Oblíbili jste si low carb neboli nízkosacharidovou stravu, ale přesto milujete pečivo a těžko se vám ho vzdává? S touto kuchařkou se např. chleba s máslem vzdát vůbec nemusíte, navíc recepty jsou velmi chutné. Všechny recepty mohou vyzkoušet také lidé, kteří se chtějí či musí stravovat bez lepku. Ani sóju či proteinový prášek v receptech nenajdete. V knize najdete inspiraci na klasické pečivo, tak i na trošku něco speciálního.
Hned z úvodu se čtenář dozví základní informace o lowcarb pečení, že základem bude mandlová, lněná a kokosová mouka a další. Jelikož nízkosacharidové pečivo neobsahuje žádný lepek, je třeba myslet i na zahušťovadla, která jsou zde popsána. Pečivo je třeba také nakypřit, ale k tomu poslouží vcelku běžné prostředky, které už většinou znáte. Autorka navíc dává i rady, jak se vyhnout nejčastějším chybám, kterých byste se při pečení mohli dopustit, např. že důležitá je doba pečení i teplota při pečení. Následují ještě tipy a triky, které se při pečení budou hodit. Najdete zde i tipy, jak na kynuté nízkosacharidové těsto i jak uplést např. cop .
Následuje část se samotnými recepty, kdy zde najdete nejen recepty na klasické pečivo, jako je lněný chléb, mrkvový chléb či rustikální bagety. V další části jsou recepty na speciální chleby, jako je např. olivový či chilli chléb. V knize rozhodně nechybí ani recepty na sladké pečivo např. skořicové rolky, jablečné houstičky. Pořádáte párty a chcete připravit nějaké pečivo bez lepku a nízkosacharidové? I na tyto příležitosti kuchařka myslí a uvádí recepty na tyčinky, pizza houstičky apod. Nechybí ani závěrečná část věnující se chlebovým pokrmům jako např. třešňová žemlovka či houskové knedlíky.
Kniha je doplněna obrázky hotových jídel. Většina receptů se neobejde bez plnotučného tvarohu či jiného mléčného výrobku, což může být trochu překážka pro lidi s laktózovou intolerancí či ty, kteří mléčné konzumovat nechtějí.
Nicméně i tak si myslím, že jde o velmi zdařilou kuchařku, která vás nenechá ve štychu a pomůže vám, aby se vám vše povedlo a vy jste si tak mohli pochutnat i na pečivu, přestože jíte bezlepkově či nízkosacharidově.
23. dubna 2017 Jiří Babica na cestách - kniha - recenze Jiří Babica na cestách je kuchařka rozdělená podle světadílů a následně i některých zemí. Evropa je dost rozlehlá, tedy co se týká receptů v této knize. Nejvíce předpisů najdete z Německa […] Posted in Recenze knih
23. dubna 2017 Babicovy fotbalové dobroty - kniha - recenze Jiří Babica nikdy nezahálel a souběžně se svými televizními pořady vyráběl i kuchařky. Další v pořadí Babicovy fotbalové dobroty spadají mezi trochu odlišné, než na co jsou fanoušci […] Posted in Recenze knih
3. srpna 2023 BYLINKY KOLEM NÁS Bylinková sezóna je v plném proudu, ta proč si k ruce nevzít tak trochu nevšedního pomocníka v podobě praktické publikace "Bylinky kolem nás" od autorky Markéty Růženky Vopičkové, jež […] Posted in Recenze knih
3. prosince 2022 Vše sváteční - tradiční cukroví v moderním provedení Hledáte inspiraci pro své vánoční pečení? Chcete se naučit péct cukroví v moderním podání podle ověřených receptů Marie Sandtnerové? Tak právě vám je určena novinka výborné cukrářky Ivety […] Posted in Recenze knih
10. září 2022 Kuchařka pro děti – bezva recepty krok za krokem Jídlo patří k našemu každodennímu stereotypu. Záleží na nás, jak a co si připravíme, zda to bude nudné nebo si uděláme z každého jídla báječnou událost. Kuchařka pro děti vám bude velkou […] Posted in Recenze knih
Nejnovější komentáře