Kdo neochutnal, neví, o jakou pochoutku našich babiček a prababiček, ve skutečnosti přichází.
Suroviny:
8 až 12 čerstvých květů černého bezu (celé květenství)
8 lžic hladké mouky
1/2 hrnku mléka nebo body
2 vejce (žloutky oddělte, a ze samotných bílků ušlehejte sníh)
olej na smažení
sůl anebo skořice s cukrem
Postup:
Květenství propláchneme a necháme hezky oschnout. Mezitím si vypracujeme řídké těstíčko ze žloutků a mouky. Necháme chviličku odpočinout, a pak přidáme ušlehaný sníh.
Kosmatice smažíme v rozpáleném oleji tak, že nejprve podržíme květy za stopku a namočíme do připraveného těstíčka, a pak pokládáme hned do oleje na pánev.
Jakmile se usmaží na jedné straně, odstřihneme stopku a smažíme lehce i z druhé strany.
Kosmatice podáváme buď s bramborem a salátem, anebo jako moučník posypaný cukrem se skořicí.
Zdroj Foto: 1
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře