Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Pampeliškový med se skořicí

Pampeliškový med se skořicí

pAMPELIŠKA e1556656224910


Právě teď je to pra­vé a ide­ál­ní obdo­bí, kdy si do záso­by nava­řit pam­pe­liš­ko­vý med. Všude v trá­vě se na nás žlu­tě usmí­va­jí pam­pe­liš­ky a vola­jí po tom, abychom je utrh­ly a vhod­ným způ­so­bem zužit­ko­va­ly. A věř­te, že když zapo­jí­te do sbí­rá­ní a násled­né vaře­ní i své děti, uži­je­te si spo­leč­ně spous­tu legra­ce...

Suroviny:

2 l vody, 300 ks kvě­tů sme­tan­ky, 7 ks hře­bíč­ku, 2 ks pome­ran­če, 1 ks sko­ři­ce, 2 až 3 kg krys­ta­lo­vé­ho cuk­ru, 2 ks cit­ro­nu

Postup:

Natrháme kvě­ty sme­tan­ky (bez stvo­lů, jinak by byl medík hoř­ký) oplách­ne­me, dáme do hrn­ce a zali­je­me vodou. Dáme vařit. Mezitím si nakrá­jí­me na koleč­ka očiš­tě­né pome­ran­če a cit­ro­ny. Jakmile se začne voda vařit, při­dá­me pome­ran­če a cit­ro­ny, a také sko­ři­ci s hře­bíč­kem. Do bodu varu vaří­me při­bliž­ně 15 minut. Hrnec odsta­ví­me a směs nemá­me lou­ho­vat do dru­hé­ho dne.

Druhý den směs pře­ce­dí­me přes plát­no a vymač­ká­me kvě­ty sme­tan­ky. Získanou směs dáme vařit, při­dá­me cukr a vaří­me na mír­ném ohni, dokud směs nezhoust­ne.

Pozor, medík má ten­den­ci na plot­ně utí­kat z hrn­ce!

Horký med nali­je­me do skle­ni­ček a zavíč­ku­je­me. Med neza­va­řu­je­me, na chlad­ném mís­tě (v led­ni­ci či skle­pě) by měl vydr­žet až do zimy.

  • Pampeliškový med s citróny a pomerančem26. května 2019 Pampeliškový med s citróny a pomerančem Každý si určitě alespoň jednou vyzkoušel udělat domácí pampeliškový med, ostatně recept je velmi jednoduchý a zvládne jej opravdu každý. Na základní med je potřeba 300 až 400 květů […] Posted in Recepty
  • Pampeliškový med se skořicí6. srpna 2019 Pampeliškový med se skořicí Právě teď je to pravé a ideální období, kdy si do zásoby navařit pampeliškový med. Všude v trávě se na nás žlutě usmívají pampelišky a volají po tom, abychom je utrhly a vhodným způsobem […] Posted in Zdraví
  • Pampeliškový med s citróny a pomerančem22. října 2019 Pampeliškový med s citróny a pomerančem Každý si určitě alespoň jednou vyzkoušel udělat domácí pampeliškový med, ostatně recept je velmi jednoduchý a zvládne jej opravdu každý. Na základní med je potřeba 300 až 400 květů […] Posted in Zdraví
  • Sedmikráskový med1. června 2019 Sedmikráskový med Sedmikrásky všude krásně kvetou, děti rády z nich zaplétají náramky na ruku, tak proč tyto krásná a drobná kvítka nevyužít pro něco zdraví prospěšného. Třeba na med, s kterým si můžete v […] Posted in Recepty
  • Z pohádkové postýlky - kniha23. května 2017 Z pohádkové postýlky - kniha Tato kniha je výběr pohádek, a to jak veršovaných, tak i normálně psaných. Jedna z těch klasických se jmenuje Smolíček pacholíček. V lese žil jelen zlaté parohy spolu se Smolíčkem […] Posted in Recenze knih
  • Meduňkový sirup na spaní16. června 2019 Meduňkový sirup na spaní Pokud trpíte nespavostí, bolestivou menstruací anebo jen zažívacími potížemi a kolikami, určitě si uvařte do zásoby tento skvělý sirup. Suroviny: 5 litrů vody 10 g kyseliny citrónové 200 […] Posted in Recepty
  • Pampeliškový med25. května 2020 Pampeliškový med Pampeliškový med je další úžasná věc, kterou nám může příroda na jaře dopřát. Tolik vitamínů, minerálů a skvělých účinků na tělo, to prostě musíte zkusit!   Pampeliškový […] Posted in Recepty
  • Recept na dvoubarevné koule z centra Prahy16. dubna 2019 Recept na dvoubarevné koule z centra Prahy Recept na dvoubarevné koule jsem se naučila v cukrárně v centru Prahy, kde jsem strávila svá nejlepší léta. Po kuličkách byl vždy ten největší zájem, a tak jsem si dala záležet, abych se […] Posted in Recepty
  • Kopřivová polévka23. května 2019 Kopřivová polévka Ano, jaro je konečně tady! A venku na zahrádce se zelená spousta bylinek, které lze využít nejen k jarní očistě organismu, ale i celkovému detoxu. K tomu všemu krásně poslouží výhonky […] Posted in Recepty
  • Marinády na pečené tofu10. června 2020 Marinády na pečené tofu Buďte hvězdou na grilovačkách nebo zaujměte své přátele na večeři tím, že ta bílá hmota, co se prodává v obchodech, se dá udělat chutně a svěže. Naučte se upéct tofu tak, že […] Posted in Recepty

Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Další naše články...