Kritiky.cz > Domácí rady > Jahodový koláč

Jahodový koláč

2019 06 19 09 19 24
2019 06 19 09 19 24
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Jahodová sezó­na je v plném prou­du, pojď­te zku­sit jaho­do­vý koláč z jogur­to­vé­ho těs­ta s křu­pa­vou dro­ben­kou.

Ingredience

Drobenka

  • 60 g más­la
  • 60 g celo­zrn­né špal­do­vé mou­ky
  • 60 g třti­no­vé­ho cuk­ru
  • 60 g oves­ných vlo­ček
  • špet­ka soli
  • 1 lžič­ka sko­ři­ce

Těsto

  • 200 ml bílé­ho jogur­tu
  • 1 vej­ce
  • 70 g koko­so­vé­ho cuk­ru (může­te nahra­dit pane­lou nebo třti­no­vým cuk­rem)
  • 60 g hlad­ké špal­do­vé mou­ky
  • 60 g celo­zrn­né špal­do­vé mou­ky
  • špet­ka soli
  • 1/2 práš­ku do peči­va
  • 600 g roz­krá­je­ných jahod

Postup

Nejprve si při­pra­ví­me dro­ben­ku. Smícháme všech­ny pří­sa­dy na dro­ben­ku do dro­bi­vé smě­si a nechá­me chvil­ku odpo­či­nout.

Vymažeme si ole­jem dor­to­vou for­mu. Smícháme pří­sa­dy na těs­to kro­mě jahod a vyli­je­me směs do dor­to­vé for­my. Poklademe kous­ka­mi jahod a zasy­pe­me při­pra­ve­nou dro­ben­kou. Pečeme na 170 stup­ňů při­bliž­ně 45 minut.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...
Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,08002 s | počet dotazů: 273 | paměť: 71865 KB. | 28.03.2024 - 09:25:12