Pečení vlastního chleba z kvásku se stalo v posledních letech docela oblíbené. Pokud vás láká si upéct svůj chleba, ale nevěříte si, nebo nevíte, kudy do toho, pak tato kniha je tu pro vás. Zajímavé informace zde ale mohou najít i zkušenější pekařky.
Autorka, Gabriela Hradecká, vás provede pečením chleba od teoretických začátků až po samotné pečení chleba, upozorní na možné nástrahy a problémy a pak už je to jen na každém, aby pekl, pekl a postupně tak zlepšoval své chleby.
Autorka vám odtajní, jak se k pečení chleba dostala, dozvíte se i něco z tradice pečení chleba, jak to bylo dříve. Na začátku dostanete také pár obecných rad, které se mohou začátečnicím i zkušenějším pekařkám hodit. Následuje už výčet toho, co je k pečení potřeba, informace ke kvásku, moukám a dalším surovinám, stejně tak i k nádobí, které k pečení budete potřebovat.
Poté již následují informace ke kvasu, což je asi nejdůležitější část samotného chleba. Dozvíte se rady, jak kvas dokrmit, nakopnout, zda založit svůj či koupit již hotový apod, jak ho odebírat či udržovat a nepřijít o něj. Následují informace k samotnému pečení, jeho fázím a jak postupovat. Na konci knížky najdete i několik receptů na klasické chleby, ale i ty bezlepkové. Kdy k bezlepkovému pečení se také v teoretické části dozvíte více informací, jak zdárně takový chléb upéct, protože přeci jen má svá specifika.
Na samotný závěr autorka doplnila také ještě několik historek.
Knížka má příjemné tvrdé desky a hezkou obálku. Cenné informace v ní najde nejen pekařka začátečnice, ale i zkušenější pekařka. Je zde spousta teoretických informací, informací ke kvásku, samotnému pečení, které vás jen tak nenechají na holičkách, pokud se rozhodnete do pečení vlastního kváskového chleba pustit.
Knihu určitě doporučuji.
Autor: Gabriela Hradecká
Nakladatelství: Cpress
Počet stran: 176
Žánr: kuchařky
Hodnocení: 95 %
Nejnovější komentáře