RECEPT NA BAK KUT TEH PODLE ŠÉFKUCHAŘE WILLIAMA SOHA | Recepty | Kritiky.cz

RECEPT NA BAK KUT TEH PODLE ŠÉFKUCHAŘE WILLIAMA SOHA





Ukázka z kni­hy The Singapore Heritage Cookbook – Past, Present, Future (Tradiční sin­ga­pur­ská kuchař­ka – minu­lost, sou­čas­nost, budouc­nost), jejímž spo­lu­au­to­rem je Dr. Leslie Tay.
Ingredience
1.2 kg vep­řo­vých žeber z peče­ní
150 g cuk­ru
30 g kan­dysu
20 g zázvo­ru, olou­pa­né­ho, nakrá­je­né­ho na hrubé plát­ky
4 hvěz­dič­ky aný­zu, 4 hře­bíč­ky, 3 tyčin­ky sko­ři­ce
1 lží­ce bílé­ho pepře a tma­vé sójo­vé omáč­ky
20 ml svět­lé sójo­vé omáč­ky
sůl a mle­tý bílý pepř na dochu­ce­ní
2 čer­ve­né chil­li paprič­ky na koleč­ka smí­cha­né se sójo­vou omáč­kou

Postup
1. Během tří minut oblan­ší­ruj­te vep­řo­vá žeb­ra z peče­ní v hrn­ci s vrou­cí vodou. Z oblan­ší­ro­va­ných žeb­í­rek vymač­kej­te vodu a oplách­ně­te je pod tekou­cí vodou.
2. Opláchnutá žeb­ra vlož­te do hrn­ce a zalij­te dosta­teč­ným množ­stvím vody.
3. Přidejte zbý­va­jí­cí ingre­di­en­ce (kro­mě soli a pepře na dochu­ce­ní) a směs při­veď­te k varu. Vařte napl­no asi 15 minut.
4. Stáhněte pla­men a nech­te vařit při mír­né tep­lo­tě dal­ší hodi­nu. Dochuťte solí a mle­tým bílým pepřem.
5. Naběračkou nalij­te bak kut teh do jed­not­li­vých hli­ně­ných misek a ser­ví­ruj­te s čer­ve­ný­mi chil­li paprič­ka­mi v sójo­vé omáč­ce. Určeno pro 4 por­ce.

Tipy šéf­ku­cha­ře
Oblanšírované maso se opla­chu­je pod tekou­cí vodou, aby se lépe odstra­ni­la pěna a krev z mor­ku, což je důle­ži­té pro zacho­vá­ní nezka­le­né chu­ti.
Během vaře­ní na mír­ném pla­me­nu čas­to polév­ku ochut­ná­vej­te, abys­te se ujis­ti­li, že není pří­liš sla­ná, nebo nao­pak nevý­razná.

Tiskové materiály

Tiskové informace. Většinou od distributorů, ale občas i z televizí a festivalů.

↓ Komentáře k článku ↓

Související příspěvky:

  • Polévka z dýně Hokkaido30. července 2017 Polévka z dýně Hokkaido Polévka z dýně Hokkaido Suroviny: 1 cibule 2 lžíce olivového oleje 500 g dýně Hokkaidó 750 ml vody smetana ke šlehání (může být i zakysaná) mletý pepř sůl trocha […]
  • Psychofarmakoterapie stručně, jasně, přehledně19. května 2017 Psychofarmakoterapie stručně, jasně, přehledně Stručná, přehledná, užitečná a praktická, tak by se dala charakterizovat publikace psychiatra a psychoterapeuta Dr. med. Jana Drehera. Je ideální pro psychiatry, klinické psychology, […]
  • Domácí levandulový sirup (med)19. července 2017 Domácí levandulový sirup (med) Domácí levandulový med (sirup) Skvělá náhražka sladidla do kávy nebo čaje. Suroviny: 500 g levandulových natí v plném květy, 3 citróny, 3 skořice vcelku, 1 a 12/ až 2 kg cukru, 750 […]
  • Šípková marmeláda2. října 2017 Šípková marmeláda Při toulkách podzimní a krásně zbarvenou přírodou můžeme narazit na rudé zlato podzimu, a to na plody šípku jinak nazývaného růže šípková. A zrovna teď je nejvhodnější doba na výrobu […]
  • PRACHARANDA16. října 2017 PRACHARANDA „Pracharanda“: už jste o ní někdy slyšeli? Možná ano, možná nikoliv. Co to ale vlastně je a k čemu se používá? Jedná se o tradiční surovinu staré české kuchyně, na kterou nedaly […]
  • Můj život v jeho tlapkách - Já ho držím za vodítko, on mě drží za srdce20. května 2017 Můj život v jeho tlapkách - Já ho držím za vodítko, on mě drží za srdce Wendy Hillingová trpí vzácnou genetickou vadou označovanou jako nemoc motýlích křídel. Ta způsobuje, že se jí při sebemenším nárazu trhá kůže a naskakují puchýře. Zlatý retrívr Ted, […]
  • Rychlá hrnková bábovka24. srpna 2017 Rychlá hrnková bábovka Rychlá hrnková bábovka Má k vám dorazit nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte doma nic ke kávě? Nevadí, tahle bábovka, u které se nemusí suroviny vážit, vám vytrhne trn z […]
  • Levandulové sušenky19. července 2017 Levandulové sušenky Levandulové sušenky Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich […]
  • Domácí borůvkový koláč16. července 2017 Domácí borůvkový koláč Domácí borůvkový koláč (vždy se po něm doma zapráší) Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g  másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce strouhanky Na žmolenku: […]
  • Do posledního dechu - 60 %29. ledna 2016 Do posledního dechu - 60 % Odvaha a pořádná dávka zkušeností nechybí hlavním hrdinům filmu, který připomíná skutečnou událost z roku 1952. Pro někoho to je už doba „pravěku“, ale skuteční hrdinové se rodí v každé […]

2 komentáře: „RECEPT NA BAK KUT TEH PODLE ŠÉFKUCHAŘE WILLIAMA SOHA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


X

Partneři webu:

general-affiliate-banner-300x250-1437632164.jpg