Partnerské stránky: Simpsonovi.Blog | Rick a Morty | Rozčarování | Futurama
Kritiky.cz > Profily osob > Eli Wallach

Eli Wallach

Screen
Screen
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Eli Wallach (7. pro­sin­ce 1915 Brooklyn, New York, USA - 25. červ­na 2014 USA ) byl ame­ric­ký herec pochá­ze­jí­cí z pol­ské židov­ské rodi­ny, drži­tel ceny Tony z roku 1951 a ceny Emmy.

Jeho prv­ní vel­kou rolí, a patr­ně i svě­to­vě nej­zná­měj­ší, se sta­la role ve zná­mém wes­ter­no­vém fil­mu Sedm sta­teč­ných z roku 1960, kde hrál vůd­ce zlo­či­nec­ké ban­dy Calveru. Jeho nej­le­gen­dár­něj­ší rolí je ale posta­va Ošklivého či Tuca, ve fil­mu Hodný, zlý a ošk­li­vý z roku 1966.

Screen

Filmografie, výběr

1960 Sedm sta­teč­ných
1961 Mustangové
1962 Jak byl dobyt Západ
1963 Vítězové
1966 Jak ukrást Venuši
1966 Hodný, zlý a ošk­li­vý
1969 Velký šéf
1969 Mackennovo zla­to
1975 Nejdřív stří­lej, pak se ptej
1977 Hlubina
1980 Lovec
1981 Salamandr
1990 Kmotr III.
2000 Rabín, kněz a krás­ná blon­dý­na
2003 Tajemná řeka
2006 Prázdniny


Detaily o článku Eli Wallach


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Články převzaté z české Wikipedie.

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 2,02085 s | počet dotazů: 245 | paměť: 59835 KB. | 17.08.2022 - 22:36:02