Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete

Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete

ay

Jsem milov­ni­ce salá­tů! Ať už se jed­ná o let­ní, ovoc­né salá­ty nebo hově­zí salát, mám pro ně sla­bost. Saláty se hodí na slav­nost­ní sešlos­ti s přá­te­li a nebo tře­ba jako leh­ká pochout­ka při klid­ném páteč­ním veče­ru s pří­te­lem. Dnes se podí­vá­me na salát z vaře­né­ho hově­zí­ho, kte­rý do mé kuchy­ně už něja­ký ten pátek pat­ří. Připravte ho na neděl­ní oběd s tchy­ní a bude­te za hvězdu!

Recept pro 4 osoby:
  • 20 dkg stu­e­né­ho vaře­né­ho hově­zí­ho masa
  • 2 čer­stvé mrkve
  • 2 raj­ča­ta
  • 1 okur­ka
  • 2 slad­ko­ky­se­lé okur­ky
  • 3 lží­ce vychlad­lé­ho hově­zí­ho výva­ru
  • hrst petr­žel­ky
  • tro­cha pažit­ky
  • ocet na dochu­ce­ní (opa­tr­ně s ním!)
  • sůl
  • pepř
  • tro­chu cuk­ru (pod­le chu­ti)
  • 4 lis­ty hláv­ko­vé­ho salá­tu k ser­ví­ro­vá­ní
Dejte si zále­žet, aby bylo hově­zí maso kva­lit­ně nakrá­je­no

Studené hově­zí maso nakrá­jí­me na nud­lič­ky, čer­stvé mrkvič­ky a okur­ku na ten­ká koleč­ka a raj­ča­ta na kous­ky. Vše dob­ře pro­mí­chá­me s nase­ka­nou petr­žel­kou a pažit­kou a pře­li­je­me záliv­kou.

Zálivka: stu­de­ný pře­ce­ze­ný vývar bez tuku smí­chá­me s octem, solí, pepřem, může­me dle vlast­ní chu­ti i při­sla­dit a při­li­je­me do salá­tu. Podáváme na opra­ných lis­tech zele­né­ho salá­tu! Také už vám nabí­ha­jí sli­ny?!

Tvojechvilka.cz

  • Zelný salát na sladko30. května 2020 Zelný salát na sladko Tento salát je skvělý tip, když potřebujete rychle doplnit vitamíny, zažehnat jarní únavu a trochu barevně oživit své jídlo. Je trochu nasládlý, proto se skvěle hodí jako příloha k […]
  • Cizrna v krémové omáčce12. května 2020 Cizrna v krémové omáčce Chutné bezmasé jídlo, které přesvědčí i ty, kteří luštěniny nikdy moc nemuseli...   Cizrna je skvělá luštěnina. Spolu s červenou čočkou patří k nejlépe stravitelným […]
  • Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!26. března 2019 Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte! Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme […]
  • Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou!8. dubna 2019 Mňam! Smažená jablíčka ve vinném těstíčku vás dostanou! Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, […]
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž sáhnete […]
  • Tempeh zapečený s cuketou28. května 2020 Tempeh zapečený s cuketou Tohle jídlo u nás sklidilo doma nevídaný úspěch - nebo přesněji hlavně tempeh, který vše doladil do dokonalé chuti a příjemně nás zasytil jako kus pořádného masa. Co je to […]

Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Další naše články...
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com