Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Pečený jablečný koláč

Pečený jablečný koláč

IMG 3394n

Koláč z man­dlo­vé a kuku­řič­né mou­ky. Rychlý, jed­no­du­chý a pře­kva­pi­vě nadý­cha­ný jako oblá­ček.

Ingredience
  • 50 g más­la
  • 6 jablek
  • 100 ml rost­lin­né­ho mlé­ka (může­te pou­žít kva­lit­ní krav­ské)
  • 200 ml rost­lin­né sme­ta­ny (může­te pou­žít kva­lit­ní krav­skou)
  • 1 lží­ce kuku­řič­né mou­ky
  • 100 g mand­lí
  • 3 vej­ce
  • 3 lží­ce koko­so­vé­ho cuk­ru
  • Skořice, vanil­ko­vá semín­ka

 

Postup

Jablíčka vykro­jí­me, NEloupeme a nakrá­jí­me je na slab­ší měsíč­ky. V hlu­bo­ké pán­vi roz­pus­tí­me más­lo a pět minut zde res­tu­je­me jabl­ka. Hezky se tak zatáh­nou a udr­ží si svou slad­kou chuť. Ke kon­ci může­me při­dat i koře­ní, co máme rádi. Přidala jsem sko­ři­ci a vanil­ko­vá semín­ka.

Mandle dáme do robo­ta a roz­mi­xu­je­me je na hru­bou mou­ku. Pokud nemá­te robot, kup­te si rov­nou namle­té man­dle. V míse vyšle­há­me mlé­ko, sme­ta­nu, kuku­řič­nou a man­dlo­vou mou­ku. Poté při­dá­me vajíč­ka a koko­so­vý cukr, rozšle­há­me a vmí­chá­me jablíč­ka.

Dortovou for­mu si vyma­že­me más­lem nebo oli­vo­vým ole­jem a vli­je­me do ní těs­to. Můžete spo­dek dor­to­vé for­my vylo­žit alo­ba­lem, aby vám těs­to nevy­teklo. Pečeme 45 minut na 200 stup­ňů.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Další naše články...