Kritiky.cz > Domácí rady > Jitrocelový sirup

Jitrocelový sirup

jitrocel
jitrocel
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Právě nyní nastá­vá ide­ál­ní čas pro­to, abychom si na zimu a pod­zim­ní plís­ka­ni­ce uva­ři­li „domá­cí jitro­ce­lo­vý sirup pro­ti kaš­li a zah­le­ně­ní“. Tenhle sirup milu­jí i malé děti, neboť je krás­ně slad­ký, a mož­ná si jej oblí­bí i nato­lik, že jej od pod­zi­mu budou brát den­ně jen z pre­ven­tiv­ní­ho úče­lu.

Na jitro­ce­lo­vý sirup bude­me potře­bo­vat:

asi 100 ks střed­ně vel­kých a čer­s­tvých lis­tů jitro­ce­le

hrst kvě­tů sed­mi­k­rá­sek (stop­ka by nemě­la být del­ší jak 1 cm),

1600 g cuk­ru

jeden citrón

při­bliž­ně 1 l vody.

Omyté a pořád­ně opra­né lis­ty zali­je­me vodou a uve­de­me do varu. Vaříme při­bliž­ně 30 minut. Poté vypne­me plot­nu a nechá­me při­bliž­ně hodi­nu stát, než vzniklou teku­ti­nu přes plá­týn­ko pře­ce­dí­me.

Přecezenou tink­tu­ru zahře­je­me na 80 oC a neza­po­me­ne­me při­dat cukr a šťá­vu z jed­no­ho citró­nu, vše důklad­ně pro­mí­chá­me a mír­ně pova­ří­me. Slijeme do čis­tých skle­ni­ček a obrá­tí­me víkem vzhů­ru noha­ma, aby víč­ko pořád­ně chyt­lo a sirup se nám zby­teč­ně brzy neka­zil.

Jitrocelový sirup ucho­vá­vá­me v chlad­ném a tma­vém pro­stře­dí.

Zdroj: Zdraví zbo­ží lékár­ny od Maria Treben, Zdroj Foto: Pixabay


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,11600 s | počet dotazů: 265 | paměť: 71986 KB. | 25.04.2024 - 23:09:08