Kritiky.cz > Domácí rady > Domácí borůvkový koláč

Domácí borůvkový koláč

19577052 10208976016429733 455514822018262894 o
19577052 10208976016429733 455514822018262894 o
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Domácí borův­ko­vý koláč

(vždy se po něm doma zaprá­ší)

Suroviny:

250 g polo­hrubé mou­ky, 125 g mouč­ko­vé­ho cuk­ru, 125 g  más­la, špet­ka soli, 1 vej­ce, lží­ce strou­han­ky

Na žmo­len­ku: más­lo, cukr kru­pi­ce, hru­bá mou­ka a asi 1 l borůvek

Postup:

V míse smí­chá­me rukou polo­hru­bou mou­ku, cukr mouč­ku, špet­ku soli, změk­lé más­lo a vej­ce. Důkladně pro­hně­te­me v hlad­ké těs­to, kte­ré dáme na chví­li do led­ni­ce, aby tro­chu ztuh­lo. Rozpálíme trou­bu na 180 oC.

Koláčovou for­mu vyma­že­me tukem, vysy­pe­me mou­kou a těs­to do ní vtla­čí­me dla­ní, roz­táh­ne­me rov­no­měr­ně k okra­jům a kolem nich tro­chu zved­ne­me.

Těsto na něko­li­ka mís­tech pro­pích­ne­me vid­lič­kou. Poté lehce posy­pe­me jem­ně namle­tou strou­han­kou a zasy­pe­me vel­kou vrst­vou borůvek.

Žmolenku si při­pra­ví­me vmí­chá­ním mou­ky, cuk­ru a změk­lé­ho más­la (zhru­ba stej­né pomě­ry). Správná žmo­len­ka nesmí být ani syp­ká ani pří­liš lep­ka­vá, pros­tě tak ako­rát.

Borůvky posy­pe­me žmo­len­kou a nešet­ří­me s ní!

Koláč peče­me v trou­bě při­bliž­ně asi 30 minut.


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,46428 s | počet dotazů: 262 | paměť: 71953 KB. | 19.04.2024 - 21:05:11