Kritiky.cz > Domácí rady > Křehké linecké cukroví

Křehké linecké cukroví

IMG 3768n
IMG 3768n
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Jedno křeh­ké cuk­ro­ví z pohan­ko­vé a celo­zrn­né mou­ky. Je tak křeh­ké, že se vám bude roz­pouš­tět na jazy­ku! Voní vanil­kou a po sně­ze­ní dozní­vá pří­jem­ná nakys­lá chuť citró­nu - to musí­te zku­sit 😉

  • 250 g más­la
  • kůra z jed­no­ho bio citró­nu
  • 110 g třti­no­vé­ho mouč­ko­vé­ho cuk­ru (vyro­bí­te pomo­cí nožo­vé­ho mixé­ru z běž­né­ho třti­no­vé­ho cuk­ru)
  • vanil­ko­vá semín­ka nebo vanil­ko­vý extrakt
  • 2 žlout­ky
  • 200 g pohan­ko­vé mou­ky
  • 150 g špal­do­vé celo­zrn­né mou­ky
  • mar­me­lá­da na plně­ní (rybí­zo­vá)

Máslo roz­mi­xuj­te se žlout­ky, mouč­ko­vým cuk­rem a cit­ro­no­vou kůrou. Přidejte mou­ku a vanil­ko­vá semín­ka a pro­pra­cuj­te.  Zabalte těs­to do fólie a nech­te v led­ni­ci ule­žet do dru­hé­ho dne.

Předehřejte trou­bu na 150 stup­ňů. Těsto válej­te mezi roz­stři­že­ný­mi pyt­lí­ky - tak se vám nebu­de lepit na vále­ček a nemu­sí­te pod­sy­pá­vat mou­kou. Válejte do tloušť­ky 3 - 4 mm.   Vykrajujte růz­né tva­ry, do kaž­dé­ho dru­hé­ho kous­ku může­me vykro­jit ve stře­du otvor. Vykrájené tva­ry dej­te na plech pota­že­ný pečí­cím papí­rem. Jakmile se cuk­ro­ví rozvo­ní a kra­je začnou růžo­vět, vyn­dej­te z trou­by a nech­te dojít na peká­či.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,37077 s | počet dotazů: 264 | paměť: 71839 KB. | 29.03.2024 - 11:34:34