Kritiky.cz > Profily osob > Eli Wallach

Eli Wallach

Screen

Eli Wallach (7. pro­sin­ce 1915 Brooklyn, New York, USA - 25. červ­na 2014 USA ) byl ame­ric­ký herec pochá­ze­jí­cí z pol­ské židov­ské rodi­ny, drži­tel ceny Tony z roku 1951 a ceny Emmy.

Jeho prv­ní vel­kou rolí, a patr­ně i svě­to­vě nej­zná­měj­ší, se sta­la role ve zná­mém wes­ter­no­vém fil­mu Sedm sta­teč­ných z roku 1960, kde hrál vůd­ce zlo­či­nec­ké ban­dy Calveru. Jeho nej­le­gen­dár­něj­ší rolí je ale posta­va Ošklivého či Tuca, ve fil­mu Hodný, zlý a ošk­li­vý z roku 1966.

Screen

Filmografie, výběr

1960 Sedm sta­teč­ných
1961 Mustangové
1962 Jak byl dobyt Západ
1963 Vítězové
1966 Jak ukrást Venuši
1966 Hodný, zlý a ošk­li­vý
1969 Velký šéf
1969 Mackennovo zla­to
1975 Nejdřív stří­lej, pak se ptej
1977 Hlubina
1980 Lovec
1981 Salamandr
1990 Kmotr III.
2000 Rabín, kněz a krás­ná blon­dý­na
2003 Tajemná řeka
2006 Prázdniny


Detaily o článku Eli Wallach

Profilový obrázek

Články převzaté z české Wikipedie.

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Stránka načtena za 1,39340 s | počet dotazů: 210 | paměť: 52193 KB. | 07.05.2021 - 18:10:03
X