Kritiky.cz > Filmy > Filmové premiéry > V pondělí 3.prosince měl v Praze v Kině Ponrepo svoji premiéru film Rekonstrukce, dílo Jiřího Havlíčka a Ondřeje Nováka.

V pondělí 3.prosince měl v Praze v Kině Ponrepo svoji premiéru film Rekonstrukce, dílo Jiřího Havlíčka a Ondřeje Nováka.

DSC08636
DSC08636
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Projekce fil­mu pro­běh­la v rám­ci pro­jek­cí Paralelní kino, kdy se pro­mí­ta­jí stu­dent­ské a expe­ri­men­tál­ní fil­mu za účas­ti jejich tvůr­ců, spo­leč­ně s dal­ší­mi kli­py a sním­ky. Diváci se pak podí­va­li na kli­py od Ondřeje Nováka pro sku­pi­nu Schwarzprior a sním­ky od Jiřího Havlíčka.

Pondělní večer uvá­dě­ly kurá­tor­ky Johana Ožvold a Sylva Poláková, kte­ré krát­ce poho­vo­ři­ly o Paralelním kině a poté pře­da­ly slo­vo hos­tům, tvůr­cům Jiřímu Havlíčkovi a Ondřeji Novákovi. Ti před­sta­vi­li svůj spo­leč­ný film Rekonstrukce a struč­ně poho­vo­ři­li o natá­če­ní fil­mu, o výbě­ru hlav­ní­ho před­sta­vi­te­le, o mís­tech natá­če­ní, apod.

Snímek Rekonstrukce byl nato­čen pod­le sku­teč­né udá­los­ti, kte­rá se sta­la v roce 2015. Tehdy dva nezle­ti­lí mla­dí­ci bru­tál­ně zabi­li muže a za svůj čin byli odsou­ze­ni. Tvůrci ale nechtě­li natá­čet bru­tál­ní čin, ale chtě­li ho nato­čit jako rekon­struk­ci. Do role mla­dist­vé­ho Oldy obsa­di­li tvůr­ci Jaroslava Květoně, pro kte­ré­ho je to prv­ní fil­mo­vá zku­še­nost.

Na pro­jek­ci byli pří­tomni také dal­ší tvůr­ci fil­mu – Šimon Dvořáček, kame­ra­man, a Jan Richtr, mixáž zvu­ku.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,09043 s | počet dotazů: 271 | paměť: 71937 KB. | 29.03.2024 - 10:55:58