Kritiky.cz > Seriály > Zajímavosti > Seriálové novinky 2019, které jste neznali

Seriálové novinky 2019, které jste neznali

see b
see b
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Nemusím snad připomínat, co už dávno znáte. Raději představím něco jiného, co by mohlo zaujmout. Bude jedno dobrodružné sci-fi, fantasy komedie, upíří komedie, horor/thriller, komedie s trochou násilí, old-schoolové sci-fi a jedna akční superhrdinská šílenost, ovšem líčená z trochu jiné strany. Každopádně se budeme spíš smát než bát.

See

see-b.jpg

 A tím skoro nejlepším bych hned začal. Postapokalyptická sci-fi nás zavede 600 let do budoucnosti, kde lidstvo přišlo o zrak. Vyvinuly se smysly další, ovšem schopnost "vidět" je nenávratně pryč. A jenom myšlenka na ni je považována za kacířství... Než se narodí 2 děti, které vidí tak, jak tomu bylo dřív. Příběh skvělý, postavy výborné (Jason Momoa ze sebe vydal to nejlepší), atmosféra by se dala krájet. A ty fighty poslepu nemají chybu. 

Hodnocení CSFD: 72%
Moje hodnocení: doporučuji všema deseti
Profil na CSFD

Good Omens

omens.jpg

Britská fantasy komedie s Davidem Tennantem v hlavní roli? To prostě nikdy nebude špatné. To byly přesně mé první dojmy, když jsem si o seriálu poprvé přečetl. Že je na motivy Terryho Pratchetta jsem se dozvěděl až zpětně, a jenom mě to utvrdilo v celkovém dojmu: Good Omens je boží. 

"I'm the archangel fucking Gabriel!"

Hodnocení CSFD: 82%
Moje hodnocení: tak ještě jednou - je to boží
Profil na CSFD

What We Do in the Shadows

shadows.jpg

Režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) pokračuje ve svém oblíbeném upířím mockumentary a my dostáváme dalších 5 hodin skvělé zábavy. Původní trio ze stejnojmenného filmu sice nahradily postavy nové, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Film je sice pořád o něco lepší, ale je ho málo. Kdo chce víc každodenních strastí obyčejných upírů / spolubydlících, nesmí seriál vynechat. A mihne se tam i Wesley a Tilda

Hodnocení CSFD: 83%
Moje hodnocení: důstojné pokračování původního filmu
Profil na CSFD

Black Summer

blacks.jpg

Tak takhle by mělo vypadat The Walking Dead. Žádné nesmyslné zápletky roztažené na 7 dílů, žádná zombie telenovela, ale syrová akce a boj o přežití. Nic víc, nic míň. Co na tom, že rozpočet je trochu nižší, tady se řeší podstatné věci - jako třeba boj o holý život. 

Původně mělo jít o spin-off k "Z-Nation", ale tvůrci od komediálního žánru nakonec upustili a naservírovali nám akční nářez. Máte rádi zombíky? Vykašlete se na fakt, že je to béčko jak vyšité a dejte Černému létu šanci. 

Hodnocení CSFD: 60%
Moje hodnocení: konečně pořádný zombie survival
Profil na CSFD

Wayne

wayne.jpg

Chlapec pozná dívku, chlapci se dívka líbí. Ale není jim přáno a její rodina je proti. Ale Wayne odhodlá k radikálnímu kroku... Jejím bratrům shodí na hlavu televizi a otci ukousne půlku nosu. A pak se oba vydají na cestu přes půl Ameriky. Absurdní příběh plný násilí a nadávek vás pohltí už od prvního dílu a určitě se nebudete nudit. Já se bavil náramně. 

Hodnocení CSFD: 82% 
Moje hodnocení: trocha násilí občas zahřeje u srdce
Profil na CSFD

The Mandalorian

mando.jpg

Konečně pořádný orgasmus pro fanoušky Star Wars! Pokud mám být upřímný, tak tohle mělo jít do kin a celou novou trilogii si mohli strčit do... TV seriálu. (A to se mi prostřední díl nových SW hodně líbil.) Děj se odehrává mezi Návratem Jediho a Epizodou VII: Síla se probouzí, takže všechny cool věcičky z původní trilogie se dočkají kvalitního remaku a pořádných efektů. A občas se i zasmějeme. Musím říkat víc?

PS: Baby Yoda je tady ocaď, ne z filmů.

Hodnocení CSFD: 85%
Moje hodnocení: This is the way. Takhle se dělají Star Wars.
Profil na CSFD

The Boys

the-boys.jpg

A tím úplně nejlepším bych zase skončil. V době, kdy na nás skáčou superhrdinové z každé reklamy, Marvel točí stopadesáté pokračování genderově neutrálního Spidermana, byl jsem k dalšímu seriálu na stejné téma trochu skeptický. Jak moc jsem se mýlil... Příběh začíná, když bezohledný superhrdina omylem zabije přítelkyni hlavní postavě. Borec proběhne skrz kočku, která se rozprskne na všechny strany... Pak se děj nějak zpomalil, a já už byl těsně před vypnutím. Jenže pak tam vlezl Karl Urban. Tak jo. Karel je dobrej týpek, takže to dokoukat zkusím. (Stále se bavíme o prvním dílu). Jenže pak se to rozjede v plné své kráse.

Seriál dá konec všem Mirkům Dušínům, kteří jsou ztělesněním dokonalosti; tady je všechno jen póza, mediální masáž, aby bylo víc lajků na Instagramu, neasi. Tito superhrdinové jsou banda hovad, úchylů, násilných maniaků, kteří jen na oko udržují svou image před veřejností. Co dělá ve volném čase pan neviditelný? Masturbuje na dámských záchodech. Místní verze Aquamana znásilňuje delfíny. Flash je fetka. Víc snad prozrazovat nebudu, protože bych vás připravil o tu nejlepší zábavu, kterou loňský rok na seriálové scéně přinesl. Snad jediné můžu naznačit: bomba v zadku.

Hodnocení CSFD: 88%
Moje hodnocení: "Líbí se ti, když ti prstím žábry?" Jinak plný počet procent
Profil na CSFD

 

Tak. A to je vše, přátelé. Ano, chybí mi tu Černobyl, chybí mi tu koncem roku odvysílaný Zaklínač. Jenže to jsou tituly, které jste určitě znali. Tam asi víte, že to chcete vidět. Tady jste možná nevěděli, ale teď už víte.

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,60719 s | počet dotazů: 265 | paměť: 71899 KB. | 19.03.2024 - 02:17:07