Kritiky.cz > Recenze knih > Domácí nápoje pro zdraví od Radmily Zrůstkové jsou čisté jako křišťálová voda

Domácí nápoje pro zdraví od Radmily Zrůstkové jsou čisté jako křišťálová voda

IMG 20171114 130356 kopie
IMG 20171114 130356 kopie
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Skvělý nápad: vzít čis­tou stu­de­nou vodu a ovo­ce, zele­ni­nu, bylin­ky a květiny….Vodu s vylu­ho­va­ný­mi snít­ky máty zná snad kaž­dý, ale tady se celý nápad roz­ví­jí do nád­her­né křiš­ťá­lo­vé čis­to­ty. A není to jen krás­nou obál­kou kni­hy, řek­la bych….

Celý ten nápad je tak svě­ží, že bude­te mít oka­mži­tě chuť si něja­ký tako­vý nápoj vyma­ce­ro­vat. Čistá voda osvě­ží na těle i na duchu.

Je nejen naší sou­čás­tí, ale i pře­na­še­čem infor­ma­cí…

To je také sta­rá zná­má prav­da. Voda v sobě umí nosit ener­gie toho, co do ní bylo vlo­že­no. Ne vždy máme k dis­po­zi­ci vodu z čis­té „studán­ky“, nebo měk­kou dobrou vodu, na kte­ré si pochut­ná­te, ale v tako­vém pří­pa­dě si může­te její kva­li­tu ener­ge­tic­ky vylep­šit prá­vě tím, co do ní při­dá­te.

Obohacená o bylin­ky, vůně kvě­tin, ovo­ce, zele­ni­ny a aro­ma­tic­ké­ho koře­ní z celé­ho svě­ta, ach – už jen ta před­sta­va. Na jaře pam­pe­liš­ky, v létě levan­du­le, na pod­zim sko­ři­ce a v zimě hře­bí­ček a kří­ža­ly… Nebylo těž­ké v jed­né větě pro­le­tět letem svě­tem celý sou­bor recep­tů od Radmily Zrůstkové. Část se jich totiž nesma­za­tel­ně zary­je do hla­vy a máte co dělat, abys­te netruch­li­li nad tím, že teď asi zrov­na kom­bi­na­ci borůvek a levan­du­le nezku­sím. No co, ale je to důvod, proč se těšit na léto!

Každé roč­ní obdo­bí!

V kni­ze je zastou­pe­no kaž­dé roč­ní obdo­bí, tak­že pro kaž­dý roč­ní cyk­lus tu je nabíd­ka voňa­vých a láka­vých recep­tů. Takže si může­te vytvo­řit spous­tu dob­rot na zimu! Vlastně už i na jaro, čas neu­vě­ři­tel­ně letí a s touhle kni­hou se bude­te těšit na chu­tě a vůně jara i léta i pod­zi­mu…

Nejvíce mne potě­ši­la autor­ka tím, že nám dává vol­nou ruku k vlast­ní tvor­bě. Její recep­ty jsou tudíž inspi­ra­cí, kte­rá roz­jíž­dí fan­ta­zii nesku­teč­ným způ­so­bem….

…mlsa­vě bude­te hle­dět na nej­růz­něj­ší chu­ťo­vé a voňa­vé kom­bi­na­ce a už se hla­vou začnou honit nej­růz­něj­ší vlast­ní vymyš­le­né kom­bi­na­ce. Takže mi v pamě­ti zůsta­la kom­bi­na­ce levan­du­le a borůvek – a tady bych se nebá­la z toho klid­ně udě­lat i smo­o­thie. Také aro­nie, čer­ný rybíz a květ měsíč­ku lékař­ské­ho – tady bych se asi smo­o­thie troš­ku bála, pře­ce jen dře­vi­tá sil­ná vůně měsíč­ku… no i když… nemá­lo času jsem strá­vi­la úva­ha­mi nad tím, jest­li se to náho­dou k té divo­ké vůni rybí­zu nebo aro­nie neho­dí napros­to doko­na­le. Vidíte to? Už se vám honí hla­vou nápa­dy.

A zrov­na tako­vé­to pře­mýš­le­ní je táááák slast­né… Nechte se nalá­kat!

O autor­ce:

Radmila Zrůstková se věnu­je výtvar­né čin­nos­ti, vytvá­ří hed­váb­né mód­ní doplň­ky a spo­le­čen­ské šaty a oděvy pod znač­kou Rakay Original. Dlouhodobě se zají­má o zdra­vý život­ní styl a raw food, kte­ré jí význam­ně zlep­ši­ly zdra­vot­ní stav a psy­chic­kou poho­du. Věnuje se před­náškám, kur­zům pří­pra­vy raw food a orga­ni­zu­je vegan­ské veče­ře v Novém Boru a České Lípě.

Napsala kuchař­ku syro­vých recep­tů Zdravě a syro­vě a s MUDr. Davidem Frejem prů­kop­nic­ké dílo Štávy a mícha­né nápo­je z pří­ro­dy. Vedle pra­vi­del­ných rubrik Raw food a Životadárné nápo­je se v měsíč­ní­ku Regenerace podí­le­la na spe­ci­á­lech Biostrava, Prameny omla­ze­ní, Biostrava v zimě, Jak žít s cuk­rov­kou nebo Osvěžující a léči­vé nápo­je a pokr­my.

Vydalo nakla­da­tel­ství Eminent, 2017, www.eminent.cz


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Knižní milovnice, která knihy ráda čte, upravuje k dokonalosti, ba i píše. Redaktorka časopisová, webová i knižní, copywriterka i spisovatelka. Vše pěkné ve svém životě předávám dál....
Redaktorka webu Tvojechvilka.cz

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 5,06697 s | počet dotazů: 269 | paměť: 72109 KB. | 19.04.2024 - 02:50:10