Rebarborová marmeláda s levandulí


A co všech­no bude­me na tuto skvě­lou mar­me­lá­du potře­bo­vat?

1 kg očiš­tě­né a olou­pa­né rebar­bo­ry

1/2 kg cuk­ru krys­tal nebo želí­ro­va­cí­ho cuk­ru

350 ml vody

1 limet­ka nebo 1 citrón

4 lží­ce suše­ných levan­du­lo­vých kvít­ků

A nyní nezbý­vá než se do toho pus­tit:

Nejprve si očis­tí­me ston­ky rebar­bo­ry a olou­pe­me je. Pořádně oplách­ne­me pod stu­de­nou vodou a nechá­me na utěr­ce pořád­ně oka­pat.

Osušenou rebar­bo­ru nakrá­jí­me na drob­né kous­ky a zali­je­me tro­chou vody, dokud se neroz­va­ří. Rebarboru lze i roz­mi­xo­vat, pokud vám neš­ma­ku­je po kous­kách.

Do tak­to při­pra­ve­né smě­si při­dá­me cukr, já osob­ně mám radě­ji limet­ko­vou než citró­no­vou šťá­vu a něko­lik lžic suše­né levan­du­le.

Vše uva­ří­me, dokud mar­me­lá­da pořád­ně nezhoust­ne.

Celou směs prů­běž­ně míchej­te a prů­běž­ně sbí­rej­te vzniklou pěnu. U želí­ro­va­cí­ho cuk­ru bude mar­me­lá­da mno­hem tuž­ší, tak s tím neza­po­meň­te malin­ko počí­tat.

Hmotu ješ­tě hor­kou slé­vá­me do při­pra­ve­ných skle­ni­ček, zavíč­ku­je­me a nechá­me dnem vzhů­ru vychlad­nout.

Zdroj Foto: 1


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Rebarborová marmeláda s levandulí16. května 2019 Rebarborová marmeláda s levandulí A co všechno budeme na tuto skvělou marmeládu potřebovat? 1 kg očištěné a oloupané rebarbory 1/2 kg cukru krystal nebo želírovacího cukru 350 ml vody 1 limetka nebo 1 citrón 4 lžíce […]
  • Hubneme s bylinkami26. srpna 2019 Hubneme s bylinkami Každý z nás se alespoň jednou v životě přistihne před zrcadlem, jak si kontroluje svoje faldíky na břiše nebo velikost svého pozadí. Kolikrát jste si už řekli, že takhle TO už fakt dál […]
  • Asertivita jako zlatá střední cesta5. září 2019 Asertivita jako zlatá střední cesta „Asertivita je hledání střední cesty mezi agresivitou a pasivitou, respektující osobní hranice všech společenských vztahů.“ (Mark Dombeck)  Pokud by si všichni lidé na světě osvojili […]
  • Meduňkový sirup na spaní2. října 2019 Meduňkový sirup na spaní Pokud trpíte nespavostí, bolestivou menstruací anebo jen zažívacími potížemi a kolikami, určitě si uvařte do zásoby tento skvělý sirup. Suroviny: 5 litrů vody 10 g kyseliny citrónové 200 […]
  • Intuice aneb šestý smysl?16. září 2019 Intuice aneb šestý smysl? O intuici se často mluví jako o šestém smyslu, ale co to vlastně ta intuice je? Zamyslete se na chvíli na tím, jakou roli hrají naše další smysly jako je zrak, sluch, chuť, čich a hmat […]
  • Pampeliškový med se skořicí6. srpna 2019 Pampeliškový med se skořicí Právě teď je to pravé a ideální období, kdy si do zásoby navařit pampeliškový med. Všude v trávě se na nás žlutě usmívají pampelišky a volají po tom, abychom je utrhly a vhodným způsobem […]
  • Přesličkový odvar na křehké a lámavé nehty30. srpna 2019 Přesličkový odvar na křehké a lámavé nehty Suroviny: 5 polévkových lžic natě přesličky 100 ml studené vody Postup: Přesličku naložíme přibližně na tři hodiny do studené vody. Po uplynutí této doby pak celou směs pomalu zahříváme […]
  • Jitrocelový sirup16. srpna 2019 Jitrocelový sirup Právě nyní nastává ideální čas proto, abychom si na zimu a podzimní plískanice uvařili „domácí jitrocelový sirup proti kašli a zahlenění“. Tenhle sirup milují i malé děti, neboť je […]
  • Jody Bergsma: Kouzelné časy: Umění pastelkové kresby12. října 2019 Jody Bergsma: Kouzelné časy: Umění pastelkové kresby Akvarelové obrazy s poselstvím známé americké umělkyně Jody Bergsmy nám pomohou spojit se se svojí vnitřní silou a kouzlem přítomného okamžiku. A já dodávám, ze zkušenosti, že pomáhají […]
  • Bylinky jako koření22. srpna 2019 Bylinky jako koření Bez koření a bylinek si v dnešní době nedokážeme představit jakoukoliv přípravu každodenních běžných pokrmů, které jim dodává typicky příznačnou chuť, ale i vůni. Bez nich by byly pokrmy […]