Příručka mladého zahradníka

Pokud máte doma malou zahrad­ni­ci nebo zahrad­ník, jež by si na své zahrád­ce, na bal­ko­ně nebo oken­ním para­pe­tu rádi něco dob­ré­ho nebo krás­né­ho pro potě­chu oka vypěs­to­va­li, je tahle...Číst dál »

SPARŤAN VE FORMĚ. 30denní tréninkový plán k proměně těla i mysli

Kniha Starověkým Sparťanům pro moder­ní Sparťany, jež vel­mi pou­ta­vým zpra­co­vá­ním nabí­zí vel­mi jed­no­du­chý pří­stup či návod, jak ve vel­mi krát­kém čase dosáh­nout fyzic­ké­ho a men­tál­ní­ho zdra­ví, cel­ko­vé pro­mě­ny těla, ale i mys­li....Číst dál »

DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně.

Pro všech­ny milov­ní­ky medu je tato kni­ha „Medová kuchař­ka“ s více než 160 recep­ty jako děla­ná. Kromě autor­kou vyzkou­še­ných recep­tů na vel­ké množ­ství dob­rot, kde je z jed­nou slo­žek ingre­di­en­cí prá­vě...Číst dál »

KOSMETIKA HROU. V souladu s přírodou.

Koho by nelá­ka­lo umět si vyro­bit domá­cí kos­me­ti­ku úpl­ně na všech­no sám a z pří­rod­ních mate­ri­á­lů? Asi kaž­dé­ho. A tahle kni­ha plná voňa­vé inspi­ra­ce vám uká­že, jak na to. Kniha je nabi­tá...Číst dál »

Je to tak snadné – recepty na každý den pro ty, kdo nestíhají

Kvalitní a chut­né jíd­lo nemu­sí být vždy slo­ži­té na pří­pra­vu, není nut­né strá­vit v kuchy­ni celé hodi­ny. Hledáte zají­ma­vou kuchař­ku, kte­rá toto kri­té­ri­um spl­ňu­je? Chcete si pochut­nat a záro­veň jíst zdra­vě? Novinka...Číst dál »

PRACHARANDA

„Pracharanda“: už jste o ní někdy sly­še­li? Možná ano, mož­ná niko­liv. Co to ale vlast­ně je a k čemu se pou­ží­vá? Jedná se o tra­dič­ní suro­vi­nu sta­ré čes­ké kuchy­ně, na kte­rou neda­ly dopus­tit...Číst dál »

Šípková marmeláda

Při toul­kách pod­zim­ní a krás­ně zbar­ve­nou pří­ro­dou může­me nara­zit na rudé zla­to pod­zi­mu, a to na plo­dy šíp­ku jinak nazý­va­né­ho růže šíp­ko­vá. A zrov­na teď je nej­vhod­něj­ší doba na výro­bu mar­me­lá­dy....Číst dál »

Rychlá hrnková bábovka

Rychlá hrn­ko­vá bábov­ka Má k vám dora­zit neče­ka­ná návště­va a vy zrov­na nemá­te doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábov­ka, u kte­ré se nemu­sí suro­vi­ny vážit, vám vytrh­ne trn z paty. Suroviny: 2...Číst dál »

Polévka z dýně Hokkaido

Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibu­le 2 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody sme­ta­na ke šle­há­ní (může být i zaky­sa­ná) mle­tý pepř sůl tro­cha výva­ru Postup:...Číst dál »

BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové

BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové Nadšenci byli­nek si zce­la urči­tě nesmí nechat ujít kniž­ní novin­ku „Jak pěs­to­vat a zpra­co­vat BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY“ tj. pří­ruč­ka pro pěs­ti­te­le, bylin­ká­ře i kucha­ře od Petry...Číst dál »

Domácí levandulový sirup (med)

Domácí levan­du­lo­vý med (sirup) Skvělá náhraž­ka sla­di­dla do kávy nebo čaje. Suroviny: 500 g levan­du­lo­vých natí v plném kvě­ty, 3 citró­ny, 3 sko­ři­ce vcel­ku, 1 a 12/ až 2 kg cuk­ru, 750...Číst dál »

Levandulové sušenky

Levandulové sušen­ky Křehké sušen­ky s náde­chem levan­du­le, kte­ré si zami­lu­jí nejen děti, ale i dospě­lí. A nemu­sí­te mít strach, že něja­ké zby­dou, vždyc­ky se po nich zaprá­ší. Suroviny: 300 g más­la, 220 g...Číst dál »

Domácí borůvkový koláč

Domácí borův­ko­vý koláč (vždy se po něm doma zaprá­ší) Suroviny: 250 g polo­hrubé mou­ky, 125 g mouč­ko­vé­ho cuk­ru, 125 g  más­la, špet­ka soli, 1 vej­ce, lží­ce strou­han­ky Na žmo­len­ku: más­lo,...Číst dál »

Jiří Babica na cestách - kniha - recenze

Jiří Babica na cestách je kuchař­ka roz­dě­le­ná pod­le svě­ta­dí­lů a násled­ně i někte­rých zemí. Evropa je dost roz­leh­lá, tedy co se týká recep­tů v této kni­ze. Nejvíce před­pi­sů najde­te z Německa – pět...Číst dál »

Babicovy fotbalové dobroty - kniha - recenze

Jiří Babica nikdy neza­há­lel a sou­běž­ně se svý­mi tele­viz­ní­mi pořa­dy vyrá­běl i kuchař­ky. Další v pořa­dí Babicovy fot­ba­lo­vé dob­ro­ty spa­da­jí mezi tro­chu odliš­né, než na co jsou fanouš­ci zvyklí. Sice zde má...Číst dál »

Babicovy dobroty - 78 receptů, triků a vychytávek, které v televizi určitě neuvidíte - kniha - recenze

Tohle je vel­mi spe­ci­ál­ní kuchař­ka. Tady totiž najde­me recep­ty, kte­ré si Jiří Babica vesměs vymys­lel z hla­vy a neu­ve­dl je do tele­viz­ní pra­xe. Hned prv­ní recep­ty jsou pod nad­pi­sem Děti. Samozřejmě,...Číst dál »

Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze

Jiří Babica neza­spal na vav­ří­nech a po úspě­chu prv­ní­ho dílu jeho kuchař­ky při­šel s dvoj­kou. Opět tu najde­me mno­ho foto­gra­fií, pře­hled­ně uce­le­ných u kaž­dé­ho recep­tu, aby člo­věk viděl, jak vlast­ně na to. Říká...Číst dál »

Pečeme zdravě a chutně - kniha - recenze - 100 %

Remoska měla nedáv­no, lépe řeče­no vlo­ni, výro­čí – 60 let. Právě kvů­li těm­to kula­ti­nám vyšla spe­ci­ál­ní kuchař­ka s recep­ty kon­ci­po­va­ný­mi pří­mo do ní. Tahle kuchař­ská kni­ha se hodí jak začá­teč­ní­kům,...Číst dál »

Babicovy dobroty - kniha - recenze

V kaž­dé tele­vi­zi se dnes vaří a také se čile vydá­va­jí kuchař­ky. Jedním z nej­zná­měj­ších kucha­řů je Jiří Babica. Svou prv­ní kuchař­ku jed­no­du­še nazva­nou Babicovy dob­ro­ty s podti­tu­lem Jak jíst dob­ře, lev­ně a s chu­tí,...Číst dál »