Nejlepší je pou­žít tep­lou vodu).

3. Do smě­si při­dá­me oves­né vloč­ky - při­dá­vá­me v malém množ­ství, aby se neu­dě­la­ly hrud­ky.

4. Když už bude­me mít hlad­kou masu, při­dá­me drož­dí a zno­vu peč­li­vě pro­mí­chá­me.

5. Nakonec při­dá­me oře­chy - nešle­há­me, sta­čí už míchal lžič­kou.

6. Směs vlo­ží­me do led­nič­ky na půl­ho­di­ny! Troubu vyhře­je­me na 210 °C.

7. Po půl­ho­di­ně směs vli­je­me do for­my a vlo­ží­me na 50 minut do trou­by (tep­lo­tu sní­ží­me na 180°C!).

8. Po 40 minu­tách zkon­t­ro­luj­te, jest­li je chléb hoto­vý (napří­klad vpích­ně­te párát­ko). 50 minut by ale mělo sta­čit.

9. Když je už hoto­vý (těs­to by mělo být mír­ně vlh­ké), čekej­te, až vystyd­ne a… nech­te si chut­nat 🙂

Chléb vydr­ží 4-5 dní, ale ujiš­ťu­je­me vás, že je chut­ný nato­lik, že zmi­zí prak­tic­ky oka­mži­tě 🙂

Ohodnoťte článek


|

Profilový obrázek

Redaktor webu: Dnešnídoba.cz

Související příspěvky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *