Druhý díl Ano šéfe nás vrhnul do Olomouckého kraje. Tentokrát do restaurace s trefným jménem U Jelena ve obci Drahotuše.
Co bychom měli očekávat od vesnické hospody? Kdysi to bývalo pivo, plný výčep štamgastů. To už dávno neplatí. I na vesnici naproti kostela, což je opravdu dobré místo, má být prostě dobrá lidová restaurace. Ta by měla být relativně dobrá, s dobrou obsluhou a pocitem, že tam chodí místní.
Začnu tím, že je to, jako v předchozím díle, rodinná restaurace, kdy se o provoz stará manžel (kuchař) a jeho žena (servírka). Plus nějaká ta výpomoc na obsluhu a do kuchyně.
Myslím si, že to nebyl až tak dobrý díl. Čistě teoriticky by měl všechno kuchař zvládnout, aby byly lidi byli spokojeni. Bohužel se to prostě nedaří. V hospodě nevaří až tak dobře. Klasika s polotovarů a jídlo nevypadá až tak pohledně, jak by se dalo čekat, proto se prostě do hospody lidi nevrací.
Nebudu hanit Pohlreicha. Snaží se hodně, ale myslím si, že neměl hodnotit tuto restauraci na konci dílu jednou hvězdičkou. Dle mně moc se vaření nevylepšilo. Byl tam malý pokrok a když tak beru z recenzí po internetu, tak to není až tak dobrá restaurace.
Hodnocení z Google „Příšerná kuchyně, ze 4 jídel snad jenom to koleno poživatelné, ale taky žádná hitparáda“ nebo „Kamaradka dostala nedosmazeny syr. Obsluha totalne neschopna.Pan za barem nema ani zakladni pojem o obsluze zakazniku. Pri roznaseni piti nosil sklenice za horni okraje. Nevedel co jeste maji z jidelniho listku a co ne. A tak bych mohl pokracovat,vsechno spatne“ dává jasně najevo, že je to prostě jenom další restarace, kam chodí jen místní a pro návštěvníky z okolí není. Obyvatelé si už zvykli na úroveň restaurace a když vaří jako u nich doma, tak jim to nevadí.
Druhý díl byl nic moc. Žádné zlepšení úrovně restaurace a obsluhy. Restaurace v předchozím díle se alespoň snažila vylepšit, i když už neexistuje. U Jelena žádné zlepšení není.
Jsem zvědavý, jestli i restaurace ve třetím díle zase bude klasická vesnická co nemá šanci na zlepšení nebo konečně bude vylepšení restaurace znatelné a bude to vidět i na internetu v hodnocení.
Do hospody už od covidu nechodím vůbec - asi o nic nepřicházím.U nás na vsi hospoda (otevřená někdy 1991) naproti mého domu navíc už zavřela ...
Musím říci, že ač mám Pohlreicha rád , tak druhý díl byl pro mne zklamáním. Proč? Vypíchnu jen jeden podstatný detail, kterého si možná málokdo všiml. Zdeněk zásadně vždy nekompromisně kritizuje příbory umístěné uprostřed na stole dohromady v jedné nádobě. Zde, když přijel na kontrolní ochutnávku nakonec, tyto takto umístěné příbory ho nechávaly absolutně v klidu a jídlo si pochvaloval. Celý díl mi připadal jako fraška a parodie na restauraci. A nakonec ještě hvězda pro personál restaurace. To už bylo příliš. Bohužel, na rozdíl od prvního libereckého dílu je toto pro mne zklamáním.
ja do hospody zajdu už jen sporadicky při dnešních cenách se už to ani nehodí hospodu mame na vesnici ale ani mistní tam už prakticky kvuly cenám nechodí chodí tam bud chalupáří nebo se tam občas staví někdo cizí třeba kolaři na vyletě a jídlo to tam dělají jen z mraženych polotovaru tak že neni o co stát.
Myslel jsem, že se píše v obci a ne ve obci