Kritiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí levandulový sirup (med)

Domácí levandulový sirup (med)

13730820 10206402122764000 1460330010049346467 o

Domácí levan­du­lo­vý med (sirup)

Skvělá náhraž­ka sla­di­dla do kávy nebo čaje.

Suroviny:

500 g levan­du­lo­vých natí v plném kvě­ty, 3 citró­ny, 3 sko­ři­ce vcel­ku,

1 a 12/ až 2 kg cuk­ru, 750 až 1000 ml vody

Postup:

Levanduli oplách­ne­me a vlo­ží­me do hrn­ce s vodou. Přidáme pokrá­je­né citró­ny, sko­ři­ci a dáme vařit.

Po 20 minu­tách varu odsta­ví­me a nechá­me 24 hodin luho­vat.

Po sce­ze­ní při­dá­me cukr a postup­ně na mír­ném ohni odpa­řu­je­me.

Hustou medo­vou hmo­tu plní­me do nahřá­tých skle­nic.

  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […] Posted in Recepty
  • DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně.10. února 2019 DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně. Pro všechny milovníky medu je tato kniha "Medová kuchařka" s více než 160 recepty jako dělaná. Kromě autorkou vyzkoušených receptů na velké množství dobrot, kde je z jednou složek […] Posted in Recenze knih
  • Jeden rok v životě včely - fascinující příručka pro všechny milovníky včel8. března 2020 Jeden rok v životě včely - fascinující příručka pro všechny milovníky včel Jak včely žijí, co všechno dělají  proč je královna matkou všech včel? Do rukou se mě dostává velice zajímavá kniha Jeden rok v životě včely, kterou vydalo nakladatelství Kazda. […] Posted in Recenze knih
  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […] Posted in Recepty
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […] Posted in Recepty
  • Rychlá hrnková bábovka24. srpna 2017 Rychlá hrnková bábovka Rychlá hrnková bábovka Má k vám dorazit nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábovka, u které se nemusí suroviny vážit, vám vytrhne trn z […] Posted in Recepty
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […] Posted in Recepty
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […] Posted in Recepty
  • BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové30. července 2017 BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY od Petry Rubášové Nadšenci bylinek si zcela určitě nesmí nechat ujít knižní novinku „Jak pěstovat a zpracovat BYLINKY ČESKÉ ZAHRÁDKY“ tj. příručka pro pěstitele, […] Posted in Recenze knih
  • Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze6. dubna 2017 Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak […] Posted in Recenze knih

Ohodnoťte článek


Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


|

Další naše články...