Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Křehké linecké cukroví

Křehké linecké cukroví

IMG 3768n

Jedno křeh­ké cuk­ro­ví z pohan­ko­vé a celo­zrn­né mou­ky. Je tak křeh­ké, že se vám bude roz­pouš­tět na jazy­ku! Voní vanil­kou a po sně­ze­ní dozní­vá pří­jem­ná nakys­lá chuť citró­nu - to musí­te zku­sit 😉

  • 250 g más­la
  • kůra z jed­no­ho bio citró­nu
  • 110 g třti­no­vé­ho mouč­ko­vé­ho cuk­ru (vyro­bí­te pomo­cí nožo­vé­ho mixé­ru z běž­né­ho třti­no­vé­ho cuk­ru)
  • vanil­ko­vá semín­ka nebo vanil­ko­vý extrakt
  • 2 žlout­ky
  • 200 g pohan­ko­vé mou­ky
  • 150 g špal­do­vé celo­zrn­né mou­ky
  • mar­me­lá­da na plně­ní (rybí­zo­vá)

Máslo roz­mi­xuj­te se žlout­ky, mouč­ko­vým cuk­rem a cit­ro­no­vou kůrou. Přidejte mou­ku a vanil­ko­vá semín­ka a pro­pra­cuj­te.  Zabalte těs­to do fólie a nech­te v led­ni­ci ule­žet do dru­hé­ho dne.

Předehřejte trou­bu na 150 stup­ňů. Těsto válej­te mezi roz­stři­že­ný­mi pyt­lí­ky - tak se vám nebu­de lepit na vále­ček a nemu­sí­te pod­sy­pá­vat mou­kou. Válejte do tloušť­ky 3 - 4 mm.   Vykrajujte růz­né tva­ry, do kaž­dé­ho dru­hé­ho kous­ku může­me vykro­jit ve stře­du otvor. Vykrájené tva­ry dej­te na plech pota­že­ný pečí­cím papí­rem. Jakmile se cuk­ro­ví rozvo­ní a kra­je začnou růžo­vět, vyn­dej­te z trou­by a nech­te dojít na peká­či.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem

  • Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete23. dubna 2019 Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete Jsem milovnice salátů! Ať už se jedná o letní, ovocné saláty nebo hovězí salát, mám pro ně slabost. Saláty se hodí na slavnostní sešlosti s přáteli a nebo třeba jako lehká pochoutka při […] Posted in Recepty
  • Rychlé čokoládové pralinky18. června 2020 Rychlé čokoládové pralinky Chcete už jen jednu sladkou tečku na závěr, protože další cukroví už nestíháte, nebo se vám už nechce? Máte chuť na něco čokoládového s ovocem? A co takhle pralinky? Potřebujeme pouze […] Posted in Recepty
  • Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!8. dubna 2019 Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte! Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž sáhnete […] Posted in Recepty
  • Pečené batáty s vůní skořice8. května 2020 Pečené batáty s vůní skořice Sladké brambory jde připravit na více způsobů. Můžete z nich udělat batátovou kaši, jednoduše je uvařit, restovat... já mám nejraději, když je dám na hodinu do trouby, posypu je […] Posted in Recepty
  • Višňový čokoládový koláč18. června 2020 Višňový čokoládový koláč Višně mi nikdy nechutnaly - byly na mě moc kyselé a tak jsem na jídlo i na pečení preferovala třešně. Až minulý rok jsem z nich zkusila něco upéct a žasla jsem! Jejich nakyslá chuť […] Posted in Recepty
  • Pečený jablečný koláč22. června 2020 Pečený jablečný koláč Koláč z mandlové a kukuřičné mouky. Rychlý, jednoduchý a překvapivě nadýchaný jako obláček. Ingredience 50 g másla 6 jablek 100 ml rostlinného mléka (můžete použít kvalitní […] Posted in Recepty
  • Ricotta, hrušky a čokoládové pokušení5. května 2020 Ricotta, hrušky a čokoládové pokušení Představte si chuť pomerančů, hrušek a čokolády. Neskutečně zajímavá kombinace, která vám projasní den! Moji Mírové měli svátek. A protože u nás láska prochází žaludkem, udělala jsem […] Posted in Recepty
  • Rychlá houbová omáčka9. května 2020 Rychlá houbová omáčka Rychlá, jednoduchá houbová omáčka bez mouky, kterou můžete udělat ze sušených hub i z čerstvých. Pokud chcete doplnit o bílkoviny, abyste neměli rychle hlad, můžete přidat orestované […] Posted in Recepty
  • Lívance, co voní kokosem...26. května 2020 Lívance, co voní kokosem... Už týden za mnou chodil Mireček, jestli bych mu udělala lívance, že má na ně obrovskou chuť. A protože teď v zimě nás občas potrápí rýma a kašel, kravské mléko, které hodně zahleňuje, […] Posted in Recepty
  • Zelný salát na sladko30. května 2020 Zelný salát na sladko Tento salát je skvělý tip, když potřebujete rychle doplnit vitamíny, zažehnat jarní únavu a trochu barevně oživit své jídlo. Je trochu nasládlý, proto se skvěle hodí jako příloha k […] Posted in Recepty

Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Další naše články...