Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlá hrnková bábovka

Rychlá hrnková bábovka

p3J2L7nsP6EuR1ylJhzk1cWQHE1rj7QyLRdnZjLT1E0C5uTUOQhhJ2wjNqV4r0IxtTtOvaM

Rychlá hrn­ko­vá bábov­ka

Má k vám dora­zit neče­ka­ná návště­va a vy zrov­na nemá­te doma nic ke kávě?

Nevadí, tahle bábov­ka, u kte­ré se nemu­sí suro­vi­ny vážit, vám vytrh­ne trn z paty.

Suroviny:

2 hrn­ky polo­hrubé mou­ky

1 hrnek cukr krys­tal

1 hrnek mlé­ka

½ hrn­ku ole­je

2 vej­ce

1 sáček vanil­ko­vé­ho cuk­ru

1 prá­šek do peči­va

a kdo má rád, tak 2 lží­ce kakaa

Postup:

Všechny suro­vi­ny dáme do mísy a řád­ně metlou pro­mí­chá­me do hlad­ka.

Polovinu těs­ta dáme stra­nou a dru­hou polo­vi­nu obar­ví­me kaka­em.

Z polo­vi­ny svět­lé­ho těs­ta nali­je­me pou­ze polo­vi­nu do bábov­ko­vé for­my,

 zali­je­me obar­ve­ným těs­tem a v nepo­sled­ní řadě i zby­lou dru­hou čás­tí svět­lé­ho těs­ta.

Pečeme v pře­dehřá­té trou­bě po dobu 40 minut asi na 190 oC.

  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […] Posted in Recepty
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […] Posted in Recepty
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […] Posted in Recepty
  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […] Posted in Recepty
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […] Posted in Recepty
  • Domácí levandulový sirup (med)19. července 2017 Domácí levandulový sirup (med) Domácí levandulový med (sirup) Skvělá náhražka sladidla do kávy nebo čaje. Suroviny: 500 g levandulových natí v plném květy, 3 citróny, 3 skořice vcelku, 1 a 12/ až 2 kg cukru, 750 […] Posted in Recepty
  • Ruce v mouce - domácí pečivo s kváskem i droždím1. června 2020 Ruce v mouce - domácí pečivo s kváskem i droždím Máte rádi kváskový chléb? Milujete jeho nádhernou vůni a podmanivou chuť? Chcete se naučit upéct ten nejlepší? Autorka knihy Ruce v mouce Iva Trhoňová vás to bezpochyby naučí. Tak už žádné […] Posted in Recenze knih
  • Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze6. dubna 2017 Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak […] Posted in Recenze knih
  • Babicovy dobroty - 78 receptů, triků a vychytávek, které v televizi určitě neuvidíte - kniha - recenze6. dubna 2017 Babicovy dobroty - 78 receptů, triků a vychytávek, které v televizi určitě neuvidíte - kniha - recenze Tohle je velmi speciální kuchařka. Tady totiž najdeme recepty, které si Jiří Babica vesměs vymyslel z hlavy a neuvedl je do televizní praxe. Hned první recepty jsou pod nadpisem Děti. […] Posted in Recenze knih
  • BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové30. července 2017 BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové Nadšenci bylinek si zcela určitě nesmí nechat ujít knižní novinku „Jak pěstovat a zpracovat BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY“ tj. příručka pro pěstitele, […] Posted in Recenze knih

Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Další naše články...