Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!

Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!

gf 202x300

Rybí filé v raj­ča­tech pat­ří mezi leh­ká jíd­la, kte­rá dopo­ru­ču­ji k všed­no­den­ní­mu obě­du nebo k veče­ři před spa­ním. Dejte si pozor, abys­te si v obcho­dě vybra­li vhod­né filé. Pokud totiž sáh­ne­te po zasta­ra­lém či suchém kous­ku, ani raj­ča­to­vá omáč­ka chuť neza­chrá­ní.

Recept pro 4 osoby
  • 60 dkg rybí­ho filé
  • 1 kon­zer­va lou­pa­ných raj­čat
  • 2 cibu­le
  • 1 pórek
  • 4 strouž­ky česne­ku
  • hrst seka­né petr­žel­ky
  • sůl
  • pepř
  • 60 dkg bram­bor
  • 2 lží­ce ole­je

Oškrábané bram­bo­ry uva­ří­me, cibu­li nastou­há­me nahru­bo a na ole­ji osmah­ne­me dozla­to­va. Když začne cibu­le zlát­nout, hodí­me na ní na plát­ky nakrá­je­ný česnek.

Už jen lehce ores­tu­je­me, zali­je­me kon­zer­vo­va­ný­mi raj­ča­ty, poso­lí­me, ope­pří­me a asi 10 minut vaří­me.

Loupaná raj­ča­ta Giana pat­ří mezi mé nej­ob­lí­be­něj­ší

Teď už máme hoto­vou šťá­vič­ku, do ní zamí­chá­me najem­no nakrá­je­ný pórek a petr­žel­ku. Filé si roz­lo­ží­me do hlub­ší­ho pekáč­ku, pro­lo­ží­me je nakrá­je­ný­mi uva­ře­ný­mi bram­bo­ry a vše zali­je­me při­pra­ve­nou raj­ča­to­vou omáč­kou.

V trou­bě peče­me při­kry­té alo­ba­lem asi 30 minut.

Chcete si pochut­nat na dal­ších recep­tech? Navštivte sek­ci „Recepty“.

Tvojechvilka.cz


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Další naše články...