Kritiky.cz > Domácí rady > Bulgur jako jedinečná příloha

Bulgur jako jedinečná příloha

5kxgd
5kxgd
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Rýže, bram­bo­ry, těs­to­vi­ny, kned­lí­ky. A zno­vu. A zno­vu. Co takhle změ­nu? A co takhle vel­mi chut­nou změ­nu?

 

Bulgur je zají­ma­vý v tom, že svou kon­zis­ten­cí malin­ko při­po­mí­ná malé krou­py, což může mno­ha lidem vyho­vo­vat. Není to žád­ná „roz­blem­ca­ná“ kaše. Krásně do sebe při vaře­ní natáh­ne všech­ny chu­tě, kte­ré hned při začát­ku vaře­ní do hrn­ce nahá­že­te a tak může být pokaž­dé jiný. Tenhle fígl může­te dělat se vše­mi obi­lo­vi­na­mi a tak chu­ťo­vé spek­trum vašich pří­loh bude neko­neč­né...

Pár slov ke zdra­ví...

Bulgur je vlast­ně před­va­ře­ná a nalá­ma­ná celo­zrn­ná pše­ni­ce. Není tedy při­pra­ve­na o důle­ži­té vita­mí­ny a mine­rá­ly jako napří­klad o váp­ník a žele­zo (toho máme v dneš­ní době plné bílé mou­ky, opra­co­va­né rýže a těs­to­vin nedo­sta­tek). Bulgur má vel­ké množ­ství vlákni­ny, což oce­ní lidé, kte­ří mají pro­blémy se střev­ní mik­roflórou a hlav­ně má níz­ký gly­ke­mic­ký index - dopo­ru­či­la bych ho pro­to i lidem, kte­ří chtě­jí zhub­nout nená­sil­nou for­mou. Znamená to, že dob­ře zasy­tí, není po něm hned hlad a neob­sa­hu­je sko­ro žád­ný tuk.

4 oso­by - 30 minut

Ingredience
  • 1 hrnek bul­gu­ru
  • 2 hrn­ky vody (může­te pou­žít zele­ni­no­vý vývar)
  • 1 lží­ce sojo­vé omáč­ky Tamari
  • 1 lží­ce cit­ro­no­vé šťá­vy
  • 1 lžíč­ka čer­ve­né papri­ky
  • 1 mrkev
  • pár růži­ček bro­ko­li­ce
  • 1 cibu­le
  • malá skle­nič­ka suše­ných raj­čat
  • 10 cm pór­ku
  • hrst naklí­če­né­ho zele­né­ho hráš­ku (nebo jiné naklí­če­né zele­ni­ny) - není nut­né
Postup

1.
Nasypeme bul­gur do hrn­ce a zali­je­me vodou nebo výva­rem. Přilijeme sojo­vou omáč­ku, cit­ro­no­vou šťá­vu a při­dá­me čer­ve­nou papri­ku. Přivedeme k varu, minu­tu pova­ří­me, vypne­me a nechá­me 15 minut pod poklič­kou dojít.

2.
Na pánev si nali­je­me tro­chu ole­je ze suše­ných raj­čat a chvil­ku res­tu­je­me veš­ke­rou nakrá­je­nou zele­ni­nu kro­mě raj­čat a naklí­če­né­ho hráš­ku. Podlijeme tro­chou vody a dusí­me pod puklič­kou 5 - 10 minut - dokud nezačne zele­ni­na měk­nout.

3.
Můžeme vzít tyčo­vý mixér nebo hodí­me do robo­tu, při­dá­me raj­ča­ta a hrá­šek a pár­krát pře­ru­šo­va­ně pro­mi­xu­je­me zele­ni­nu, aby z ní byly men­ší kous­ky, ale ne úpl­ná kaše.

4.
Smícháme s hoto­vým bul­gu­rem a může­me podá­vat buď jako pří­lo­hu nebo jako jed­no­du­chou, rych­lou veče­ří.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
  • George Michael27. prosince 2016 George Michael Georgios Kyriacos Panayiotou (Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου), uměleckým jménem George Michael (25. červen 1963 Londýn – 25. prosinec 2016 Goring, Oxfordshire[1]), byl britský zpěvák, […] Posted in Profily osob
  • P. K. Dick - Vykolejený čas21. dubna 2020 P. K. Dick - Vykolejený čas Co naplat, P. K. Dick je jedním z mých oblíbených autorů a jako takovému mu občas prominu i nějakou tu slabou chvilku. Vždyť těch chvilek krásných (ve společnosti jeho knih) bylo tolik. Je […] Posted in Recenze knih
  • Město v noci14. ledna 2019 Město v noci Jako malá jsem vždycky četla knížky s baterkou pod peřinou a hltala hezky řádek po řádku. A jak bych já v té době dala cokoliv za to mít doma knížku, která by se dala číst i po tmě. Nyní […] Posted in Recenze knih
  • Harry Brown [70%]30. dubna 2010 Harry Brown [70%] Trendu návratů akčních ikon uplynulých desetiletí se začínají ostřit hrany. Po Fordově, Willisově a především Stalloneově blockbusterovém comebacku přicházejí nyní ke slovu důchodci, jimž […] Posted in Filmové recenze
  • EMMA STONE26. června 2012 EMMA STONE EMMA STONE (Gwen Stacyová) se díky své kráse a talentu rychle stává jednou z nejvyhledávanějších hollywoodských hereček. Stone před nedávnem dokončila natáčení snímku Gangster Squad s […] Posted in Profily osob
  • Valheim26. dubna 2021 Valheim Po velmi dlouhý době nelituju utracených peněz za tuhle viking survival rubačku! A že rubačka tak to do slova. Dlouho mi na trhu chyběla hra, kde někdo náhodou něco nepo*ral. Ale moment, […] Posted in Recenze her
  • District!18. května 2006 District! Další maďarská záležitost dorazila do našich kin. Nepočítám-li filmy typu Škyt, které stály na pokraji zájmu divácké veřejnosti, jde po loňském úspěchu Revizorů o druhý snímek, u kterého […] Posted in Filmové recenze
  • Co nemám rád na Vánocích..22. prosince 2019 Co nemám rád na Vánocích.. Vánoce jsou půvabné svátky, které máme dnes ve svých myslích již patrně neochvějně spojeny s křesťanskými tradicemi. Přesto se však - zejména v posledních desetiletích - s nimi pojí i […] Posted in Články
  • Machinarium28. června 2017 Machinarium V rámci Steam Sales, které momentálně probíha, si nezapomeňte koupit českou hru Machinarium za 2,49€ (65 Kč) https://youtu.be/TqTxCRG_nzo Posted in Novinky ze světa her
  • Venkovské sídlo - Bouřlivé časy13. května 2020 Venkovské sídlo - Bouřlivé časy Chcete prožít emotivní příběh z válečné doby? Zajímají vás rodinné ságy? Druhý díl trilogie Venkovské sídlo s názvem Bouřlivé časy vás rozhodně nenechá chladnými. Tak se pusťte do čtení, […] Posted in Recenze knih
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,30780 s | počet dotazů: 256 | paměť: 71968 KB. | 18.04.2024 - 13:11:05