Kritiky.cz > Profily osob > Rik Mayall

Rik Mayall

Richard Michael „Rik“ Mayall (7.3.1958 – 9.6.2014) byl ame­ric­ký komik, scé­náris­ta, herec a dabér. Je znám jako část dua komi­ků s Adrianem Edmonsonem, kte­ří hrá­li ve sty­lu „post-punk“, alter­na­tiv­ní­ho humo­ru na začát­ku 80. let.

Byl také auto­rem seri­á­lu Mladí v par­tě a obje­vil se i v seri­á­lu Černá Zmije po boku Rowana Atkinsona. Hrál zde posta­vu Lorda Flashearta.

Snažil se pro­sa­dit i v Hollywoodu, ale jedi­ný ame­ric­ký film, kte­rý měl malý úspěch, byl Tak už dost, Frede! z roku 1991.

Scenáristická filmografie

2003 Bottom Live 2003: Weapons Grade Y-Fronts Tour (video film)

2001 Bottom 2001: An Arse Oddity (video film)

1999 Velký blá­zi­nec v malém hote­lu

1997 Bottom Live 3: Hooligan’s Island (video film)

1995 Bottom Live: The Big Number 2 Tour (video film)

1991 Bottom (TV seri­ál)

1986 Dangerous Brothers Present: World of Danger (video film)

1986 Saturday Live (TV seri­ál)

1982 Comic Strip Presents, The (TV seri­ál)

1982 Mladí v par­tě (TV seri­ál)

1981 Comic Strip, The (TV film)

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Stránka načtena za 1,33059 s | počet dotazů: 220 | paměť: 52248 KB. | 07.05.2021 - 18:49:21
X