Kritiky.cz > Recenze knih > Tiché šlapací království - kniha - recenze - 100 %

Tiché šlapací království - kniha - recenze - 100 %

104451
104451
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

V Tichém šla­pa­cím krá­lov­ství vlád­ne král Tichošlap IV., dá se říct pev­nou rukou, kte­rou mu však vede rád­ce se Špiclem. Nesmí se tady v pod­sta­tě dělat nic, co je nahlas, tak­že zpí­vat, kři­čet a vlast­ně ani pra­co­vat. Doplatí na to i elek­tri­kář Karel, jenž popu­tu­je do krá­lov­ské­ho věze­ní. Tam je ovšem poslá­na za milým elek­tri­ká­řem uči­tel­ka, paní Tichá. A kdo­že ji to poslal? Nikdo jiný než prin­cez­na Bohunka, dce­ra krá­le Tichošlapa IV.

Bohužel s paní Tichou se nedá dohod­nout na záchra­ně, pro­to­že nero­zu­mí tomu, co jí elek­tri­kář Karel poví­dá a tak se do věze­ní vydá v přestro­je­ní prá­vě Bohunka. S prin­cez­nou se dohod­nou snad­no a bez pro­blé­mů na tom, aby zjed­no­du­še­ně řeče­no vyho­di­la pojist­ky. Bohunce se to pove­de bez sebe­men­ších potí­ží. Avšak ješ­tě u věze­ní ji nachy­tá krá­lův rád­ce a chtě nechtě se s ním musí vydat na pro­cház­ku, pro­to­že ji pova­žu­je za uči­tel­ku Tichou, do kte­ré je zami­lo­va­ný.

K něče­mu je to i dob­ré – dozví se tajem­ství svých poten­ci­o­nál­ních vda­vek. Podlý rád­ce totiž chce prin­cez­nu donu­tit ke svat­bě s prin­cem Ruprechtem z Ruprajchu a tře­ba i nási­lím. To se také sta­ne. Princ Ruprecht une­se Bohunku autem a záchra­na bude na elek­tri­ká­ři Karlovi. Jak to dopad­ne, se čte­ná­ři dozví v této drob­né a půvab­né pohád­ce, když si ji zakou­pí.

Původně roz­hla­so­vá pohád­ka byla napsá­na Zdeňkem Svěrákem v šede­sá­tých letech, ale v roce 1968 ji zaká­zal teh­dej­ší režim jako nežá­dou­cí. Mladým a dětem to asi nic neřek­ne, ale star­ší gene­ra­ce bude s jis­to­tou vědět, o čem se mlu­ví. Jinak je to moc hezká kni­ha, malé­ho bale­ní, jak bych řek­la. Má jenom 64 stran, tak­že je pře­čte­ná raz dva - Zdeněk Svěrák má pros­tě na pohád­ky čuch, o tom není spo­ru.

  • Autor: Zdeněk Svěrák
  • Žánr: belet­rie
  • Nakladatelstvi: Grada
  • Datum vydá­ní: 29. 03. 2017

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,37671 s | počet dotazů: 269 | paměť: 71857 KB. | 19.03.2024 - 05:47:35