Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Studená okurková polévka podle Týnky Strmé

Studená okurková polévka podle Týnky Strmé

aa 4 300x194

Představovali jste si někdy, jak by asi chut­na­la tako­vá polév­ka z okur­ky? Potom se vám prá­vě poštěs­ti­lo. Studená okur­ko­vá polév­ka je ide­ál­ní pokrm do par­ných let­ních dnů a navíc neče­ka­ně obo­ha­tí váš jídel­ní­ček. Recept mi pora­di­la kama­rád­ka Týnka Strmá, kte­rá ráda expe­ri­men­tu­je. Věřím, že ten­to expe­ri­ment bude chut­nat i Vám!

Recept:
  • 1 l šle­ha­né­ho pod­más­lí
  • 1 střed­ní salá­to­vá okur­ka
  • 1 lžič­ka plno­tuč­né hoř­či­ce
  • špet­ka cuk­ru
  • špet­ka soli
  • 1 sva­ze­ček lahůd­ko­vé mla­dé cibul­ky včet­ně nati
  • 1 lžič­ka nase­ka­né­ho čer­stvé­ho kop­ru

Než se pus­tí­me do prá­ce, musím vám pro­zra­dit, že okur­ko­vá polév­ka se pří­pra­vu­je napros­to bez vaře­ní!

Oloupeme okur­ku a nakrou­há­me na koleč­ka, vmí­chá­me do pod­más­lí, ochu­tí­me pří­sa­da­mi a najem­no nase­ka­nou cibul­kou i s natí. Kdo by chtěl a má to rád, může tře­ba při­dat i nakrá­je­nou papri­ku nebo raj­ča­ta. Polévku nechá­me vychla­dit a jíme s tma­vým chle­bem nebo roh­lí­kem.

Pokud máte mož­nost, zvol­te domá­cí salá­to­vou okur­ku. Změna chu­ti bude výrazná

Napadlo vás někdy, že exis­tu­je stu­de­ná okur­ko­vá polév­ka? Jak vám chut­na­la?

Tvojechvilka.cz


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Medovník29. června 2019 Medovník Také tak milujete sladké v podobě malého zázraku jménem medovník? Toho úžasného dortíku, rozděleného na pět medových plátů spojených krémem, posypaným drobenkou nebo oříšky? My tedy […]
  • Meduňkový sirup na spaní16. června 2019 Meduňkový sirup na spaní Pokud trpíte nespavostí, bolestivou menstruací anebo jen zažívacími potížemi a kolikami, určitě si uvařte do zásoby tento skvělý sirup. Suroviny: 5 litrů vody 10 g kyseliny citrónové 200 […]
  • Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!26. března 2019 Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte! Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme […]
  • Vánoční bábovka od babi Maru! Mňamka ke kávě, která neomrzí29. dubna 2019 Vánoční bábovka od babi Maru! Mňamka ke kávě, která neomrzí Babi Maru bývala moje učitelka vaření a pečení, byl na ni spoleh a předala mi výtečné recepty, které používám do teď. Nejraději měla Vánoce, svátky klidu a rodinné pohody a tomu také […]
  • Rychlá hrnková bábovka24. srpna 2017 Rychlá hrnková bábovka Rychlá hrnková bábovka Má k vám dorazit nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábovka, u které se nemusí suroviny vážit, vám vytrhne trn z […]
  • No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem25. března 2019 No to je rychlovka! Těstoviny s rajčaty a se sýrem Jedno z nejoblíbenějších jídel mladých lidí. Rychlé, lehké, zvládne ho téměř každý a uspokojí i velmi náročné strávníky. Těstoviny s rajčaty a se sýrem jsou vynikající volbou pro všechny […]
  • Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska!1. dubna 2019 Zelňačka s klobáskou a příchutí Maďarska! Zelňaček je spousta, moc dobrá je i ta česká, ale já se chci s vámi dnes podělit o svůj vlastní, maďarský recept. Když jsem tuto poléku udělala poprvé, vnoučata po ní skočila a na mě […]
  • Mátová zmrzlina26. června 2019 Mátová zmrzlina Otepluje se, tak proč si nezkusit vyrobit třeba osvěžující domácí "mátovou" zmrzlinu... 375 ml plnotučného mléka 375 ml smetany ke šlehání 150 g cukru 5 žloutků 80 g čerstvé máty 100 g […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž sáhnete […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]