Kritiky.cz > Recenze knih > Pečeme zdravě a chutně - kniha - recenze - 100 %

Pečeme zdravě a chutně - kniha - recenze - 100 %

8595006190012

Remoska měla nedáv­no, lépe řeče­no vlo­ni, výro­čí – 60 let. Právě kvů­li těm­to kula­ti­nám vyšla spe­ci­ál­ní kuchař­ka s recep­ty kon­ci­po­va­ný­mi pří­mo do ní. Tahle kuchař­ská kni­ha se hodí jak začá­teč­ní­kům, tak pro pokro­či­lé a už zku­še­né kucha­ře. Najdete tu vlast­ně sko­ro všech­ny kate­go­rie – maso, zele­ni­na, luš­tě­ni­ny, mouč­ní­ky, dezer­ty a mno­ho dal­ší­ho. Maso je roz­dě­le­no pod­le dru­hu – máme tu raž­ni­čí nebo chcete-li špíz z vep­řo­vé­ho, či špa­něl­ský ptá­ček z hově­zí­ho.

Kdo vyzná­vá tele­cí a jehně­čí, při­jde si na svo­je – tele­cí závit­ky s pár­kem na pome­ran­čích, jehně­čí guláš po arab­sku s kusku­sem. Musím při­znat, že nemám ráda mle­tá masa. Jenže jsem změ­ni­la názor po pře­čte­ní této kuchař­ky. Kromě kla­si­ky v podo­bě kar­ba­nát­ku tu najde­te seka­nou, ve kte­ré je zaba­le­né vaře­né vej­ce, při­čemž je ješ­tě seka­ná oba­le­ná ve sla­ni­ně. A to by chut­na­lo i mě, zapři­sáh­lé­mu odpůr­ci mle­té­ho.

Jestli má někdo rád leh­čí, může si dát něco z krá­lí­ka, drů­be­že, ale na dru­hé stra­ně se neza­po­mí­ná ani na zvě­ři­nu. Co bych vypích­la v oddí­le zele­ni­ny – špe­ná­to­vé muf­fi­ny – hod­ně netra­dič­ní, ale výbor­né. V žád­né kuchař­ce nemo­hou chy­bět bram­bo­ry a není tomu tak ani zde. Klasiku ve for­mě fran­couz­ských bram­bor dopl­ní tře­bas bram­bo­ro­vý crum­ble. Z luš­tě­nin se zavdě­čí­te mužům s pří­pra­vou chil­li con car­ne. Je tu i spe­ci­á­lo v podo­bě výro­by domá­cí­ho nebo kvás­ko­vé­ho chle­ba.

Nepřijdou o nic ani ti, kdo milu­jí těs­to­vi­ny, piz­zu nebo rýži. Mezi mouč­ní­ky a dezer­ty při­spě­la i býva­lá miss Lucie Křížková, za svo­bod­na Váchová. Kromě toho jsou zde recep­ty na buch­ty, vdol­ky, mufi­ny, kolá­če, dor­ty, che­e­s­ca­ky a tak dále. Kuchařku zakon­ču­je to, co se nevešlo do žád­né kate­go­rie – hráš­ko­vý krém, špe­káč­ky na pivě, moz­za­rello­vé muf­fi­ny a ješ­tě něko­lik jiných.

Musím říct, že mám ráda kuchař­ky, vzhle­dem k tomu, že jsem z obo­ru a tahle je výbor­ná, oprav­du. Doporučuju ji všem, kdo rádi vaří, vypla­tí se to zce­la jis­tě. Kuchařka obsa­hu­je 160 stran.

Knihu věno­va­lo nakla­da­tel­ství Šulc-Švarc.

  • Autor: Karina Havlů
  • Žánr: ostat­ní
  • Nakladatelstvi: Šulc-Švarc
  • Datum vydá­ní: 2016


Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Související příspěvky:

  • Z pohádkové postýlky - kniha23. května 2017 Z pohádkové postýlky - kniha Tato kniha je výběr pohádek, a to jak veršovaných, tak i normálně psaných. Jedna z těch klasických se jmenuje Smolíček pacholíček. V lese žil jelen zlaté parohy spolu se Smolíčkem […]
  • Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze6. dubna 2017 Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak […]
  • Rozumbrádkové - kniha - recenze - 100 %28. dubna 2017 Rozumbrádkové - kniha - recenze - 100 % Rozumbrádkové bydlí v malebném údolí vysoko v horách. Jsou to takoví drobní človíčkové s hustými vlasy. Celým příběhem prochází tři Rozumbrádkové – Hlavěnka, Vtipálek, Mudra. Jednou k nim […]
  • Rozumbrádkové a zlatý pohár - kniha - recenze11. května 2017 Rozumbrádkové a zlatý pohár - kniha - recenze Rozumbrádkové nás přišly oblažit druhý dílem, ve kterém se tentokrát budou snažit získat zlatý pohár. Ještě než začnou s jeho hledáním, tak trochu napálí Mudru s čištěním bot. Tři […]
  • Babicovy dobroty - kniha - recenze23. března 2017 Babicovy dobroty - kniha - recenze V každé televizi se dnes vaří a také se čile vydávají kuchařky. Jedním z nejznámějších kuchařů je Jiří Babica. Svou první kuchařku jednoduše nazvanou Babicovy dobroty s podtitulem Jak jíst […]
  • Robin - kniha - recenze - 100 %15. dubna 2017 Robin - kniha - recenze - 100 % Robin je krásný pes, rasou foxteriér, ale chováním nepředvídatelné individuum. Pořídili ho dvě dospělé děti – Alena a Honza – svým rodičům, aby se jim po nich nestýskalo, když už opustili […]
  • DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně.10. února 2019 DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně. Pro všechny milovníky medu je tato kniha "Medová kuchařka" s více než 160 recepty jako dělaná. Kromě autorkou vyzkoušených receptů na velké množství dobrot, kde je z jednou složek […]
  • Voňavý Inspiromat Kačky Tiché je mlsanda bez pocitu hříchu9. ledna 2019 Voňavý Inspiromat Kačky Tiché je mlsanda bez pocitu hříchu Autorka slibuje nálož jídel, po kterých se budete cítit krásně, svěže, zdravě a budou vám nebetyčně chutnat. Tedy tak nějak jsem si namlsala a ve své hlavě překroutila anotaci. Kačka Tichá […]
  • Autoškola 2017 - kniha - recenze - 100 %27. dubna 2017 Autoškola 2017 - kniha - recenze - 100 % Auto je dnes velká nezbytnost. Bez něj je člověk jako kdyby neměl ruce. Pro ty, kdo ještě nevlastní řidičské oprávnění a chystají se udělat tento velký krok, je tu letošní publikace […]
  • Zdravé a hravé svačinky BENTO. Každodenní recepty na nápadité jídlo.14. ledna 2019 Zdravé a hravé svačinky BENTO. Každodenní recepty na nápadité jídlo. Tato kniha vás dokonale seznámí s velmi oblíbenou a vynikající, zdravou variantou jídla, připravovaného do krabičky, a to nejen v Japonsku, ale i jinde ve světě, je takzvané „bento“. Jedná […]