Pečeme zdravě a chutně - kniha - recenze - 100 %

8595006190012

Remoska měla nedáv­no, lépe řeče­no vlo­ni, výro­čí – 60 let. Právě kvů­li těm­to kula­ti­nám vyšla spe­ci­ál­ní kuchař­ka s recep­ty kon­ci­po­va­ný­mi pří­mo do ní. Tahle kuchař­ská kni­ha se hodí jak začá­teč­ní­kům, tak pro pokro­či­lé a už zku­še­né kucha­ře. Najdete tu vlast­ně sko­ro všech­ny kate­go­rie – maso, zele­ni­na, luš­tě­ni­ny, mouč­ní­ky, dezer­ty a mno­ho dal­ší­ho. Maso je roz­dě­le­no pod­le dru­hu – máme tu raž­ni­čí nebo chcete-li špíz z vep­řo­vé­ho, či špa­něl­ský ptá­ček z hově­zí­ho.

Kdo vyzná­vá tele­cí a jehně­čí, při­jde si na svo­je – tele­cí závit­ky s pár­kem na pome­ran­čích, jehně­čí guláš po arab­sku s kusku­sem. Musím při­znat, že nemám ráda mle­tá masa. Jenže jsem změ­ni­la názor po pře­čte­ní této kuchař­ky. Kromě kla­si­ky v podo­bě kar­ba­nát­ku tu najde­te seka­nou, ve kte­ré je zaba­le­né vaře­né vej­ce, při­čemž je ješ­tě seka­ná oba­le­ná ve sla­ni­ně. A to by chut­na­lo i mě, zapři­sáh­lé­mu odpůr­ci mle­té­ho.

Jestli má někdo rád leh­čí, může si dát něco z krá­lí­ka, drů­be­že, ale na dru­hé stra­ně se neza­po­mí­ná ani na zvě­ři­nu. Co bych vypích­la v oddí­le zele­ni­ny – špe­ná­to­vé muf­fi­ny – hod­ně netra­dič­ní, ale výbor­né. V žád­né kuchař­ce nemo­hou chy­bět bram­bo­ry a není tomu tak ani zde. Klasiku ve for­mě fran­couz­ských bram­bor dopl­ní tře­bas bram­bo­ro­vý crum­ble. Z luš­tě­nin se zavdě­čí­te mužům s pří­pra­vou chil­li con car­ne. Je tu i spe­ci­á­lo v podo­bě výro­by domá­cí­ho nebo kvás­ko­vé­ho chle­ba.

Nepřijdou o nic ani ti, kdo milu­jí těs­to­vi­ny, piz­zu nebo rýži. Mezi mouč­ní­ky a dezer­ty při­spě­la i býva­lá miss Lucie Křížková, za svo­bod­na Váchová. Kromě toho jsou zde recep­ty na buch­ty, vdol­ky, mufi­ny, kolá­če, dor­ty, che­e­s­ca­ky a tak dále. Kuchařku zakon­ču­je to, co se nevešlo do žád­né kate­go­rie – hráš­ko­vý krém, špe­káč­ky na pivě, moz­za­rello­vé muf­fi­ny a ješ­tě něko­lik jiných.

Musím říct, že mám ráda kuchař­ky, vzhle­dem k tomu, že jsem z obo­ru a tahle je výbor­ná, oprav­du. Doporučuju ji všem, kdo rádi vaří, vypla­tí se to zce­la jis­tě. Kuchařka obsa­hu­je 160 stran.

Knihu věno­va­lo nakla­da­tel­ství Šulc-Švarc.

  • Autor: Karina Havlů
  • Žánr: ostat­ní
  • Nakladatelstvi: Šulc-Švarc
  • Datum vydá­ní: 2016


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Z pohádkové postýlky - kniha23. května 2017 Z pohádkové postýlky - kniha Tato kniha je výběr pohádek, a to jak veršovaných, tak i normálně psaných. Jedna z těch klasických se jmenuje Smolíček pacholíček. V lese žil jelen zlaté parohy spolu se Smolíčkem […]
  • Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze6. dubna 2017 Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak […]
  • Rozumbrádkové - kniha - recenze - 100 %28. dubna 2017 Rozumbrádkové - kniha - recenze - 100 % Rozumbrádkové bydlí v malebném údolí vysoko v horách. Jsou to takoví drobní človíčkové s hustými vlasy. Celým příběhem prochází tři Rozumbrádkové – Hlavěnka, Vtipálek, Mudra. Jednou k nim […]
  • Rozumbrádkové a zlatý pohár - kniha - recenze11. května 2017 Rozumbrádkové a zlatý pohár - kniha - recenze Rozumbrádkové nás přišly oblažit druhý dílem, ve kterém se tentokrát budou snažit získat zlatý pohár. Ještě než začnou s jeho hledáním, tak trochu napálí Mudru s čištěním bot. Tři […]
  • Robin - kniha - recenze - 100 %15. dubna 2017 Robin - kniha - recenze - 100 % Robin je krásný pes, rasou foxteriér, ale chováním nepředvídatelné individuum. Pořídili ho dvě dospělé děti – Alena a Honza – svým rodičům, aby se jim po nich nestýskalo, když už opustili […]
  • Babicovy dobroty - kniha - recenze23. března 2017 Babicovy dobroty - kniha - recenze V každé televizi se dnes vaří a také se čile vydávají kuchařky. Jedním z nejznámějších kuchařů je Jiří Babica. Svou první kuchařku jednoduše nazvanou Babicovy dobroty s podtitulem Jak jíst […]
  • DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně.10. února 2019 DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně. Pro všechny milovníky medu je tato kniha "Medová kuchařka" s více než 160 recepty jako dělaná. Kromě autorkou vyzkoušených receptů na velké množství dobrot, kde je z jednou složek […]
  • Radčina kuchařka bez lepku- Slavnosti - se  spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec2. prosince 2019 Radčina kuchařka bez lepku- Slavnosti - se  spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Lámete si hlavu, co dobrého může vaše dítě či váš partner pokud má bezlepkovou či bezlaktózovou dietu? Dozvěděli jste se právě tuto diagnózu a nevíte, jak s touto informací naložit a co si […]
  • Nejjednodušší recepty - 116 kombinací pro každý den4. února 2020 Nejjednodušší recepty - 116 kombinací pro každý den Přejete si uvařit zdravé a dobré jídlo z dostupných surovin a nestrávit u toho celý den? Tak to jste na správné adrese. Tomáš Kosačík a Lucie Kosačíková jsou autoři nové kuchařky s názvem […]
  • Autoškola 2017 - kniha - recenze - 100 %27. dubna 2017 Autoškola 2017 - kniha - recenze - 100 % Auto je dnes velká nezbytnost. Bez něj je člověk jako kdyby neměl ruce. Pro ty, kdo ještě nevlastní řidičské oprávnění a chystají se udělat tento velký krok, je tu letošní publikace […]