Partnerské stránky: Simpsonovi.Blog | Rick a Morty | Domacírady
Kritiky.cz > Recenze knih > Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři - kniha - recenze

Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři - kniha - recenze

qQTHUT

V této kni­ze se sešli dvě vel­ké osob­nos­ti vaře­ní – Jaroslav Sapík a Jiří Babica. Mám ráda obál­ky knih vše­o­bec­ně a tady mě zau­ja­lo jejich spo­leč­né foto. Kniha má podti­tul Čtyři roč­ní obdo­bí a to zce­la napl­ni­la. Kuchařka je pře­hled­ně roz­dě­le­ná. Začíná se logic­ky jarem. Oba páno­vé se v recep­tu­rách pře­hled­ně stří­da­jí. Najdeme tu napří­klad Pyré z čer­ve­né řepy od Jiřího Babicy. Naproti tomu ani jeho kole­ga neza­há­lí a při­pra­vil Kopřivový krém s noč­ky z uze­né­ho masa.

Když pře­jde­me na kapi­to­lu léto, tak je tu pře­va­ha leh­čích jídel, pro­to­že jak zná­mo, za posled­ní roky jsou oprav­du vel­ká ved­ra, a když se člo­věk tzv. nacpe, nemu­sí to udě­lat dob­ro­tu. Jaroslav Sapík si pohra­je s kozím sýrem, jehož spo­jí s pam­pe­liš­ko­vým medem, což je ide­ál­ní kom­bi­na­ce na toto roč­ní obdo­bí. K tomu oba páno­vé při­da­jí stu­de­né polév­ky, ale neza­po­me­nou ani na guláš nebo ryby.

Za létem je zde tako­vá men­ší kapi­to­la o jed­nom zná­mém čes­kém pivo­va­ru. Podzim už bývá pře­ce jenom chlad­něj­ší, tak pod­le toho vypa­da­jí i pokr­my. Začíná se sice tata­ráč­kem z hráš­ku, ale pokra­ču­je se poměr­ně hut­ný­mi jíd­ly, z čehož je vět­ši­na maso­vá. V zimě je ta hut­nost ješ­tě sil­něj­ší. Kdo má rád slad­ké, tak pár recep­tů je i v této kuchař­ské kni­ze, ale ne moc.

Myslím, že se jed­ná o pove­de­nou kuchař­ku. Opět si kaž­dý najde to svo­je. Jinak mě zau­jal design, fotek je tam taky dost, recep­ty jsou pře­hled­né, tak­že v poho­dě.

Knihu věno­va­lo nakla­da­tel­ství Eminent.

  • Autor: Jaroslav Sapík, Jiří Babica
  • Žánr: kuchař­ky
  • Nakladatelstvi: Eminent
  • Datum vydá­ní: 2016
  • Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze6. dubna 2017 Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak […] Posted in Recenze knih
  • Babicovy dobroty - kniha - recenze23. března 2017 Babicovy dobroty - kniha - recenze V každé televizi se dnes vaří a také se čile vydávají kuchařky. Jedním z nejznámějších kuchařů je Jiří Babica. Svou první kuchařku jednoduše nazvanou Babicovy dobroty s podtitulem Jak jíst […] Posted in Recenze knih
  • Vlastimil Hela: Návrat žítkovských bohyní24. září 2021 Vlastimil Hela: Návrat žítkovských bohyní Stejně kvalitní čas jako autor knize věnoval, bude cítit i čtenář. Tak hluboké vzrušující čtenářské ponoření jsem již dlouho nezažila. A miluju ho. Takže děkuju! Návrat žítkovských bohyní […] Posted in Recenze knih
  • Slunečná kuchařka - 70 tradičních pokrmů z hospody na statku Slunečná8. července 2021 Slunečná kuchařka - 70 tradičních pokrmů z hospody na statku Slunečná Máte rádi seriál Slunečná? Chcete si doma připravit dobroty, které umí jen hospodyně Běta, která má nejen nadpřirozené schopnosti, ale také výborně vaří? Tak právě vám je určena novinka s […] Posted in Recenze knih
  • Cesta z těsta - čtyři roční období v kuchyni20. března 2021 Cesta z těsta - čtyři roční období v kuchyni Hledáte zajímavou kuchařku, ve které můžete vařit a péct z dostupných surovin? Zajímá vás, jak jde celý rok a které recepty jsou typické pro dané roční období? Tak právě Vám je určena […] Posted in Recenze knih
  • Moje sváteční pečení - 60 výjimečných receptů z celého světa17. listopadu 2020 Moje sváteční pečení - 60 výjimečných receptů z celého světa Pečete rádi? Oblíbili jste si mistra mezi cukráři, jenž je Josef Maršálek? Chcete si zpříjemnit adventní čas báječnou kuchařkou, ve které se mnoho naučíte a potěšíte se i jejím […] Posted in Recenze knih
  • RECENZE: To byl Arnošt Lustig15. září 2020 RECENZE: To byl Arnošt Lustig Až po okraj naplněný dokument o životě Arnošta Lustiga, ve kterém máte často pocit, že jste uprostřed dění, uprostřed vypravěče Františka Cingera i uprostřed života Arnošta Lustiga, který […] Posted in Recenze
  • Nejjednodušší recepty - 116 kombinací pro každý den4. února 2020 Nejjednodušší recepty - 116 kombinací pro každý den Přejete si uvařit zdravé a dobré jídlo z dostupných surovin a nestrávit u toho celý den? Tak to jste na správné adrese. Tomáš Kosačík a Lucie Kosačíková jsou autoři nové kuchařky s názvem […] Posted in Recenze knih
  • Moje první opravdová kuchařka2. ledna 2020 Moje první opravdová kuchařka Ráda bych se s vámi podělila u čtenářský zážitek z kuchařky mladé autorky Ájy Dokoupilové, která je opravdu raritou na knižním trhu. Tato kuchařka je určena všem, kdo začíná vařit. Je […] Posted in Recenze knih
  • Jelínek, Kuchař: Tajemství životní motivace20. prosince 2019 Jelínek, Kuchař: Tajemství životní motivace Neexistuje větší motivace než touha splynout s tím, co chcete, co vás naplňuje, co vám dává sílu. Tohle by se mělo do kamene tesat. Toto je jediný druh motivace, který vás nezruinuje na […] Posted in Recenze knih
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


|

Stránka načtena za 1,61894 s | počet dotazů: 234 | paměť: 53262 KB. | 02.12.2021 - 21:53:04