Kritiky.cz > Recenze knih > Zápisník Na výlet! - Zápisník Na výlet do každého batohu!

Zápisník Na výlet! - Zápisník Na výlet do každého batohu!

Zapisnik
Zapisnik
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

„Prostoje“ při čeká­ní na pro­hlíd­ku, jízdě vla­kem nebo pose­ze­ní na zahrád­ce restau­ra­ce, když se chce­te občer­st­vit, může­te svým dětem při rodin­ných výle­tech ukrá­tit. Na mlad­ší ško­lá­ky by mohl zabrat ZÁPISNÍK na výlet autor­ky Zuzany Drahovrzalové s ilu­stra­ce­mi Petra Urbana.

Brožovaná kníž­ka má pří­jem­ný kapes­ní for­mát, tudíž se moc „nepro­ne­se“. Kombinuje pou­če­ní s mož­nos­tí si svo­je zážit­ky pozna­me­nat nebo dokres­lit.

Výlety dělí do šes­ti kate­go­rií: výlet do lesa, do hor, k vodě, na hrad a zámek, na ven­kov a na kole. Nabízí se tedy jako skvě­lý dárek za vysvěd­če­ní s pří­sli­bem, že během prázd­nin s dět­mi usku­teč­ní­te prá­vě šest těch­to tema­tic­kých výle­tů, kdy si budou moci zápis­ní­ček vypl­nit a mít tak hezkou vzpo­mín­ku na prázd­ni­ny.

Mně úvod­ní Tento zápis­ník pat­ří… evo­ku­je dět­ství, spo­je­né s památ­níč­ky a deníč­ky. Pak už násle­du­jí jed­not­li­vé kapi­to­ly, tema­tic­ké výle­ty.

Dítku se dosta­ne pou­če­ní (krát­ké­ho a vcel­ku pou­ta­vé­ho), proč je les pro člo­vě­ka důle­ži­tý, pod­le sezna­mu, co si vzít do lesa, neza­po­me­ne obout pev­nou obuv, obléct si vhod­né oble­če­ní pod­le roč­ní­ho obdo­bí, při­ba­lit láhev pití a sva­či­nu. Vtipně půso­bí a sou­čas­nost reflek­tu­je seznam, nazva­ný Doma nechám: a výčet: tablet, pře­hrá­vač, dal­ší elek­tro­ni­ku. Co se týče mobi­lu, nabíd­nu­tá je moud­rá rada: „Mobilní tele­fon ti může dob­ře poslou­žit, pokud se dosta­neš do úzkých. Vezmi ho s sebou, ale zapni ho, jen pokud to bude nezbyt­ně nut­né.“ Znalosti z bota­ni­ky pro­vě­ří pozná­vač­ka z plo­dů a lis­tů dře­vin. Jak se cho­vat v lese při­po­me­ne desa­te­ro, uvo­ze­né vtip­ným prv­ním bodem: „Nehulákej jako na lesy.“ Užitečná může být také nabí­ze­ná pozná­vač­ka z hub a infor­ma­ce o jedo­va­tých rost­li­nách.  Prostor je pro nale­pe­ní les­ní vyli­so­va­né rost­li­ny i pro poznám­ky, co dítě na výle­tě nej­ví­ce zau­ja­lo.

V zápis­ní­ku nejde­te i struč­nou mapu České repub­li­ky a seznam důle­ži­tých tele­fon­ních čísel na slož­ky záchran­né­ho inte­gro­va­né­ho sys­té­mu, měst­skou poli­cii, hor­skou služ­bu nebo evrop­ské čís­lo tís­ňo­vé­ho volá­ní.


  • ZÁPISNÍK Na výlet!
  • Autor: Zuzana Drahovrzalová
  • Ilustrace: Petr Urban
  • Počet stran: 70
  • Vydal: Albatros Media a.s.
  • Rok vydá­ní: 2019
  • Kniha ke kou­pi: Albatros
  • Hodnocení: 100 %

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Více info o autorce: http://janaspackovaknihy.webnode.cz/

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,22466 s | počet dotazů: 260 | paměť: 71856 KB. | 29.03.2024 - 11:10:08